30 Temmuz 2012

Moskova: Metro - Arbat Sokağı - Bizim Evden Manzara :)

Metro:
Josef Stalin tarafindan 1931′de inşasına başlanılan Moskova Metrosu, günümüzde büyüklük bakımından New York, Paris veya Londra metroları ile karşılaştırılsa da iç mimari ve dekorasyon bakımından dünyanın en güzel metrosu olduğu herkes tarafından kabul edilmektedir. Her biri sanat harikasi olarak kabul edilen istasyonlarda hergün yaklaşık 8 milyon kişi taşınmaktadır.

Heykellerin belli yerleri insanların gelip geçerken dokunmaları nedeniyle (uğur sayılırmış) renk değiştirmiş.














Arbat Sokağı:

Moskova’nın ortasından geçen Arbat Sokağı, bu şehre yolu düşen herkesin en azından bir kere uğradığı, bir ucundan diğer ucuna kadar zevkle yürüdüğü bir trafiğe kapalı yoldur. Burada mağazaların rengarenk vitrinlerini gezebilir, Rus ve dünya mutfaklarının en güzel örneklerini tadabilir, Paris’i aratmayan şık kafelerde oturabilir ve en keyiflisi de bir banka oturup kendilerini hayatın akışına kaptırmış Rusları seyredebilirsiniz. Arbat’ı Arbat yapan özelliklerden birisi de sokağın ortasındaki hediyelik eşya standlarıdır. Bir Moskova hatırası edinmek istiyorsanız buralardan alabilirsiniz.





Bunlar da kaldığımız evden manzara:


Rus Devlet Üniversitesi:

4 yorum:

  1. ayyy Arbat'ı okuyunca Twitter'da sanki çok eski ve bildik bir yermiş gibi hislendim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin zaten bildiğin yerler buralar Deli Annem, çok normal hislenmen :)

      Sil
  2. Moskova Metrosu ile ilgili bir belgesel izlemiştim ve inanılmaz etkilenmiştim.Fotoğraflarını görünce yine görmek gerek duygum depreşti;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanılmaz yapılar, harika işçilik ve resimler. Tam bir görsel şölen :) Ben veriyorum gazı, en kısa zamanda gidin görün!

      Sil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com