Glutensiz un yerine normal un da kullanılabilir. Oldukça lezzetli oluyor. Orijinal tarifi burada.
-100 gr. tereyağı
-5 gr. mahlep (marketlerin baharat reyonundan bulabilirsiniz)
-1 yumurta
-5 gr. tuz (yaklaşık 1 tatlı kaşığı)
-10 gr. şeker (Ben hurma şurubu kullandım, bir tatlı kaşığı kadar)
-10-15 gr. taze (yaş) maya (1 paket kuru maya kullandım)
-50 ml. su (Yarım su bardağından bir parmak eksik)
-Üstüne sürmek için, yumurta sarısı, çörek otu ve susam.
Yapılışı:
1)Unu eleyin, mahlep, tuz ve şekeri içine ekleyip karıştırın.
-5 gr. mahlep (marketlerin baharat reyonundan bulabilirsiniz)
-1 yumurta
-5 gr. tuz (yaklaşık 1 tatlı kaşığı)
-10 gr. şeker (Ben hurma şurubu kullandım, bir tatlı kaşığı kadar)
-10-15 gr. taze (yaş) maya (1 paket kuru maya kullandım)
-50 ml. su (Yarım su bardağından bir parmak eksik)
-Üstüne sürmek için, yumurta sarısı, çörek otu ve susam.
Yapılışı:
1)Unu eleyin, mahlep, tuz ve şekeri içine ekleyip karıştırın.
2)Mayayı biraz suyla açıp hamura ekleyin, yumurtayı ve tereyağını da ekleyip, yoğurun. Suyu azar azar kontrollü şekilde ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamur toparlayınca 20 dk. dinlendirin.
3) Dinlenen hamuru 5 bezeye ayırın. Bezeleri tezgah üzerinde elinizle yuvarlayarak ince uzun çubuk haline getirin. sonra resimdeki şekli verip, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu, susam serpip fırına verin.
4)180 derece fırında, 10-15 dk. kadar pişirin.
Soğuduktan sonra afiyetle yiyin, ve lezzetinin aynı olmasına şaşırın!!! :)
0 kisi demis ki::
Yorum Gönder