28 Mayıs 2010

Sonsuz Dongu (Infinite loop)!



Hamilelik oncesi kilo: 52 kg
Hamilelik haftasi: 21. hafta
Su anki kilo: 60 kg
Simdiye kadar alinan kilo: 8 kg
Bundan sonra alinmasi muhtemel kilo: en az 10 kg (Son 3 ayin TR'de gececegini dusunursek cok iyimser bir tahmin bu!!!)

Biraz fazla hizli kilo aliyorum anlasilan, buradan ve buradan anladigim kadariyla simdiye kadar maksimum 57 olmaliydim!

Her ne kadar bunun bilmem kac kilosu dogumda verilecek olsa da yine de gidisat biraz hizli gorundu bana. Belki hasimato tiroitimle ilgili olabilir bu durum. Ilacin dozu ile ilgili bir durum olabilir belki, TR'ye gittigimde cikacak ortaya hersey! Son 3 ayin TR'de gececegini dusunursek yukaridaki tablo pek ic acici gorunmuyor bana! Ustelik orada araba ile gidecegiz her bir yere ve alisveris merkezlerinden baska gidecek pek bir yer bulabilecek miyiz mechul (karamsar dusunceler toplanmaya basliyor!)

Bu yaziyi bir oturusta dondurma, tatli, pirasali kek (Ellerine saglik Semacim, harikaydi!), kuruyemis, hurma, bogurtlen gibi seyleri yedikten sonra yaziyor olmam da ayri bir muamma!

Hem bogazini durduramiyorsun, hem hareket etmiyorsun, hem de fazla kilo aldim diye dert yaniyorsun! Cik cik cik....

11 yorum:

  1. Canim, sen gittiginde havalar inanilmaz sicak olacak, zaten canin istemeyecek ki fazla yemek. hem 'naturally thin' oldugun icin ne kadar kilo alirsan al, bir o kadar da kolay vereceksin bak gor:)))

    YanıtlaSil
  2. Sema, insallah dedigin gibi olur :)
    Sizi ve Olgan'in muhtesem yemeklerini cok ozleyecegim ama! Dun icin asla pismanlik duymuyorum :)) Yine olsa yine yerim :)

    YanıtlaSil
  3. umarım kolaylıkla, mutlulukla bebişini alırsın kucagına sevgilerr :)

    YanıtlaSil
  4. Emin ol kusarak 8 kilo vermek yerine keyifle yemek yiyerek 8 kilo almak daha makbul :)

    Bende 51 kiloyla hamile kaldım sonra 45 kiloya kadar düştüm şimdi 31. haftada 55 kilo oldum.

    60 kiloyla bitirirsem çok mutlu olurdum :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Üzme kendini, metabolizman zaten hızlı ise büyük ihtimalle bebeğin koşturmacası ile verirsin aldıklarını:) Hamileliğimde gerekenin neredeyse 2 katı kilo alıp, 7. ayımda hamile kaldığım kilonun altına düştüm. Esas sıkıntı süt verecek diye anneye yedirilen tatlılar, kompostolar, vita maltlar:) Esas bunların ardından kilo verememek var. Ama ne şanslıyız ki günümüzde bilim sütü yapan şeyin "Bol Su, Uyku ve Huzur" olduğunu ortaya çıkardı. Sadece su içerek devam ediyoruz:P

    YanıtlaSil
  6. Arkadaslar, paylasimlar icin tesekkurler! Insallah alindigi gibi verilecek bu kilolar.

    Ruhdagi, umarim saglikla alirsin bebegini kucagina :)

    Ozge, isin bir de o kismi var dimi? Bilimin gerceklerini basucumuzda tasiyip dis mihraklari bertaraf etmek gerekiyor anlasilan :P

    YanıtlaSil
  7. Hamilelikte alınan kilolar doğumdan sonra ilk 2-3ayda hele ki emziriyorsanız çabucak veriliyormuş. Gerçi bu bünye meselesi tabii. Gene de doğumu etkileyeceği için siz çok almamaya çalışın. Hamurişi, ekmek, ve pilavı azaltabilirsiniz mesela. Veya bir diyetisyenle görüşerek daha güvenilir tavsiyeler alabilirsiniz.

    Haşimato bende de var ve 33. haftadayım. Gebeliğimden 3 ay önce farkettim (gebelik öncesi testlerle). Benim kullandığım ilaç (euthyrox 50 mg) kilo aldırmaktan daha ziyade zayıflatıyor. Hormon ilaçları her zaman kilo aldıracak diye birşey yok. Siz de aynı ilacı mı kullanıyorsunuz?

    YanıtlaSil
  8. Neko, paylasim ve tavsiyeler icin tesekkurler. Size de gecmis olsun, zamaninda teshis konulmus olmasi cok iyi olmus. Ben de euthyrox kullaniyordum TR'de ama buradaki takip icin Levotroksin'e gecis yaptim. Euthyrox'un zayiflattigini bilmiyordum, ogrenmis oldum sayenizde. Bebeginiz saglikla gelir insallah! Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Canım benim hiç kafana takma o kiloları, keyfini sür. Hayatında daha kaç kez daha hamile olacaksın ki? Bana göre bir kadının yaşayabileceği en keyifli süreçlerden biri. Fakat o saydığın liste de biraz, nasıl desem, azıcık fazla olmuş;))
    Ayrıca şöyle de bir bilgi ekliyim:)) İlk hamileliğimde 20 kilo aldım ikinci de 13. Kiloları veriş hızım ikisinde de aynı. Az çok farketmiyor yani. Emzirdiğin sürece azıcık tombiş geziyorsun. Yani emziren anne zayıflar bilgisi yanlış. O da arada sıkıntı verse bile oğullara bakınca geçip gidiyor. Son not da şöyle olsun ilk oğlumu sütten kestikten beş altı ay sonra hamile kaldığım kilodan beş kilo daha zayıftım. Azıcık spor da vardı tabi.
    Bebiş sağlıcakla gelsin inşallah, sana da bol keyifler, tatlı hazırlıklar diliyorum...

    YanıtlaSil
  10. Sinem, cok tesekkurler, biraz daha sakinlestim sayende. Umarim aldigim gibi geri verecegim hepsini, hatta fazlasini :)

    YanıtlaSil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com