2 Aralık 2009

Londra'da Bayram

Insan, cogunlugu Hristiyan olan bir memlekette yasayinca kendi dinine ait ozel gunleri istedigi gibi geciremiyor, kutlayamiyor malesef. Bu yil Kurban Bayrami Cuma gunu basladi mesela. Ama calisanlar icin Cuma gunu tatil degildi, mesai vardi. Ogrenciler icin de ayni sey gecerli tabi!

Yine de ucundan kiyisindan bayram oldugunu hissetmek, o havayi az da olsa yasayabilmek ve yasatabilmek icin birseyler yapilabiliyor. Biz ilk gun ailelerimizle haberlestik, yakin akraba ve arkadaslarimiz ile bayramlastik. Tabi okul ve is disi zamanlarda yaptik bunlari :)

Asil bayram aktivitesi Bayramin 3. gunu olan bulusmaydi. Sagolsun Esra yine herkesi bir bayram kahvaltisinda biraraya getirdi! Simithane'de bulustuk hep birlikte. Hatta Esra'yi blog araciligiyla bulup tanistigimiz bir cift de vardi. Simithane'yi de yine Esra'dan ogrendik gecen sene, hatta Esralar'la ilk bulusmamiz Simithane'de olmustu yanlis hatirlamiyorsam! :) Bu gittigimizde menuyu degismis bulduk, Ingilizlere hitap eden tatlara da yer vermisler menude, Turk tipi kahvalti tabagini iki ceside cikarmislar, sandvic-yemek turu birkac bolum eklemisler ve de.

Bayram cocugu olan MK'ya el opturup mendilini de verdikten sonra :P masayi donatip keyifli bir kahvalti yaptik. MK uzun bir sure kojonun kucagindan inmedi, uzun sure sohbet ettik bu sekilde :) Kucuk adamin yaptigi espiriler ve tatli tatli konusmasi bizi kendimizden gecirdi (Bu noktada tututu masallah diyip tahtalara vuruyoruz!)

Kahvaltinin ardindan erkekler batak oynamak uzere mekan degistirdiler, onlar gider de biz kizlar durur muyuz, biz de mekan degistirdik hemen! Hem de kac mekan :)) Sagolsun soforumuz Meral bizi dolastirdi, baska bir arkadasin bildigi birkac kafeye baktik ama pazar gunu olmasi, yagmur yagmasi ve ustune bir de civarda Arsenal macinin olmasi kafelerin neden kalabalik oldugunu aciklamaya yetti! Uzun bir sure hem park edecek yer, hem de oturabilecegimiz bir yer bakindik. Birini bulunca digerini bulamiyorduk sansimiza.. Bu arada "Cadde ve sokaklarda nerelere park edilir, park ederken nelere dikkat etmeli, bilet makineleri nasil calisir?" gibi sorulara cevap buldugum, ogretici bir surec yasadim :) Yalniz "Makine yutan paralari vermezse ne yapmali?" sorusunun cevabini bulamadim :P

Sonunda Lemon Monkey diye bayanlarin islettigi, ev gibi bir mekanda yer bulduk. Erkekler de oyunlarini bitirip oraya geldiler. Biz bayanlar biraz yorulmustuk ama sicak birseyler icip tatlilarimizi yiyince kendimize geldik ve muhabbete devam ettik :) Masallah MK, ortamdaki tek cocuk olmasina ve genel olarak ilgisini cekecek cok sey olmamasina ragmen kendini oyalamayi buyuk cogunlukla basardi gun boyu! Kalabalik olmasi, donusumlu olarak ilgi gostermemiz, kendi kendine oynama kabiliyetine sahip olmasi sayesinde o da biz de guzel vakit gecirdik!

Bayram gunumuz, Esralar'in bizi eve birakmasi ile son buldu. Belki TR'de degiliz ama burada da bundan daha anlamli ve keyifli bir bayram gunu de geciremezdik bence! Bugun icin yapimda ve yayinda emegi gecen herkese bir kez daha tesekkurler!

Fotolar: 1. canelvr.wordpress.com/ ; 2. flickr

2 yorum:

  1. Banucugum,

    Inanilmaz guzel zaman gecirdim ben de.Hatta niye daha sik bulusmuyoruz ki diye sordum kendi kendime.Keske evlerimiz biraz daha yakin olsa:)

    Bu arada blogun hayirli olsun canim.Kendin gibi cok cici bir blog olmus.Bundan sonra siki takipcinim:)

    YanıtlaSil
  2. Meralcim,

    Cok sagol, guzel sozlerin kalbinin guzelliginin yansimasi :)

    Her zaman beklerim, sana bay gelmedigi surece :P

    YanıtlaSil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com