18 Ocak 2012

Fotograflarin Bana Anlattigi...






Bu fotograflari gorunce neden ben de boyle bir torenle evlenmedim diye sordum kendime.
Neden bizim dugunlerimiz satafatli oluyor?
Neden sadelesemiyoruz? (Hangi konuda sadelestik ki diye cevap veriyorum kendime)
Dugun resimlerime bakinca farkli birini goruyorum genelde.
Ben degilim sanki gelin.
Hatta kimse kendisi degil.
Icindekine rahatsizlik veren kiyafetler, vuran topuklu ayakkabilar, agir makyajlar...
Kimse kendi degil sanki.
Erkeklerin uzerine egreti duran takim elbiseler.
Hayatinda takim elbise giydigini gormedigin insanlar zorla takim elbise giymisler sanki.
Nasil bir normdur bu?









Halbuki Ingilizler, Irlandalilar oyle miydi? (Onlari birebir gordugum icin boyle yaziyorum, genel olarak Avrupalilar da diyebiliriz)
Hersey sade..
Goz yoran hicbir sey yok.
Herkes birarada, aralarinda di di nin di di si yok.
Ortam sakin..
Hersey dogal, goz yormuyor.
Boyle bir ortamda sahte duygular barinmiyor.
Fotograflar herseyi anlatiyor..
Ozellikle damatlarin giyimlerine bayildim.
Sadece kendileri olmuslar.
Baska biri gibi degil.
Kendilerini oldugu gibi yansitiyorlar.
Kendilerini oldugu gibi kabul eden insanlarla birlikteler.

Onlari gordukce Turk irkini sorguluyorum.
Ne kadar kendimiziz ki dugunlerimiz de kendimizi yansitsin?
Ne kadar normalizeyiz ya da?
Uclarda yasamiyor muyuz devamli?





Neyse..
Fotolarin daha fazlasi icin tiklayin.
Bazi fotograflar beni cok duygulandirdi.
Icimden "Belki bizim dugunumuz boyle olmadi ama belki Bambino ileride bize boyle bir dugun sahnesi yasatir" diye geciverdi bir an. Yabanci ya da Turk, gelin kim olursa olsun. Kendileri olsunlar. Her zaman. Dugunlerinde bile..

11 yorum:

  1. Boylesi hem iyi, hem kotu BB. Onlarda biraz da maddi durum sebebiyle bizdeki gibi dugunler yapilamiyor. Ornegin Irlandalilar'da kiz tarafi yaparmis dugunu... Hali vakti iyi olanlar onlarda da cosuyor :) Is ki gorgusuzluge varmasin.

    Bir de bizde uzuldugum konu, dugunler icin butun maddi gucunu tuketiyor insanlar. Ben yiyemedim, sen ye diye. Aferin almak adina, san sohret adina. Koylerde bagini, bahcesini, tarlasini, hayvanini satiyorlar dugune dernege harcamak icin. Borcla kuruyorlar yuvalarini. Sonrasinda da o borc odenemiyor ve evlikler eksiden artiya varamiyor, huzursuzluk, kavga, dogan cocuklar anali babali yetim kaliyor :(((

    Boyle durumlarda yurtdisindakiler iste ayagini yorganina gore uzatiyor ve kendilerine calisiyor, bir baskasinin aferin demesi uzerine hayatlarini kurmuyor!

    YanıtlaSil
  2. Aynı fikirdeyim Banu. Evlendiğim zaman yeterince kendimi yansıtamamışım başkalarının istediği gibi evlenmişim diyorum. şimdiki aklım olsa gidip Paris'de evlenirdim sadece eşim ve ben. Beni yansıtan o çünkü. Çok güzeldi fotolar. Sabah sabah modumu değiştirdin.

    YanıtlaSil
  3. Bercestem, maddi durum onemli tabi ama dedigin gibi; bizim maddi durumumuz iyi olmasa bile satafatli dugunler yapiyoruz. Baskalari yesin, icsin, eglensin, bizi zengin gorsun diye onca masrafa giriyoruz. Hep baskalari icin yasiyoruz, dugunler de bunu yansitiyor aslinda. Hayat boyu kendimiz olamiyoruz bir sekilde. Cevre baskisi cok buyuk bu memlekette. Bosvermek ise cok zor. Yabancilari bu nedenle takdir ediyorum ve belki de temel olarak bu nedenden dolayi yurtdisinda kendimi daha rahat hissediyorum.

    Eko Annem, Paris sana cok yakisir bence :) Modunun degismesine sevindim, mutlu bir gun olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Bak benim kendi nikahim konusunda hic ah dedigim ya da yapmasaydim dedigim birsey yok. Biz baskalarina mudahale ettirmedik. Kendi istedigimiz gibi, gonlumuzce bir nikah yaptik. Sevdiklerimizle olmak istedik, sahitlerimiz arkadaslarimiz olsun istedik ve aynen uyguladik. Gucumuzun disina da cikmadik. Uzaklarda evlenseydik, sevdiklerimiz yanimizda olamayacakti. Birlikte mutlulugumuzu paylasamayacaktik. Boylesi guzeldi :) Oyle davullu zurnali dugunler, bilmem kac kisiye yemekler vermeler bana gore degil :P Yapmadim da!

    YanıtlaSil
  5. Beerceste, senin adına çok sevindim, içine sinen bir şekilde evlenmişssin ne güzel. Biz de kimseyi karıştırmadık ve bütçemize göre evlendik ama yaptıklarımız bizi yansıtmıyordu. Başkalarını memnun etmek için çırpındık hep. Çevre ne der diye düşündük. Öyle ki gerçekten öyle mi istiyordum hiç sorgulayamadım ile. Şimdi olsaydı eminim herşeyi çok farklı yapardım. Allahtan büyüdükçe aşmaya başladım, özellikle yurtdışı yaşamı bana çok şey kattı bu konuda. En son örnek; bahçe katında ev almamız. Kimse beğenmedi bu yaptığımızı ama benim çok içime sindi ve gülüp geçiyorum söylenenlere artık. Büyüdüm galiba :)

    YanıtlaSil
  6. ne güzel kareler.. en cok 2. resme bayıldım

    YanıtlaSil
  7. Gizem, ben de çok sevdim o fotoyu :)

    YanıtlaSil
  8. Bizde sade bir nikah ile evlendik ve hemen evimize döndük :)) eğlencemiz olmadı .. ama o takı töreni beni benden aldı :)) biz böyle bir yerde düğün yapsak annem ve kayınvalidemler bizi vururdu herhalde :))

    YanıtlaSil
  9. Pelince, evet yaa o takı törenleri hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor değil mi? :) Sadelik en güzeli bence. Aileler işin içine girince kendi istediği gibi olamıyor insan malesef. Yine de en güzelini yapmışsınız :)

    YanıtlaSil
  10. ben de fotoğrafları çok beğendim..benim favorim 5.si :) bizim de düğünümüz ve fotoğraflarımız içimize sindi..çünkü aileleri işin içine sokmamaya çalıştık..tek dinlemeseydim keşke dediğim şey kına gecemdi..gerçekten çok gereksiz bir organizasyon olduğunu düşünüyorum..bu benim fikrim tabi :) hem gereksiz masraf, hem de gereksiz bir tantana ve yorgunluk..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülşah, beğenmene sevindim. Kına gecesi kız kıza eğlenmek için güzel bir fırsat bence, şimdinin bekarlığa veda partisi bir nevi. Ama o ağlama kısmını ben de sevmiyorum.

      Sil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com