1 Temmuz 2013

Haftasonu Etkinlikleri- Mini Town ve Takas

 
Kojonun yurtdışında olması, Bambinonun kafasına güneş geçmesi nedeniyle durduramadığımız hapşurukları ve burun akıntısı, anne-oğul birlikte birşeyler yapma isteği (İşe gittiğim için bana olan özlemini dindirme çabaları), sıcak nedeniyle kapalı bir mekanda vakit geçirme zorunluluğu (AVM'ler seçeneklere dahil değil) gibi şartlar birleşince elimde indirim sitelerinden almış olduğum ama henüz kullanmadığım Mi.ni To.wn giriş biletim olduğu aklıma geldi. Ve Cumartesi gününün planı belli oldu: M.i.ni To.wn

Okullar tatil olduğu için mi yoksa dışarıda vakit geçirmek daha cazip geldiği için midir bilmem ama mekanda neredeyse hiç kimse yoktu. Bambino burayı çok sevdi, kimse olmadığı için oyuncaklarla dilediği gibi oynadı. Öyle ki hem öğle yemeğini hem de öğle uykusunu pas geçti. Neyseki yanımda her zaman taşıdığım atıştırmalıklar vardı. Zira 12'de girdiğimiz mekandan 5'te ancak çıkabildik.

Nasıl bir yer derseniz küçük bir kasaba yaratmışlar derim. Herşeyi küçüklerin boylarına uygun. Sineması, marketi, ev, okul, doktor gibi yerlerin yanyana olduğu minyatür bir mekan. Binaların ortasında yapay çimle kaplanmış kocaman bir açıklık alan. Bu alanda serpiştirilmiş oyuncaklar, masalar, kaydıraklar... Bebekler için daha da küçük, duvara monte edilmiş sıra sıra oyuncakların yer aldığı ayrı bir bölüm oluşturulmuş. Bir de ayrıca ücretlendirilen akülü arabalar ve bu arabaların sürüldüğü bir parkur var. Başka bir katta da devasa top havuzları gördüm ama oraya girmedik. Bambino her bir oyuncakla sayısız kere oynadı. Ben de o istediğinde oyunlarına dahil oldum, beni unuttuğu anlarda kitap okudum. 

Saat 5'te çıktık, güya ODTÜ'deki mezunlar gününe gidecektik ama o saatten sonra önceliği yemek ve uykuya verdik. Mi.ni To.wn'un yanındaki marketten birşeyler aldık ve doğruca eve gittik. Yemek yapıp yedik, biraz uyur gibi oldu Bambino ama uyumadan geri kalktı. Biz de oyuna evde devam ettik. akşam teyzesi geldi eve, onunla da oynadı epeyce. Bambinoya babasının bu gece geleceğini söyledim, baba gelene kadar bekleyip öyle yatalım diye öneride bulundu :) Neyseki o saate kalmadan uyudu :)

Pazar günü sabah babayla hasret gideren Bambinonun rotası annesiyle birlikte hayatında ilk defa katılacakları bir yoga-takas-piknik etkinliğiydi. Bu etkinlik için Bambinoya takasın ne olduğunu anlatmaya başladım günler öncesinden. Ben dolabımdaki eşyaları elden geçirdim, takas etmek istediklerimi ayırdım. Bambino da heveslendi, hiç ummadığım bir şekilde arabalarının olduğu kutuyu devirip içlerinden oynamadığı oyuncakları ayırdı. Hem de bir iki tane değil, kutunun yarısını ayırıverdi. Karşılığında neler alabileceğini düşündü, alabileceği birşey olmama ihtimalinde ise bu oyuncakları hediye edebileceğini söyledi. Ağzım açık kalakaldım oracıkta :))

Etkinliğin ev sahibesi sevgili Aslı idi. Etkinlik öncesi piknik kısmında paylaşmak üzere pazara gidip taze meyveler aldık. Bambino pazarı çok seviyor, bisikletiyle özgürce dolaşıyor ben alışveriş yaparken. Zaten pazarcılarla az çok tanışık olduk, hepsi Bambinoyu görünce birşeyler ikram etmek istiyorlar sağolsunlar :) Pazar sonrası, Bambinoyla birlikte zor olacağını düşündüğüm için etkinliğin yoga kısmını pas geçtim. Bambino yoga sınıfını görünce "Anne bunlar uyuyorlar" dedi :)) Yoga bitene kadar biz bahçede dolaştık, etrafı keşfettik. Yoga sonrası içeri girdik ve güzel bir sohbetin ardından takas olayına geçtik. Herkes elindekileri sergiledi. Bambino da tek tek arabalarını çıkarttı, dizdi ve arkadaşı Asya ile oyuncaklara bakmaya başladı. Takasta sadece giysi yoktu, şnorkelden saksı bitkisine, salıncaktan tabureye bir çok eşya vardı. Hiç ummadığımız güzellikte eşyaların sahibi olduk takas sonunda. Salonda bir köşeyi "Hediye" köşesi yaptı Aslı. O köşeye takas amaçlı değil ama hediye olarak vermek istediklerimizi koyduk. Para kullanmadan alışveriş yapıp ihtiyaç karşılamak ne kadar güzelmiş :) Bayıldık hepimiz :)

Takas sonrası bahçede piknik ve sohbete koyulduk. Birbirinden lezzetli yemekler yedik, birbirimizden yeni yeni şeyler öğrendik. Bambino da yeni arkadaşlarıyla oldukça keyifliydi. 

Ben bu takas işini çok sevdim. Tavsiye ederim :) Yıllardır üyesi olduğum FreeCycle grubu var ama orada işlemler sanal dünyada olduğu için zevki tam çıkmıyormuş, onu anladım. Böyle yüzyüze takas yapmak çok farklıymış. Bu konuda bir etkinlik olursa buradan paylaşacağım inşallah.

6 yorum:

  1. Yorgunlukla bitse de harika bir gün geçirmişsiniz.
    Büyük şehirde yaşamanın avantajı var tabii...
    Bence siz bunu sık yapmalısınız ;)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Zeugma, kesinlikle daha sık yapmak istiyorum böyle etkinlikleri :)
      Belki bu konuda bir girişimim bile olabilir, ben izlemeye devam edin :P

      Sil
  2. Oğlanın büyüdüğünün göstergesi bunlar ,hep söylüyordun bak ne güzel olmuş.. Ben artık etkinlik bulmakta zorlanıyorum :) Büyüyorlar ve evden dışarı çıkmak bilgisayar oyunlarından ayrılmak istemiyorlar :(

    Katılacağınız etkinlikler gün geçtikçe artacak.. Takas işi de bir harika olmuş,ne güzel bir etkinlik ben ilk kez okuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgisayarı keşfedene kadar sürer bizim etkinlikler de. Bilgisayar öyle büyük bir çeldirici ki..
      Ama haksızlık etme kendine, siz de çocuklarla güzel vakit geçiriyorsunuz :)
      Takas çok ama çok zevkli, hiç para kullanmadan bir sürü ihtiyacın karşılanıyor. Tavsiye ederim :)

      Sil
  3. takas olayı süpermiş yav.ilk ,kez duyuyorum valla. bir dahakine haber verirsen ben de katılmak isterim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Veririm mutlaka, çok keyifli. Hem sizde kıyafet falan da çoktur. Gerçi fazla yayılmaya gerek yok, bir kızım olursa sizdeki tüm kıyafetlere talibim :)

      Sil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com