25 Ekim 2013

İsviçre Gezisi


Herkese Merhaba!

10 günlük aranın ardından iş hayatına öyle bir dönüş yaptım ki, anlatılmaz yaşanır, o derece bir yoğunluk var.
Bir yandan da güzel anıların unutulmadan kayıtlara geçmesini istiyorum.
Diğer taraftan tatil boyunca fotoğraf makinemizin kartını evde unuttuğumuz için arkadaşlarımızın makinesinden gelecek fotoları bekliyorum heyecanla. Fotoğraf olmadan İsviçre'yi anlatmak zor çünkü ülke başlı başına doğa harikası. Yazmaktan çok fotoğraf paylaşmak lazım :)
Yine de yaptığımız geziyi ana hatlarıyla anlatıp paylaşayım:

1. gün: Öğleden sonra Zürih'e varış. Havaalanından araba kiralayıp otele yerleşmece. Zürih gecesini görmece.

2. gün: Havaalanından arkadaşlarımızı karşılayıp yola çıkmaca. İlk durak Avrupa'nın debisi en yüksek şelalesi Rheinfalls ve güzel şehri Schaffhausen. Öğleden sonra binlerce yıl öncesinde keşişler tarafından kurulan ve 1500'ün üzerinde el yazması kitap barındıran kütüphaneyi ziyaret etmek üzere St Gallen'e gidiş. Geceleme Luzern'de.

3. gün: Luzern'i gezip Pilatus Dağına dişli trenle çıkmaca. Bu dağa çıkan füniküler, dünyanın en eğimli aracı olup 48 derecelik bir eğime sahipti. 2166 metre yükseklikten görülen manzara ve dinlediğimiz horn konseri ise unutulmaz. Dağdan inip yola devam etmece. İtalyan bölgesinde Bellinzona ve Lugano'yu görmece. Geceleme Bellinzona'da bir dağ köyünde :)

4. gün: Bellinzona'dan Interlaken'e dağ yollarından gitmece. Heidi gibi kırlarda bayırlarda dolanmaca. Dağ köylerinin refah seviyesini görüp TR ile kıyaslamaca :( Masal gibi, tablo gibi manzaraları izlemece. Geceleme Interlaken.

5. gün: Avrupa'nın çıkılabilen en yüksek zirvesi Jungfraujoch'a çıkmaca. Yaklaşık 3500 metreden alemi seyretmece. Bulunduğumuz tesisteki buz sarayını gezmece. Dönüşte dağ kasabası Grindewald'da vakit geçirmece. Thun ve Brienz göllerini gezmece. Turkuaz rengine aşık olduğumuz Brienz'den ayrılamamaca :) Geceleme Interlaken.

6. gün: Interlaken'den yola çıkıp Başkent Bern'e gitmece. Bern'i gezip Fribourg ve Gruyeres'e gitmece. Peynir fabrikasını gezip tepedeki şatoya gitmece. Gruyeres'i çok beğenmece, aynı Toledo ya da Siena gibi :) Konaklama Myries şehrinde Eve ve Jean Pierre'in evinde. Myries ortaçağdan kalma harika bir şehirmiş, bunu da öğrendik. Kaldığımız evi için de ayrı bir yazı yazmak lazım, rüya gibi bir evdi..

7. gün: Fransız bölgesine gidiş. Montrö ve Chateu de Chillon'dan başlayıp Vevey, Lozan ve Cenevre'ye gitmece. Geceleme Cenevre'de Monica'nın evinde (kendisi yoktu).

8. gün: Cenevre'yi gezip Basel'e gitmece. Natasha'nın evinde - ki o da rüya gibi bir evdi- konaklamaca (Natasha yoktu evde). Basel gecelerini görmece.


9. gün: Basel'den Zürih'e hareket. Zürih şehrini gezmece. Geceleme havaalanına yakın bir otelde.

10. gün: Uçakla İstanbul'a hareket. Havalanından arabayı alıp Ankara'ya 5 saat yol yapmaca :)

11. gün: Dolmuşa binip "Benim burada ne işim var?" " Millet nasıl yaşıyor, biz burada napıyoruz?" şeklinde düşünceler eşliğinde işe gelip çalışma temposuna girmece.

15. gün: Her önüne gelene İsviçre'yi anlatmaya devam etmece :) Sanki ilk defa yurtdışına çıkmışım gibi hissetmece :) Görmemiş bir gün İsviçre'ye gitmiş, anlata anlata bitirememiş durumları :P

İngiltere'den sonraki favorim İsviçre, kesinlikle! Bir de İngilizce konuşulsa tam süper olacaktı ama olsun :)

Bu gezide yaşadığımız ilkler: Başkalarının evinde konaklamak, ev sahipleriyle birlikte aynı evde gecelemek, 10 gün boyunca çocuksuz bir çift ile dolaşmak, söz konusu çift ile bir tatil yapmak :)

İsviçre Gezisi Yazılarına Toplu Bakış :) İstediğiniz yere gitmek için tıklayın :)

Zürih
Rheinfall Şelaleleri
St Gallen
Luzern
Pilatus Dağı - Luzern
Bellinzona
Lugano
İsviçre Alpleri - Dağ Köyleri
Interlaken
Jungfraujoch - Avrupa'nın Zirvesi
Brienz ve Thun
Bern
Fribourg ve Gruyeres
Meyriez - Morat Gölü
Montrö ve Chateu de Chillon
Lozan
Vintage Afiş ve Posterler
Cenevre
Basel

13 yorum:

  1. Ne kadar da güzel gezmişsiniz oraya gidesim geldi anlatımınızla.. Ellerinize sağlık fotoğraflarda ayrı güzell

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, vakit buldukça gezdiğimiz yerleri ayrıntılı anlatacağım inşallah.

