18 Temmuz 2012

Göz ve KBB Doktoru

Bebekler 1 yaşına gelmeden göz kontrolünden geçsin diye tavsiyeler var her yerde. Biz Bambino 1 yaşına gelince Cumhur Şener'den randevu almıştık ama türlü nedenlerle gidememiştik. Daha Nurturia'da Cumhur Bey'in çocuklara karşı tavrından rahatsız olanları okuyunca yeni bir doktor arayışına girdim.

Yine son zamanlarda Bambino geceleri dişlerini gıcırdatıyor, büyük adam gibi sesler çıkıyordu dişlerinden. Fizyolojik mi acaba diye düşünerek KBB uzmanı Umut Akyol'dan randevu aldım. Almışken aynı gün için göz doktorunu da görsün diye Pınar Aydın'dan randevu aldım.

Bambino randevuların olduğu Cumartesi günü zamansız uyuduğu için Umut Bey'in randevusunu ertelemek durumunda kaldık, iyi ki de öyle olmuş. Önce göz kontrolü için Pınar Hanım'a gittik ve öyle memnun kaldık ki! Kapıdan girer girmez Bambinonun ilgisini koltukların üzerindeki pullu şallar ve örtüler çekti. Sonra elimden tutup daireyi gezmeye başladı. İçerideki oyun odasını keşfedince derhal oyun oynamaya başladı. Bu sırada Pınar Hanım içeri gelmemizi istedi ve Bambino hiç yadırgamadan içeri girip Pınar Hanım'ın odası keşfe başladı. Biraz konuştuktan sonra birlikte oyun odasına geri döndük ve Bambino kucağımda otururken oyun şeklinde muayenesi gerçekleşti. Pınar Hanım Bambinoya hiç dokunmadı, ellemedi, sadece konuştu, sorular sordu ve sohbet etti. Sonra bizim fotoğrafımızı çekeceğini söyleyerek elindeki aletle Bambinonun gözlerine uzaktan baktı. Çocuklar gerçek ilgi ve sevgiyi hemen hissediyorlar. Bizimki Pınar Hanım'ı çok sevdi ve onun evinde olmaktan mutululuk duydu. Oyun odasındaki oyuncaklar evdekilere benziyordu ve çeşit çoktu. 

Pınar Hanım'ı ben de çok sevdim. Muayene bittikten sonra yarım saatten fazla sohbet ettik. Beni kendi gençliğine benzetmiş olması ve giydiğim sandaletlerin hikayesini merak etmesi, yurtdışındaki yaşam ve TR'deki durumlar konusundaki nokta atış sözleri, "Bir bahane bulsam da sizi her gün çağırsam" demesi çok hoştu. Biz konuşurken Bambino da rahat rahat oynadı.

Bambinonun gözleri gayet iyi çok şükür. Bir sonraki kontrol 3 yaşında olacakmış.

Pınar Teyzeden çıkınca yemek yedik, parka gittik ve sonra sıcağın altında İran Caddesi yokuşunu tırmanarak KBB kontrolü için Umut Bey'e gittik. Biz beklerken Bambino k.aka yaptı ve ben "Ablaya soralım banyo neredeymiş" dedim. Bambino da hemen ablanın yanına gidip "Abya, banyo" dedi. Biz kojoyla dumur olduk tabi! İlk defa birine gidip birşey soruyor ve kendini böyle güzel anlatıyor :) Hayretler içinde banyonun yolunu tuttuk. Bez değişiminden sonra Umut Bey'in odasına geçtik ama Bambino oyun odasını o sırada gördüğü için içeride durmak istemedi haklı olarak. Umut Bey bir süre sonra kojodan Bambinoyu alıp getirmesini (ben beceremediğim için) ve koltuğa oturup muayene sırasında sıkıca tutmasını istedi. Daha önce Bambinoya Umut Amcanın neler yapacağını anlatmıştım: "Amca önce kulağına bakacak, sonra burnuna, sonra da ağzına". O nedenle çok sıkıntı olmadı ama burnunun içinin temizlenmesi için küçük boruları görünce ağlamaya başladı doğal olarak. Neyseki burun temizlendi, genzine bakıldı hemen ve Bambino azat edildi. Oyun odasına giden oğluş bir daha Umut Amcanın odasına girmedi :) Biz girsek de geri çıkarmaya çalıştı. Bambinonun geniz eti durumu iyiymiş ancak burnu çok tıkalıymış. O nedenle soğuk buhar makinesi almamızı önerdi Umut Bey. Kreşe başlamadığı için ya da evde abla, abi olmadığı için problem olmadığını anlattı. Diş gıcırdatmalarının normal olduğunu ve üzerinde durmamamızı söyledi. İçimiz rahatlamış olarak ayrıldık oradan.

