27 Eylül 2013

29 Eylülde Şiddet Mağduru Kadın ve Çocuklar Yararına İkinci El Eşya Pazarı

 29 Eylül Pazar günü Ayrancı Pazar Yerinde güzel etkinlikler ve 2. el eşya pazarı kurulacak.
İlgilenenlerin dikkatine..
İşte resmi açıklaması:

Ankara Başkent Rotary Kulübü, ülkemizde artarak devam eden ’’Kadına ve Çocuğa Şiddet’’ olayları nedeniyle, geçen sene ‘’Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddete Hayır’’ sloganıyla ilki gerçekleştirilen İkinci El Eşya Açık Hava Pazarı projesine bu sene de aynı sloganla devam ediyor. Çankaya Belediyesi ile işbirliği içinde gerçekleştirilecek projeden elde edilecek gelirle, Çankaya Belediyesi Kadın Sığınma Evindeki şiddet mağduru kadın ve çocuklar ile Kadın Sığınma Evinden ayrılarak ev açan kadınların ihtiyaçları karşılanmaya çalışılacak. 

Bu sene İkinci El Açık Hava Pazarının 29 Eylül’de 10.00-18.00 saatleri arasında Aşağı Ayrancı Pazarında kurulacağını belirten Ankara Başkent Rotary Kulübü Dönem Başkanı Metin Ayözcan, ‘ büyük oranda rotaryen eşleri, ve hanım rotaryenler tarafında organize edilen pazarımızda; hanımların evde yaptıkları, yiyecek- içecekler, erkek, kadın, çocuk giysileri, oyuncak, yeni ve yeniye yakın ev tekstili, gece kıyafetleri ve kumaşlar, hediyelik eşyalar, gümüş takılar, bijuteri, fular, eşarp, kemer, yağlı boya tablolar, duvar ve kol saatleri, el yapımı taş boyama kâğıt ağırlıkları ve kapı tutucuları vb. satışa sunulacak ürünler arasındadır. Ayrıca çocuklar için yüz boyama, Doktorlar tarafında tansiyon ölçüm hizmetleri verilecek, Kadına ve Çocuğa Karşı Şiddet konusunda kadınları bilinçlendirme amaçlı broşürler dağıtılarak, toplumda farkındalık yaratılmaya çalışılacaktır.’’ dedi.


Herkesi 29 Eylül Pazar günü saat 10.00-18.00 saatleri arasında projeye destek olmak amacıyla, alışveriş yapmak üzere Aşağı Ayrancı Pazarına beklediklerini söyleyen Ayözcan açıklamasında ‘’Hep birlikte, Rotary dönem temamız olan Rotary ile Yaşamları Değiştirin sloganından hareketle, Şiddet Gören Kadın ve Çocukların yaşamlarını değiştirelim. Bu arada projemizde Çankaya Belediyesine verdikleri destek için şahsım ve kulübüm Kulübümüz adına teşekkürlerimi sunarım” dedi.


Ankara Başkent Rotary Kulübü Hakkında

Rotary Dünyada barış ve iyiniyetin kurulmasına yardımcı olmak ve insanlığa hizmet etmek için kurulan Uluslararası bir hizmet kuruluşudur. Ankara Başkent Rotary Kulübümüz 1992 yılında kurulmuş olup, kuruluşundan bu yana; Hastalıklardan Korunma ve Tedavi, Su temini ve temizlik, Anne ve çocuk sağlığı, Temel Eğitim- Okur Yazarlık, Ekonomik ve Toplumsal Gelişme, Barışı Koruma ve Çatışmaları önleme konuları içerisinde bir çok proje yaparak topluma hizmet etmiş ve hizmete devam etmektedir.

4 yorum:

  1. Son derece yararlı ve anlamlı bir etkinlik..
    Umarım hedeflenen amaca ulaşılır.

    Destek olan, emeği geçenlerin alacağı manevi haz çok büyüktür, eminim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bence de, umarım gereken yerlere gider yardımlar. Bu konuda yaramız büyük..

      Sil
  2. Yok yok ben kesin erdim kesin şimdi seni düşündüm sen yorum yazdın :) 07-13/09/2013 tarihleri arasında Ankaradayım yineeeee :) - He he heeeeyyyt sonunda :)
    Ankara'da da hava kapalı, yağdı yağacak. Karpuz pastayı çok sevdim, yapmalı. Seneye artık :) için yanıt, Benden Bizden tarafından.
    İçeriği kaldır | Sil | Spam

    YanıtlaSil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com