3 Mayıs 2010

Hurley on Thames

25 Nisan gunu Londra'da geleneksel Londra Maratonu vardi. Guzergahin bir bolumu bizim eve cok yakin yerlerden geciyordu, hemen yanimizdaki cadde dahil :) Once gidip izleyelim diye dusunduk ama sonra BBC'den izlemenin daha akillica oldugu sonucuna vardik. Cunku bu tip olaylarda BBC ekipleri daha hazirlikli oluyor. Bizi en cok ekrana baglayan kimseyi sikmadan hazirlanmis yayin akisi oluyor her seferinde. Hem yasanan olayin tarihcesini veriyorlar, hem guncel bilgilerden bahsediyorlar, ustelik bunlari yaparken eglendiriyorlar! Kameralarin yerleri ve acisi da gayet basarili oluoyr. Sonucta kalkip gitsek sadece bir noktadan olayi gormus oluyorsunuz ama  ekran sayesinde ayni anda bir cok acidan olayi canli izleyebiliyorsunuz. Gecen sene yilbasinda kojo London Eye'daki havai fisekleri izlemek icin kalmisti sehir merkezinde, bense soguga dayanamayip gece 12'yi gormeden eve donmustum. Kojo eve geldiginde soguktan donmus vaziyetteydi ve cok da zevk alamamisti bu nedenle! Bense BBC'den herseyi canli canli izleyip keyfini cikarmistim, sicacik evde :)
Iste bu nedenle disari cikmayip BBC'den canli canli izledik maratonu. Bir yandan da Esralari bekliyoruz, bizi alip gotursunler diye :) Maraton nedeniyle bazi yollar kapali ve acik olan yerlerde de yogunluk var dogal olarak. Onlar geldikten sonra yola ciktik. "Bu sefer fazla uzaga gitmeyecegiz" dediler, zaten de trafik nedeniyle fazla gidemedik :) Bir yerden sonra acikip yorulunca ilk gordugumuz yerdeki parka konuslandik: Battersea Parki. Londra'nin guzide yerlerinden biri Battersea. Park da bayagi buyuk ve kalabalikti. Parti yapanlar, kopek gezdirenler, kriket oynayanlar, beyzbol oynayanlar... Yasayan ve capcanli bir yer :)


Biraz molanin ardindan tekrar yola ciktik. Aslinda amac oltalari alip baliga gitmekmis ama asil bu ise gonul vermis olan kisi bizimle gelemeyince bu is yatmis. Biz yine o mekana gittik ama balik tutmadik :) Kenarda piknik yapip gelen gecen teknelerle selamlastik :)

Hurley River Side adi verilen bu yer koy evlerinin arasinda kalan bir bolgede. Koy evi diyince bizim Anadolu'daki koyler gelmesin akliniza, bunlar gayet bakimli, bagi bahcesi olan, muhtemelen her turlu modern nimetin icinde oldugu country tarzi evler! Ve cogunun yati veya teknesi var...
Etraf bu tur evlerle dolu olunca insan bakmaya da hayal kurmaya da doyamiyor :) Isteklerin sonu yok tabi :)


Aksama dogru Londra'ya dogru yola ciktik ve Heathrow'un yakinindan gectigimizi fark edince ani bir plan degisikligi ile havaalaninin hemen dibindeki mahalleye daldik. Kojo ve Esra gelen ucaklari bu kadar yakindan gormenin heyecani ile kameralarina sarildilar hemen :) Her ucaktan sonra da "Vaaooow ne kadar yakindan gecti degil mi?", "Ne kadar guzeller degil mi?", "Bak bak bunu kacirmayalim, bu taraftan" seklinde takildilar :) Hatta MK bile o kadar ilgilenmedi! Ben ise bir iki foto cekip yakinlardaki Holiday Inn oteline gittim, ihtiyac molasi icin :))
Gokkusagi esliginde yaptigimiz bu ucak gozlem aktivitesinin ardindan cocuktan cok cocuk olan ekibimiz mutluluk icinde yoluna devam etti :) Son durak bizim evde manti partisi oldu :)

4 yorum:

  1. Gezdiğiniz yerleri okumaktan müthiş keyif alıyorum.. yanınıza ışınlanmak istiyorum çoğu kez:)) evler harika.. hep öyle bir evin hayalini kursamda asla öyle bir evde yaşayamam biliyorum.. korkağım ben;)
    mantı partisi bu yorgunluğun üzerine şahane olmuştur,afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  2. Pelin, cok tesekkurler! Gezmelerde son demlerimizi yasiyoruz artik biz de.. Evler gercekten cok guzel ama bu tur evler icin ciddi bir gelir kaynagi gerekiyor :) Bakimi falan bayagi masrafli oluyor...Seninki korkaklik degil, realistlik bence :))
    Cok iyi anliyorum.. Sevgiler!

    YanıtlaSil
  3. ah nasıl güzel fotoğraflar.. ne şanslısın, buraları gezip gördüğün için :) bizlerle paylaştıgın için de biz de şanslıyız :)

    YanıtlaSil
  4. Gizemcim, cok tesekkurler, ben paylasmaktan keyif aliyorum, sizler okumaktan keyif aliyorsunuz, hepimiz mutluyuz, ne guzel :)))

    YanıtlaSil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com