4 Aralık 2010

Bambino 2 aylik :)

Bambino bugun itibariyle 2 aylik oldu, tam olarak ise 8 hafta ve 5 gunluk :)

Doktor kontrolune gittik bu sabah. Bambino 4940 gram ve 57 santim olmus; masallah barekallah diyoruz hep birlikte :))

2. ay bir suru asi varmis, hicbirini yaptirmadik hastanede; saglik ocaginda yaptiralim dedik.

Genel muayenesi gayet iyi oglanin. Doktor bir tek "ufurum" denen; yenidoganlarda kalpte bulunan bir deligin kapanmamasi anlamina gelen bir seyden soz etti. Normalde dogumdan once ya da dogduktan bir iki ay sonra kapanirmis, bizimkinin hala kapanmamis o deligi. Ilk defa boyle birsey duydum, eger gelecek ay da kapanmamis olursa -ki cok dusuk bir olasilik dedi doktor- bir kardiyologa gorunecekmisiz.

Kalca ultrasonunu da simdilik gelecek ay cektirelim dedik, belki hic cektirmeyiz; muayenede normaldi hersey.

Gaz olayi hala devam ediyor, zamanin gecmesini bekliyoruz bazen sabir, bazen sabirsizlikla!

Uyku icin doktor "kendi halinde uyumayi ogrenmeye artik baslasa super olur" dedi. Ancak gaz sorunu nedeniyle istese de kesintisiz uyuyamiyor bambino, hem gazi oldugundan kucakta olmak sicaklik verdigimiz icin daha tercih edilir bir durum su anda. Aglatma olayini sordugumda da; "uyanik kaldigi zamanlar bebegi el ustunde tutun, sarin, kucaklayin ama uyku zamani geldiginde aglamasi bebege zarar vermez " dedi.

Iyi dedim, eve geldik ve ilk iki uyku denemesinde yatagina birakayim dedim ama aglamaya basladi hemen. Megersem gazi varmis ondan aglarmis zavallim. Kucagima alinca karnindan gelen gurultulari duydum ve o an vazgectim simdilik bunu yapmaktan. Muhtemelen her ay bir bahane bulacagim bunu icin, ana yuregi iste!!

Gunde 3 damla verdigimiz D vitamini damlasina devam.. Banyo icin hergun yaptirmaktansa gun asiri yaptirmamizi tavsiye etti doktor.. Cilt kurulugu icin kullandigimiz Mustela urunlerine devam edebilecegimizi soyledi.. Sunnet icin en azindan 4. aya kadar beklememizi soyledi ayrica; 6 ay ile 2 yas arasi optimal zamanmis..

Ha bir de bendeki hasimato tiroit nedeniyle bambinonun tiroit degerlerine bakildi kan alinarak. Bebeklerdeki tiroit degeri 5'in altinda olmaliymis, bizimkinin 3 kusur cikti cok sukur. Bundan sonraki kontrol 1 yasinda...

Hastaneye gittigimizde bambinonun uyku saatiydi ama uyutmadigimizdan iyice mizmizlandi bizimki. Cikista derin uykuya dalmisti. Biz de bunu firsat bilip ODTU ye balik ekmek keyfi yapmaya gittik kojoyla. Gunesli bir kis gununun keyfini cikardik :)

Bambinonun fotosu bu sabah cekildi, hastaneden cikarken. Sol elinin ustunde kan alinan yerde bant var. Uyanikken neredeyse hic fotosu yok, benim hic vaktim olmuyor. Bize bir fotografci lazim ;)

20 yorum:

  1. 41 kere maaşallah.O bacakların uzunluğu ne öyle...Birde açmış onları gel beni ye diyor...

    YanıtlaSil
  2. Maşallah Bambino'ya :)) dün doğmuş gibi derken 2 aylık olmuş bile...

    Özellikle ilk 3 ayda nasıl uyuduğu çok da önemli değil gerçekten, kıyamıyorum diye kendini hiç kötü hissetme:) Seni en az yoracak yöntem halen en iyisidir. Kendi düzeninizi bulacaksınız biraz daha zamana ihtiyaç var bence...

