17 Ocak 2012

Bir Kış Klasiği: Salep


Kış mevsiminin vazgeçilmezlerinden biridir salep.
Binbir türlü faydası vardır, verdiği zevkin yanında.
Hele kar yağınca salep içip yağan karı izlemek gibisi yoktur.
Sıcak bir odada, dizlerinde battaniye, camın kenarına kıvrılıp salep içmek, manzara seyretmek, kitap okuyup müzik dinlemek... Huzur bu değil de ne?

Saleple ilgili bazı ilginç bilgiler var paylaşmak istediğim. Geçenlerde facebook grubunda konuşuldu; bu sabah da Ayça yazmış. Ayça'nın yazısında muzla yapılan bir salep tarifi de var, alternatif arayanlara duyurulur :)

**İçeceğin adı salep’dir, salep’in ana maddesi olan bitkinin adı sahlep ) 

**Salep göğsü yumuşatır. Öksürük ve bronşit için yararlıdır. Kabızlığı gidermekte faydalıdır. Basur memeleri için yararlıdır. Zihnin çalışma gücünü arttırır. Kalbi kuvvetlendirir. Aybaşı kanamalarını düzenler. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder. Vücudun ısınmasını sağlar. Cinsel gücü çoğaltır.


** Gerçek sahlebin kilosu 150- 200 tl civarındadır. Kutularda satılan hazır salepler gerçek salep değildir ( maalesef)  içeriğine bakmadım ama varsa bile eser miktarda sahlep vardır mutlaka. Aktarlardan satın alabilirsiniz ama artık ben onların da karışık olup olmadığından emin değilim çünkü sahlep doğada kendi kendine yetişir ve üretimi yapılamayan bir bitkidir. 


0 kisi demis ki::

Yorum Gönder

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com