12 Mart 2011

Sunnet Sonrasi Durum

Bambino sunnet olurken doktor her bebegin agri esiginin farkli oldugunu, bazi bebeklerin ilk 12 saat icinde ilac alsalar bile agladiklarini, bazilarinin birkac gun agri duydugunu ancak cogunun ilk geceden sonra normal hayatlarina devam ettiklerini soylemisti.

Biz Bambinodan ilk gece performansi bekliyorduk ama kendisi bizi yalanci cikararak gayet mutlu ve neseli gecirdi dun aksami. 3 saatte bir ilac vermemiz gerektigi icin uyku saati biraz sasti ama gece uykusu hic etkilenmedi masallah (gerci itiraf edeyim ben ilacin etkisiyle belki daha derin ve uzun uyur diyordum ama hic oyle olmadi, yine 1.5 saatte bir kalkti beyefendi!) Aksam da gayet mutlu bir sekilde oynadi, konustu, sarki soyledi. Biz ise ondan her an aglama, feryat-figan sesler bekledik, alarm durumunda. Masallah oglusa ki hic aglamadi, dayanikli cikti! :)

Bir de yazmadan gecemeyecegim bir olay oldu doktorda: Bizden once 4 gun once sunnet olmus ogullarini doktora getiren bir cift ile sohbet ettik. Biz heyecanla 'Nasil gecti?', 'Cok agladi mi?, 'Ilk gece nasil gecti?' gibi sorular sorduk onlara. Minik Eren'in annesi 'Cok iyi gecti, ancak ilk gece uykusu cok etkilendi bizimkinin, 3 saate bir uyandi!' dedi. Biz kojoyla birbirimize bakip 'Ooo super, 3 saat kesintisiz uyudu yaniii?' dedik :))))   Kadin da 'Iyi olur mu, normalde daha uzun uyuyorken 3 saatte bir uyandi ilk gece!' diyerek bizi dumur etti bir anda :)))


Kiskacla sunnet olayini her oglan cocuguna tavsiye ederim. Ne dikis ne de kanama oluyor. Cok cabuk olup bitiyor hersey. Once uyusturmak icin igne yapiliyor, o sirada agladi biraz bizimki ama sonrasinda hic aglamadi. Operasyon da 6-7 dakikada tamamlandi. En cok agri ilk 12 saatte oluyormus, ondan sonrasi daha rahatmis. 4 gun sonra da kiskaci cikartmak icin gidecegiz doktora. Doktorumuz da google da 'kolay sunnet' diye aratinca ilk cikan linkteki adam :) (Cok iyi bir pazarlama stratejisi bence, tuttum!) Bir de kendisi orada oldugumuz sure boyunca beyaz doktor onlugu falan giymedi, bebisi olumsuz etkilememek icin :) Operasyon odasindaki buyuk cocuklar icin play station da gozumuzden kacmadi :)

Bana kalsa dogar dogmaz olacakti sunneti ama dogumun travmatik etkisi gecsin demisti kojo. Sonra da gaz sancilari gecsin dedik. Sonrasi da malum hastaliklar... Bir de kadin dogum doktorum sunnet derisinin ancak 3-4 ay sonra kendine geldigini ve gelistigini soylemisti, oncesinde yapilan sunnetlerde tekrar yapilmasi riski daha cok oluyormus cok minik oldugu icin. Kismet 5 ay 1 haftalikkenmis bizimki icin :) Ben acaip rahatladim, uzerimden buyuk bir yuk kalkti gibi sanki.

6 yorum:

  1. Hadi bakalım hayırlı olsun ve de geçmiş olsun. Aferim bambinoya
    Ya bu doktorlar tek bi konuda fkir birliği edemezler mi yahuuuBize de hemen yaptırın yoksa bla bla bla demişlerdi :)

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun canım.İnşallah hiç ağrısı sızısı olmaz.
    Sünnet konusunda kararsısız.Bu ay yaptıralım bir dedik,sonra dedik falan filan.Ama bilemiyorum..

    Doktor arkadaşımız yaptırın dedi,bakımı falan nasıl olacak bezde daha rahat oluyor diyorlar.
    Çok kararsısız..

