16 Ocak 2010

Elmali Pay / Tart




Ben de kojo da elmali pay/pasta/tart cok severiz. Bazen ben yaparim, bazen de kojo yapar mutfaga girip :) 
Yemek islerinde genel kural, ne kadar cok malzeme o kadar cok lezzet; yani tereyagini, salcasini, ne bileyim sutunu ne kadar cok kullanirsaniz o kadar lezzetli oluyor yemekler. Ben de ozellikle hamur islerinde tam tersi, az malzeme ile yemek yapmayi seviyorum. Daha dogrusu pratik ama ayni zamanda lezzetli olan tarifleri seviyorum! Bir de genelde herseyin dogal olarak tuketilmesi taraftari oldugum icin hamur islerine konulan sut ve yogurta aciyorum :P Boyle tarifleri de bulmak kolay olmadigi icin, pratikligi ve lezzeti test edilmis elmali pay tarifimi buradan paylasmak istiyorum:


Hamur icin:
1 paket margarin (oda sicakliginda, daha az da kullanabilirsiniz ya da sıvı yaglarla da karistirabilirsiniz)
1 yumurta
4 kasık seker
1 paket kabartma tozu
Aldıgı kadar un

Ici icin:
3 elma
tarcın
4 kasık seker (esmer seker tercih sebebi, pekmez de kullanilabilir)



Yapilisi:
Hamurun tum malzemelerini karistirip yumusak bir hamur elde edin. Sonra hamuru 2 parcaya ayirip bir parcasini buzdolabına koyun (buzluk da olabilir, ne kadar sert o kadar iyi).
Bu arada 3 elmayı rendeleyip tarçın ve 4 kaşik seker ile karistirin.
Dısarıda kalan hamuru yağlanmıs yuvarlak borcama yayin ve üzerine elmalı ici hafif suyunu süzerek döşeyin.
Buzdolabındaki sertlesmis hamuru çıkarıp elmalı icin ustunu tamamen kapatacak sekilde rendeleyin. Rendelemek yerine elinizle kucuk parcalar koparip ince uzun rulo haline getirip uzerine yatay ve dikey seritler olusturacak sekilde de dizebilirsiniz.
180 derece frında üzeri kızarana kadar pişirin.
Soguyunca uzerine pudra sekeri serpin.


Afiyet olsun :)



Not: En son yaptigim payi yaklasik 20 dakikada bitirdik :)

2 yorum:

  1. bu tarifi deneyeceğim yarın, teşekkürler, onlarca tarif okudum, bu en mantıklısı gibi geldi:)

    YanıtlaSil
  2. Eva, afiyet olsun simdiden! Umarim begenirsin :)

    YanıtlaSil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com