27 Ocak 2011

Ruya

Ne zaman Norah Jones dinlesem aklima New York gelir... Jones'un sesi ile birden New York'un genis ama ruzgarli caddelerine isinlaniveririm... Sokak saticilarini izler, Times Meydani'nda her bir santimetrekareyi goruntuleyen turistlere takilirim... Broadway'de yurur, Starbucks'da mola veririm... Ruzgar dort bir yandan eserken saclarimi tutarim, yuzume gelmesin diye... Central Park'ta yerdeki sari ve kirmizi yapraklarin ustune basa basa gecerim cocuk gibi... Cikardigim sese gulumserim muzipce... Brooklyn'de sokak aralarinda dolasirim, koprude uzun uzun manzara izlerim... Ruhum ve bedenim ozgurlugu icine ceker doya doya...

New York'ta dolasirken bir bebek sesi duyarim aniden... Saat 4'ten beri uyumayan, sikintili, bu nedenle mizmiz ve talepkar bir bebek bulurum kollarimda... Kollarinda bebek gezdirmekten sirti ve beli agriyan, bacaklarinda derman kalmayan, uykusuz ve yorgun kendimi gorurum camdan yansiyan siluetimde... Ruyalar ve gercekler... Ah Norah ah!


Resim buradan

8 yorum:

  1. Norah Jones dinleyince de benim aklıma tek bir kişi gelir,eskilere giderim:))

    Bizde de aynı problem var.Gündüz uykularında ana kucağında uzuuuuun uzuuuun sallayarak bazen uyuyor.Sizde de var mı,varsa bir deneyin derim:))

    YanıtlaSil
  2. Yildiz, onu denedik ama bir ya da iki kere ancak uyumustur o sekilde!

    YanıtlaSil
  3. Arabanizi evin icinde uyku amaciyla kullanmayi denediniz mi? Cocuk arabasini elbet :P

    YanıtlaSil
  4. çocuk öncesi ve çocuk sonrası değişen hayatlara güzel bir örnek:)

    YanıtlaSil
  5. Berceste, arabasindan nefret ediyor su anda! Ama salona getirdim, gunde birkac dakika da olsa icine koyuyorum, insallah yaza kadar alisir :))

    Zeren, cok carpici bir ornek hem de :))

    YanıtlaSil
  6. Peki car seat yerine arbasinin orjinal parcasiyla denediniz mi? O yatak gibi gelip sever belki. Car seat'e oturunca bizimki de cirliyordu baslangicta. Sonralari arabada gezmeyi sevmeye basladi :) Simdi bayiliyor ama kosup kacmayi daha cok seviyor.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir yazı:) Denizhan kucağımda bazen astral seyahatlere çıkıyor gibi hissediyordum, zihnim uçup gidiyorduuuu...

    YanıtlaSil
  8. Berceste, onu daha denemedik ama denemek lazim, belki sever! isallah bole devam etmez, cok zor yahu!

    Ozgeee, tesekkurler :) fiziken gidemesek de boylesi de guzel :)

    YanıtlaSil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com