İyi doktor bulmanın ne kadar zor olduğunu bildiğim için bu yazıyı yazdım ve deneyimlerimizi paylaşmak istedim. Pınar Hanımı da Umut Beyi de göz ve KBB doktoru arayanlara tavsiye ediyorum. 

15 yorum:

  1. İyi olmasına sevindim. Maşallah. Bizimki de ara ara diş gıcırdatıyor. Bizim doktorumuz da normal dedi, dişlerini keşfediyormuş. Eğer üzerinde durmazsak daha çabuk geçermiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Tomurcuk. Demek daha küçükken de olabiliyor bu durum. Üzerinde durmamak yapılacak tek şey, size de bu dönemde sabırlar diliyorum :)

      Sil
  2. Soğuk buhar makinesini normal nemlendiricilerden değil mi canım farklı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal nemlendirici nasıl oluyor bilmiyorum ama soğuk buhar makinelerinde hazneye koyduğun su küçük partiküllere ayrılarak havaya veriliyormuş. Bunun olumsuz yanı sudaki mikrop, bakteri, ağır metal ne varsa onu da direkt havaya vermesi. Alerji doktorumuz net bir şekilde kullanmamasını söyledi, ben de almaktan vazgeçtim...

      Sil
  3. umut akyol'un kariyeri kağıt üzerinde süper gözükebilir ama çocuğa yaklaşımı sıfır olduktan sonra hepsi boşuna. muayene sırasında çocuğumuzu resmen hırpaladı. böyle doktorluk olmaz. kimseye tavsiye etmiyorum. en kısa zamanda ameliyat(geniz eti+kulak tüpü) dedi. başka doktora götürdük, hiç ameliyatlık birşey yok dedi. şimdi çok sağlıklı çocuğumuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun.
      Umut Bey ile kötü bir tecrübe yaşamışsınız, çok üzüldüm.
      Her doktor çocuk odaklı yaklaşmıyor malesef, bir an önce muayene edeip geçeyim tarzı var bazılarında.
      Biz genelde kojo ile birlikte aktif bir şekilde hem oğlanı hem doktoru yönlendiriyoruz böyle durumlarda.
      Orta yol bulmaya çalışıyoruz.
      Çok ciddi bir durumda başka doktora götürmek çok akıllıca.

      Sil
    2. 3 yaşındaki çocuğumuza "yaz başında" orta kulakta sıvı birikmesi teşhisi konması sonrasında "ikinci" gittiğimiz doktor umut akyol ilk etapta 3 aya kadar beklenebileceğini söyledi..Ama 15 gün sonraki kontrolde tüp takılması gerekir dedi..işitme testinde hafif işitme kaybı çıktı (sıvı varsa bu normalmiş)...mevsim de yazdı, biraz beklenebilir diye düşündük.. herkesin kariyerine saygımız var ama açıkçası bazı ifadelerinden dolayı Umut Akyol'a tam güvenimiz olmadı...üçüncü bir doktor arayışına girdik ve Akropol hastanesinde Dr. Habib Haşimi ye götürdük.. Kendisinin tüpün son çare olduğunu söylemesi bence önemliydi..ilk teşhisten 3 ay sonra orta kulak basıncı normal değerlere döndü...Böylece tüp ileride gerekirse en azında kış başında taktırır ve kışı atlatırız..Habib Bey'i gözlemlediğim kadarıyla aktarayım; ticari yaklaşmayan, çocuğa yaklaşımı iyi olan ve sempatikliği tadında (ayarında) bir insan..Allah herkesin çocuğuna sağlık ve derman versin..

      Sil
    3. Kızım 3.5 yaşında iken umut akyol götürdük işitme testinden sonra kulağına tüp takılması gerektiğini söyledi ve güvendik kendisine anlaşmalı çalıştığı özel hastanelerden en iyisini seçtik sonuçta çocuğumuz önemli dedik herşey yolunda gitti ameliyattan çıktı hastane+doktor 6.000 tl ödedik. kontrollere başladı ve her muayine de rutin ücretini aldı 2.5 sene geçti tüpün teki düşmemiş yine ben alırım bir operasyonla hastane seçiñ dedi kendisi için 1.500tl hastane için 700tl+kdv dedi ve 400 tl. Muayine ücretinide aldı.bizde madem hocam tüpü alacaktınız neden bizi 3 kere daha muayeneye cagardiniz dediğimizde haklisiniz o zaman hacettepeye gidip orda aldırın sgk karşılıyor dedi.bu nasıl bir anlayış tüpü takan kendisi sonrası beni çok ilgilendirmez anlayışı insan iletişimi bence sıfır herşeye maddi bakıyor bu yasadigimiz olaydan sonra tercihi sizlere bırakıyorum?