    Mira yürümeye başlamadan birsüre önce uyku düzeni çok sapıtmıştı. O zaman; AnneBebişi'nin, Pratik Anne'nin, Kitubi'nin uyku hakkındaki yazılarının linklerini bir araya toparlamıştım. Vakit bulduğun bir zaman göz at istersen; http://www.miracik.com/index.php/2008/11/miracim-uykucuk-nerede/

    Bu arada ODTÜ Balık Ekmek keyiflerinden birine biz de gelelim Mira ile... Ben fotoraflarını çekerim, Bambino da arkadaşından önce ablası ile tanışır ;)

    YanıtlaSil
  3. Nuray, cok tesekkurler! Bacaklar bana cekmis :)) Biz bol bol yiyoruz :)

    Banu, adasim :) icimi rahatlattin walla. Yalniz 3 ayi gecince de kendi kendine uyutabilecegimi sanmiyorum, kiyamam gibi geliyor! Balik ekmege bize de gelebilirsiniz, foto isine hayir demem :) Mirayi optum, minisi de ;)

    My Style Advice, thanks a lot! it's very nice to see you here ;)

    YanıtlaSil
  4. Maşallah ona ya ne güzel çıkmış.

    Kendi kendine uyuma işi bizim için de sorun.
    Kucağımızda sallamazsak uyumuyor,uyumuyor.Bir uyumayınca da uyumamaya devam ediyor ve çok üzülüyorum artık.

    YanıtlaSil
  5. Yildiz, uzme kendini bence. Insallah buyudukce duzene girecekler, bize simdi oyle gelmese de bugunler de gececek. Hem Dr Sears'a gore kucak bir bebegin uyumak isteyebilecegi en guzel ve en temel yer; geldigi yere en yakin yer cunku!

    YanıtlaSil
  6. Oyy kiyamam ben onaa.. O elcegizini operim, operim, operimmm :) O gidiyi koklarim, koklarim, koklarimmm :)

    YanıtlaSil
  7. Maşallah büyümüş gitmiş işte. Zaman ne kadar hızlı geçiyor inanılır gibi değil. Kuzunun elindeki o bantı görünce içim cızladı. Nasıl masum uyuyor :)

    Ben oğlumu ağlatarak uyutmuyorum. Ana kucağında sallanarak uyuyor sonra yatağına alıyorum. Ağlatarak uyutma aşaması için erken olduğunu düşünüyorum. Belki 6. ayda filan. Çünkü o zaman en azından yatakta bir şeylerle oyalanıp sonra sızabilir ama şimdi göz göre nasıl ağlatıyım :(

    Zor işler bunlar yahu!

    YanıtlaSil
  8. Esra, gel de yap bu dediklerini :))))

    Ruhdagi, tesekkurler. Ana kucagi yne iyi bence, biz kucagimizda uyutuyoruz ve giderek bizi daha cok yormaya basliyor bu durum. Aglatmaya ben de kiyamiyorum senin gibi!

    YanıtlaSil
  9. Maşallah maşallah, ne güzel bir bebek. Kardiolog için isim tavsiye edeyim sana. Burhan Öcal. Post yazamadım bu konuda, bir ara yazayım. UE'nin yeni farkedilen bir üfürümü oldu. Doktoru yönlendirdi. Gittik çok memnun kaldık. 3 çocuktan birinde olurmuş üfürüm. Bizimkisi ciddi bişi değilmiş çok şükür.

    Bize de haber verin balık ekmeğe giderkeeen.:)

    Hem Banuları hem mira ve bambinoları tanıyalım:)

    YanıtlaSil
  10. Bak ne güzel bir yaklaşım bu.
    Bazen bebeklerden de fazlasını bekliyoruz sanırım..

    YanıtlaSil
  11. saricizmeli, tesekkurler :) size de gecmis olsun. insallah iki bebisin de onemli degildir ufurum durumlari, ben iyimserim bu konuda. kardiolog ismi super oldu, not aliyorum bir kenara, cok tesekkurler! Odtu ye bir daha ne zaman gideriz bilemem ama hem sen hem de banu cok agirlasmadan gorusmeyi cok isterim :) UE yi ve minisi opuyorum!

