21 Nisan 2010

Kizgin Damdaki Kedi (Cat on a Hot Tin Roof)

Nisan ayi etkinliklerimizden biri Kizgin Damdaki Kedi oldu. Aslinda gecen senenin sonundan beri Londra'da turnede olan (aslen New York'lular) bu performansi gormeyi ozellikle kojo cok istiyordu. Ekipte yer alan ve Brick karakterini canlandiran Ingiliz oyuncu Adrian Lester bizim ailenin favori sanatcilarindan biri :) Bu sahsiyet ile Hustle dizisini izlerken tanistik. Kendisi gercekten cok karizmatik bir kisilik. Konuyu dagitmayayim dedim ama bu  amcam icin ayri bir post bile yazilirmis. Kendisi asagidaki resimde yer alan dizi ekibi icinde en sagda olan :)
Neyse, biz bu Kizgin Damdaki Kedi'ye yukaridaki sebepten :) geldigi ilk gunden beri gitmek istiyorduk. Ama bir turlu denk getiremedik kojoyla uygun bir zaman. Hatta bahsettigimiz tum arkadaslarimiz bizden once gittiler :) Nisan'a kadar vaktimiz var nasilsa diyerek agirdan aldigimiz bilet alma isi, Nisan'in ikinci haftasi geldiginde alarm verdi :) Veee, tam Turk isi bir olaya imza atarak son gunku performansa bilet alabildik!
Hikayenin konusu Guney Amerikali bir ailenin, ailenin buyukbabasinin dogumgunu icin biraraya gelmeleri. Oyunun ana kahramanlari Brick ve esi Maggie (Kedi), mutsuz bir evlilik surdurmekteler. Eski bir futbol yildizi olan Brick'in icki problemi var ve etrafinda olan biten herseye kayitsiz. Buyukbaba kanser ve bundan haberi yok, onun disinda herkes bunun onun son dogumgunu oldugunu biliyor. Ailenin diger fertleri ise bu zengin buyukbabanin mirasindan pay alabilme kaygisindalar ve adamin etrafinda pervane olmus vaziyetteler.

Bu oyuna gitmek istememizin bir nedeni de buyukanneyi oynayan sahsiyetin Cosby Show'daki Bill Cosby'nin karisini oyanayan Clare Phylicia Rashad olmasiydi (yukaridaki resimde soldan ikinci). Benim cocuklugumun dizisiydi Cosby Show. Cliff ve Clair Huxtable'i da bol bol andim o gun :)
Buradaki muzikal ve tiyatrolarin bilet fiyati oturdugunuz yere gore degisiyor. En pahali yerler tabi ki sahnenin dibindeki yerler. Genelde kat kat tasarlanmis ve genis balkonlardan olusan katlar icerisinde en ucuz olan ise en tepedeki ya da goruc acisi daha dar olan yerler. Mesela kolon arkalari ya da en kenarda kalan ve sahnenin %70'inin gorunmedigi yerler. Buralar da satiliyor mu demeyin, acaip talep var :) 

Sonucta guzel bir oyun izledik ve sonrasinda tiyatronun yanindaki kafede Italyan usulu makarnalarimizi bir guzel mideye indirip sonra da en sevdigimiz dondurmacisi olan Italyan dondurmacisi Scoop'tan dondurmamizi alarak bu guzel gunu noktaladik... The End :)


4 yorum:

  1. Ne güzel bir gün geçirmişsiniz,keyifli bir seyir olmuştur eminim.. oyunda tanıdık yüzlerin olması da ayrıca güzel.. oyunun oynandığı bina da çok hoşuma gitti.
    makarnalar yenmiş,dondurmalar da öyle... canım istedi vallahi :))afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  2. Pelin, cok tesekkurler! Makarnanin alasi TR'de de var ama dondurma icin ayni seyi soyleyemicem, hayatimda yedigim en guzel dondurmalardan biri sccop'unki :)

    YanıtlaSil
  3. belçika'dan 3 günlüğüne Londra'ya geçmiş ve pazar günü için Royal Opera house'tan Giselle balesine bilet almıştık. yanlış hatırlamıyorsam aşağılar 300£ civarındayken bizim oturduğumuz yer 7£ idi. :) öne doğru eğilerek seyretmiştik baleyi :) hala bir fırsat yaratıp Londra'ya tekrar gidemediğimize ve müzikallerden birine girmediğimize yanarım. kültürel anlamda bir cennet Londra...

    YanıtlaSil
  4. Ipex, buraa gercekten o kadar cok kulturel faaliyet var ki, ben bir ara dersleri birakip onlari takip ediyordum :) Muzikallerin bazilari gercekten gorulmeye deger, insallah bir sonraki ziyaretinizde gidersiniz :)

    YanıtlaSil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com