17 Mayıs 2012

Trogir


Hırvatistan gezimize Trogir ile devam ediyoruz. Trogir Adriyatik kıyılarıları ile ilk buluşma noktamız. Akşam konaklama Split'te. Trogir Split'e sadece 27 km uzaklıkta. O nedenle önce burada mola veriyoruz ve 1997'de UNESCO Dünya Mirası'na alınmış eski kenti geziyoruz.
 

Trogir şehrinin tarihi bölgesi, Hırvatistan anakarası ile Ciovo adası arasında kalan bir ada. 




"Takma adı "Taş Güzeli" olan bu ada şehrinde Helenistik döneme dayanan saraylar, kaleler ve kiliseler bulunmaktadır. Buraya yerleşmiş olan Yunanlılar ve Hırvatlar ile, sık sık adaya saldırılar düzenlemiş olan Venedikliler ve Avustralyalılar sayesinde zengin bir tarihi bulunmaktadır. Şehrin mimarisi bu nedenle çok özeldir ve sadece Adriyatik kıyılarının değil tüm merkez Avrupa'nın en iyi korunmuş gotik yapılarını içerir. Trogir'in ortaçağdan kalma merkezi, birbirine dikey sokaklar eşliğinde bir kale ile kuleye ve Romanesk, Gotik, Rönesans ve Barok dönemlerden kalma pek çok diğer yapıya ev sahipliği yapar."




Gezilebilecek temel yerler arasında St Lawrence Katedrali, St Barbara Kilisesi, St Nicholas Benedikten Manastırı, Büyük ve Küçük Cipiko Sarayları bulunmakta. 




Birbirine çok yakın olan bu yapıları gördükten sonra yapılabilecek en güzel şey denize karşı bir kafeye oturmak ve manzara eşliğinde bir şeyler yudumlamak. 
  





            Birkaç saatlik Trogir gezisinden sonra arabamıza binip Split'e doğru yola devam ediyoruz...

2 yorum:

  1. Taş güzeli adını gerçekten de hak ediyor bu şehir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de :) Zaman durmuş sanki orada, öylesi güzel.

      Sil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com