      Sil
  4. Cumhur Şener hakkındaki yorumunuza katılıyorum. Çocuk sesinden rahatsız olan, çok bilmiş havaları, hastalarına çok az zaman ayırması ve bir şey yapamayız demek için 450 tl talep etmesi çok rahatsız edici. Bence bir hekim yaptığı işten mennun değil sırf parası için yapıyorsa bu işi bırakmalı. Her mesleği şevkle yapan hekimleri bulmak lazım. Bazı doktorlar varki aldığı para sonuna kadar helal olsun diyorum ama bunun gibi bazısı da varki insanı soğutuyor.
    Blog için teşekkür ederim, hekim tavsiyelerinizi dikkate alacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba goz probleminiz neydi acaba bizde cumhur beye gitmeyi dusunuyorduk

      Sil
  5. Cumhur Şener hakkındaki yorumlarınıza katılıyorum. Çocuk sesinden rahatsız olan, hastasıyla çok az ilgilenen, ebeveynlere neredeyse hiç bilgi vermeyen mesleğinden bıkmış bir insan. Biz hiç bir şey yapamayız demek için de 450 talep ediyor. Bence bir insan mesleğinden bu kadar bıktıysa mesleğini bırakacak. Şevkle yapılması gerekir her işin. 10 aylık bebeğimin gözünde kayma var. Teşhisi bende koyuyorum ben tedavi için gidiyorum göz doktoruna, sonuç =0 birde ödediğimiz 450 tl para.
    Tavsiye etmiyorum, gidin içinde zerre çocuk sevgisi olan bir hekim bulun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü tecrübenize üzüldüm, paylaştığınız için çok teşekkürler. Geçmiş olsun miniğe! Sevgiler..

      Sil
    2. Cumhur bey goz kaymasi icin bisey yapamayizmi dedidoktor beye goz kaymadi icin gitmeyi dusunuyorduk

      Sil
    3. Duygu Hanım Merhaba,
      Öncelikle geçmiş olsun. Herkesin doktorlardan beklentisi farklı oluyor, o nedenle tecrübe etmek gerekiyor genelde. Ama size tavsiyem, eğer imkanınınz olursa kritik vakalarda hastayı bir başka doktora daha göstermek. Cumhur Bey'den memnun olanlar da duydum, memnun olmayanlar da. Umarım şifa bulursunuz.
      Sevgiler :)

      Sil
  6. Kızımızi 3.5 yaşında iken Umut Akyol a götürdük dışarda işitme testine girdi ve tüp takılması gerektiğini söyledi Umut Bey çalıştığı hastanelerden en iyisini seçtik sonuçta çocuğunuzun sağlığı önemli dedik amekiyat+hastane ücreti 6.000 tl ödedik(ocak 2015 ) ameliyattan sonra rutin kontrolleri başladı ve her muayine de muayine ücreti ödedik tüpün teki düşmedi 2.5 sene geçti ve bizi 3 kere daha 3 er aylık periyodlarla muayeneye çağırdı ve bu gün bir operasyonla alabileceğini hastane secmemizi söyledi ve 1500tl doktor 700 tl+kdv hastane ücreti fiyatı verdi 400 tl muayine ücretiniz e aldı eşimin peki hocam neden 2.5 sene geçmesine rağmen bizi muayine çağırıp her defasında da ücret aldınız demesine istinaden haklisiniz diyip bizi o zaman hacettepe hastanesine gidin sgk karşılar cüzi bir ücret ödersiniz dedi tüpü takan kendisi bence iletişiminde ve hastaya bakış acısında maddi kaygılar taşıyan bir doktor eşiminitirazi üzerinede ben aslında hiçbirşekilde muayine ücretini iade etmezdim.ama son aldigimi iade edeyim diyip sonrada sekreterine bunlara randevu bir daha verme diyen bir kişi tercihi sizlere bırakıyorum! Saygılar,

    YanıtlaSil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com