27 Ocak 2012

Alerjisi olan Bebeklere Özel

Bu blogu okuyanlar bilir, Bambino'da atopik dermatit ile başlayan alerji durumu sonrasında süt ve süt ürünleri, yumurta ve kabuklu yemiş alerjisi ile devam etti; bu ve bu yazıda detayları bulabilirsiniz.

Doktorumuz Ömer Kalaycı'ya güvenim tam. Onun dediklerini aynen yapıyoruz. Bir yaşından sonra yapılan kan testlerinden ve muayeneden sonra, Bambinonun yumurtalı yiyecekleri tolere edebileceğini ve yavaş yavaş yumurtalı birşeylere başlayabileceiğimizi söyledi Ömer Bey. Yazının detayı burada. Çok sık olmasa da ara sıra yumurtalı krep yapıp veriyoruz ya da dışarıda lavaş pide (üzeri yumurtalı) getirdiklerinde ondan tattırıyoruz Bambino'ya. Ancak direkt haşlanmış ya da yağda yumurta vermiyoruz. Diğer alerjen maddeler içeren gıdaları ise hala yemiyor. Yani süt, peynir, yoğurt, kefir, süt tozu, peynir altı suyu içeren pek çok yiyeceği...

Ömer Bey son görüşmemizde alerjen bebek ve çocuklar için özel gıdaların satışına başlayacak bir hastasından söz etmişti. Oğlu alerjen olan ve kendisi de KBB uzmanı olan Tulga Şener, oğlunun yemek istediği ancak yiyemediği birçok yiyeceği Türkiye'de bulamadığı için yurtdışından getirterek başladığı serüvene bir internet satış sitesi kurarak devam etmiş.



Çocuğunuz süte, buğdaya, yumurtaya alerji diye arada bir bile olsa çikolata, kek, şekerleme yemek istediğinde bu sitedeki ürünleri güvenle ona verebilirsiniz. Sitedeki her ürünün içinde ne olup ne olmadığı, kimlerin güvenle kullanabileceği gibi bilgileri kolayca bulmak mümkün. Gıda dışında ekolojik temizlik ve bebek bakım ürünleri de sitede yer almakta. Özellikle earth mama angel baby ürünleri ve anti toz akarı spreyi benim ilgimi çekti.

Bu siteyle bağlantılı olarak gıda alerjisi hakkında bilinçlendirmek ve farkındalığı artırmak amacıyla http://www.gidaalerjisi.com/ internet sitesi de hizmete açılmış. Değişik alerji türleri hakkında bilgi almak, alerjen bebekleri olanların hikayelerini öğrenmek ve alınabilecek önlemlerle ilgili bilgi almak için buraya bakabilirsiniz. Her iki sitenin de danışmanlığını Ömer Bey yapıyor. Bu nedenle içeriklerinin güvenilir olduğunu düşünüyorum.

İki site de henüz yeni ancak kısa sürede içerik konusunda zenginleşecektir.

Alerjen bebek ve çocuklar konusunda böyle bir açığı kapatacak olmaları oldukça sevindirici.

0 kisi demis ki::

Yorum Gönder

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com