    Yildiz, evet bence de cok sey bekliyoruz bebislerden. Bir yerde okumustum, bebekler fiziksel olarak biz yetiskinler gibi olduklarindan (yani mesela kurbaga yavrulari gibi buyurken fiziksel baskalasim gecirmediklerinden) onlari hep olduklarindan daha buyuk gibi algilarmisiz, bu da beklentilerimizin buyuk olmasina yol acarmis. sanirim ara sira onlarin daha cooook kucuk olduklarini kendimize ve birbirimize hatirlatmaliyiz :) bebisi op kokla benim icin!

    YanıtlaSil
  12. ay nasılda büyümüş 2 aylık olmuş maşallah zaman bize çabuk geçiyor gibi geliyor ama bi de birebir gecesini gündüzünü yaşayan annelere babalara sormak lazım:)sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Zeren, tesekkurler :) Walla bana zaman hic gecmiyormus gibi geliyor!

    YanıtlaSil
  14. Merhabaa;

    Koca adam olmus bile yahu :) Masallah.
    Ufurum konusunda endise etme. 4. ay kontrolunde Arhan icin de doktoru aynisini soyledi ve bir kontrol edilse uzman tarafindan iyi olur dedi. Kontrol yaptirdik biz. Senin de yazdigin gibi, kalpte kapanmasi gereken delikleren birisi kapanmamis gorunuyor. Ama doktor tam olarak sebep bu da olmayabilir dedi. Cok fazla rastlaniyormus o nednle de sorun olarak pek kabul edilmiyormus. 1 yil sonra tekrar kontrol edilmesinin iyi olacagini soyledi. Onun dusunda endise etmeyin dedi. Sadece bu delik kapanmazsa ve ileride ben dalgic olacagim falan derse, o zaman bir kardiyologa gidip onay almasi iyi olur dedi :)
    Doktor ismi olarak da asagidaki 4 isimden istedigimiz onermisti dokorumuz:
    Prof. Dr. Semra Atalay (AU)
    Prof. Dr. Ercan Tutar
    Doc. Dr. Burhan Ocal (medicana)
    Prof. Dr. Nazlihan Gunal (medicana)

    Biz donduk hafta sonu bu arada, evdeyiz. Musait olunca haberleselimmm...

    Aslihan

    YanıtlaSil
  15. Yesinler onun sol elinin üstünü :)
    Benim kızımda da üfürüm vardı. Sıkça karşılaşılan bir durummuş.
    Biz 1. haftada kardiyoloğa gitmiştik ve önemli bir durum olmadığını söylemişti. 1 yaş kontrolünde tekrar gittik. Tam alnamadım :) ama doktor kapandığını yine de kontrol altında tutulması gerekn bir durum olduğunu, ilkokula başlamadan önce yine görmesi gerektiğini söyledi :)
    Aklımızın köşesinde hep onlarla ilgili sorunlar oluyor, böyle işte ...

    YanıtlaSil
  16. Aslihan, hosgeldiniz :) Isimler icin cok tesekkurler, umarim lazim olmaz ama!

    CokBilmis, gercekten de onemsiz bile olsa insanin aklinin bir kosesine oturup kaliyor boyle seyler!

    YanıtlaSil
  17. Bize mi tatalı geliyor yoksa hakkaten mi çok tatl gibi konuşmalar yapıyorsanız kocanla merak etme sadece size tatlı gelmiyor. Oğluna bayılıyorum:)
    Maşallah
    Biliyorum takma demek kolay o yüzden demeyeceğim çok geçmişler olsun. Uyku konusuna da gelince 9. ayda bile çeken bir anne olarak tavsiye vermeyi kendime yakıştıramadım şimdi

    YanıtlaSil
  18. MerakliCuce, cok tesekkurler :) uyku konusunda Allah hepimize sabirlar versin diyorum o halde!!!

    YanıtlaSil
  19. pamuk şeker mi buuu:D maşallah güle güle büyütünnn:D

    YanıtlaSil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com