    Ama sevindim Bambinonun iyi olmasına.Uyku konusu öyle canım millet 2 kere uyanınca off poff diyor.Neyse geçecek canım bak 5 aylık olduk artık:)

    YanıtlaSil
  3. bu aralar benimde en çok takıldığım konuydu bu...
    doğumdan hemen sonra yaptırmak istemiyoruz. 7 yaş sonrasına bırakmaya da cesaret edemiyorum. Hiç yaptırmamak bazen aklımdan geçse de bizim bey de öyle bir durumun Türkiye'de büyüyen bir çocuk için daha travmatik olacağı düşüncesinde...
    son olarak bezli olduğu ilk yaşa kadar bir dönemde yaptırmanın daha mantıklı olduğu konusunda karar vermiştik. Sizin yaptırdığınız dönem ve şekil bizim için de ideal gözüküyor... teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Merakli Cuce, cok tesekkurler! Evet, doktordan doktora degisiyor bu sunnet olayi da! Her zamanki gibi icgudulerimizle hareket ettik biz, biraz da mecburiyetten bu zamana denk geldi. Ne diyelim, her isin hayirlisi :)

    Yildiz, cok tesekkurler! Bezi birakmadan olmasi daha rahat olur bence de. Bir de 1 yasina kadar yaptirilmazsa 6 yasina kadar bekleyin diyen doktorlar var. Ben yaptirinca acaip rahatladim, gozumde buyuyormus demekki. Uyku konusunda da ya sabir diyorum ne diyeyim :))))

    Banushka, rica ederim :) Ben yaptirdiktan sonra ideal bir zamanda yaptirdigimizi fark ettim. Soyle ki, gercekten de ilk aylar bebegin dunyaya uyum saglamaya calistigi bir donem. 3,5-4 aylikken az cok alisiyor artik bebek. 5 ayliktan sonra da bebek belden asagisini tanimaya basliyor; bizimki dizlerini tutuyor simdi mesela. 6 aydan sonra ayaklarini taniyacak, oturmaya baslayacak ve farindaligi daha fazla olacak. Hal boyle olunca 6 ayliktan oncesi ideal geldi bana. Doktoru da tavsiye ederim, oldukca ilgililer. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Cok gecmis olsun. Bizim oglumuzun sunneti ayni metodla, iki gunlukken olmustu. Kansiz olmasi en cok hosumuza giden yonu oldu.

    Bir de olasi dezavantajindan bahsedeyim. Kiskacin cikmasi cok uzun surdu bizde. Bir tarafi cikti, diger taraf hala takili sarkiyordu. Bizim icimiz gitmisti. Daha sonra kiskactan kurtuldugumuzda(bilmiyorum tum sunnetli bebelerde ayni sey mi yasaniyor) derinin pipi ucuna yapismasi soz konusu oldu. Pipi ucu etrafindaki derinin altinda biriken kir/olu deri hucreleri vb. yapistirici etki gosteriyormus. Banyoda temizlemek yetmiyormus. O deri doktor tarafindan pipi ucundan acili bir sekilde ayrildiktan sonra hala vazelin suruyoruz biz. Dogrusu hic hosuma gitmedi bu. Size tavsiyem bu yapismanin onune gecmeniz, doktora muhakkak sorun pipinin dogru sekilde iyilesip iyilesmedigini, yapisma soz konusu olup olmadigini. Eger deri penis ucuna yapisik bir sekilde buyurse kalici sorunlara yol acarmis.

    Olumsuz bir yorum oldu bu; kusura bakma. Amacim endise yaratmak degil elbette, farkindalik saglamak :) Tekrardan gecmis olsun.

    YanıtlaSil
  6. Ilk, cok tesekkurler! Uyardigin iyi oldu, sunnet sonrasi koruma olayi daha mesakkatliymis, onu da yasarak ogrenmis oldum! Kiskac yarin cikacak ama sonrasi daha onemli, hassasiyeti olacak tabi. Doktora mutlaka soracagim, insallah sorunsuz geciririz bu donemi de..

    YanıtlaSil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com