      Sil
  2. ayy çok kıskandım çoook :) fotoları sabırsızlıkla bekliyorum. İlk fotoğrafa bayıldım. o ne renkler öyle. Off Ankara tatil sonrası berbattı yollar sular :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Selcen, oralardan buralara gelince yaşadığımız hayalkırıklığını anlatacak kelime bulamıyorum :( İnşallah siz de gidersiniz. Masal gibi, rüya gibi bir doğa vardı. Cennet kesinlikle orası bence.. Bu fotolar benim telefonumla çekilmiş olanlar, profesyonel makineyle çekilenler gelsin asıl o zaman görün derim :)

      Sil
  3. Siz buraya gelenlerin sonradan fotograflarina yorumlarina bakiyorumda vay be diyorum ben burada mi yasiyorum yani o kadar kaniksamisim..Bizler icin cok normallesmis bu güzellikler ama kiymetini bilmedigimide söyleyemem helede simdi Sonbahar rengarenk ormanlar helede günesliyse hava degmeyin keyfimize...Güzel Ülke burasi evet ama inanin icinde yasayinca cok daha farkli yani belkide gezmeye gelmekle burada kosturmak hayat mücadelesi vermek cok farkli seyler..Onun icinde belki bizler daha bir alismis gözlerle bakiyoruz heryere..Sagolun bu güzellikleri tekrar hatirlattiginiz icin..

    Buarada belkide görüsmüsüzdür sizinle ben Zürich havaalaninda Güvenlik Görevlisi olarak calisiyorum sizi yada cantalarinizi kontrol etmis olabilirim belkide:))

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cigdem Merhaba,
      Yorumun icin cok tesekkurler. Insan nerede tasarsa yasasin, ekmek parasi isin icine girince bir turist gibi bakamiyor sehrine. Istanbul'da da boyle, Londra'da da boyle, Zurih'te de boyle. Ama en azindan tatil gunlerinde yapabileceginiz aktiviteler oyle cesitli, oyle cok ki. Birsey yapmasan bile dogayi seyretmek bile yeterli tum gun :) Isvicre'nin doga konusundaki hassasiyetini cok sevdim ben, insan odakli olmanin yaninda digaya muthis bir saygi ve sevgi gordum. Boyle bir yerde yasamak cok buyuk nimet bence. Burayla kiyas edilemez asla..

      Evet, belki de karsilastik ;)
      Sevgiler :)

      Sil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Fotoğraflar çok güzel de, dönüşü zor oluyor işte.

    YanıtlaSil
  6. Yeni yerler görmeyi, meraklanmayı çok seviyorum. Gezmek başka, yaşamak başka gerçekten. Ne güzel gezmişsiniz hemde 3 yaş Bambino ile :) Birşey sormak istiyorum; tur ile gitmediğiniz belli, gezi programını, kalınacak yer? gezi rotası vs. nasıl planladınız?? Sakıncası yoksa paylaşır mısınız?* 2yaşında bir prensesim var bende onunla gezmek görmek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıhan Merhaba,
      Gezi rotasını, kalınacak yerleri, gezilecek yerleri, önceden alınması gereken randevu ve biletleri hep kendim yapıyorum, ayarlıyorum. Tek kişilik dev bir ekibim :P Internetten çok faydalanıyorum. Başklarının deneyimlerinden yararlanıyorum. Ama son kararı kendime göre veriyorum her zaman.
      Prensesle gezme isteğiniz harika! Gitmek istediğiniz yer belliyse ve gittiğim bir yerse yardımcı olabilirim. Mail atarsanız daha detaylı konuşuruz.
      Sevgiler :)

      Sil
  7. Merhaba,
    Fotoğraflar çok güzel, baktıkça bakasım geldi. Biz de eşimle balayı için gitmiştik İsviçre' ye ve hayran kalmıştık. Biz de dönünce her önümüze gelene İsviçe' yi anlatıp durduk :)

    Ben de blogumda gezi detaylarını yazıyorum. Bitmedi ama devamı gelecek ;)

    İlgilenenler için;
    http://www.tidyghost.com/2014/11/isvicre-gezimiz-vol1-on-hazrlk.html
    http://www.tidyghost.com/2014/12/isvicre-gezimiz-vol2-thun-interlaken.html
    http://www.tidyghost.com/2015/01/isvicre-gezimiz-vol3-montreux-mine-sel.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      İsviçre gerçekten çok çok keyifli bir yer, ben de çok sevdim :)
      Blog yazılarınızın devamını diliyorum, sizin fotolarınız da çok güzel :)
      Sevgiler!

      Sil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com