25 Temmuz 2012

Moskova: Manej Meydanı - Alexander Bahçeleri - Kremlin

Moskova'yı gezmeye devam ediyoruz efendim. Bakmayın öyle çok yer olduğuna, hepsi birbirinin yakınında ve eğer azmederseniz bir günde tüm görülecek yerleri görebilirsiniz. Bu yazıdaki rotamız Manej Meydanından başlayıp Aleksandır Bahçelerinden geçerek Kremlin Sarayına gitmek şeklinde.

Manej Meydanından:

Bolşoy Tiyatrosu: Tiyatroyu yakından çekmedik çünkü dıştan gerçekten sade bir görüntüsü var. Hani bilmesek fotoğraf bile çekmeden geçip gidebilirdik :) Asıl görülecek yer tiyatronun içi ancak onu da görmek için bir gösteriye bilet almak gerekiyor. Bir yıl önceden rezervasyon yaptırsaydık o da belki olabilirdi :P Bolşoy Tiyatrosu 1776'da kurulmuş.


Meydandaki standlar:
Klasik Rus kalpakları
Horoz şekeriiiii :)
Meçhul Asker Anıtı ve Sönmeyen Ateş: 2. Dünya Savaşındaki kayıplar için...


Aleksandır Bahçeleri: İnsansız foto bulmakta çok zorlandım çünkü burası koccamaaan bir çiçek bahçesi. Renk renk çiçekler, güzel peyzaj eşliğinde sergileniyor adeta. Grup üyelerinin her noktasında fotosu olunca buraya koyacak foto kalmadı :) Bu bahçelerin bitiminde Kremlin Sarayının duvarları başlıyor.
Kremlin Sarayı: Kremlin Sarayı, Çar Korkunç İvan tarafından 1155′te yaptırılmıştır. Eski bir savunma kalesi olan Kremlin, 19 metre yükseklikte kırmızı bir duvarla çevrilidir. Bu duvarın çevre uzunluğu 2.250 metredir. Duvarın giriş yerlerinde ve köşelerinde büyük kuleler vardır. En büyük kule 72 metre yüksekliktedir. Burada ilk yapı 14. yüzyılda yapılmış, daha sonra yeni ilavelerle büyümüştür. 

Devlet Başkanının oturduğu yeri geziyor olmak çok değişik. Daha önce İsveç'te ve Viyana'da kraliyet ve başbakanın oturduğu sarayları gezmiştim. Putin'in orada oturuyor olması çok ilginç geldi bana. Düşünsenize Çankaya Köşkü'nün turistik ziyarete açık olduğunu! Putin Saray'da ise bayraklar tam çekili, Putin yok ise bayraklar yarıya indirilmiş olurmuş. Biz oradayken Putin görevinin başındaydı :) 

Biz oradayken Kremlin'e girişler güvenlik nedeniyle kapatılmıştı. Pek çok turist üzülerek kapıdan dönmek zorunda kaldı. Bizim şansımız ise rehberimizin önceden biletlerimizi almış olmasıydı. Biraz kapıda bekletildik ama sonuçta içeri girdik :)
Bu kulenin tepesindeki yıldız inanmazsınız tam 1 ton ağırlığında ve yine inanmazsınız rüzgardan fıldır fıldır dönüyor :)

Çar Topu - Dünyanın en büyük topu: Hiç atış yapılmamış

Meryem'in Göğe Çıkış Katedrali:




Çar Çanı - Dünyanın En Büyük Çanı: Hiç çalınmamış ve yapımı sırasında bir parçası kopmuş. 202 ton ağırlığında.




Fotoğraf çekmenin yasak olduğunu bu iki kareyi çektikten sonra fark ettiğim bu Rus Ortodoks Kilisesinin duvarları Katolik ve Protestan Kiliselere göre epey farklı.

2 yorum:

  1. Görmem gerek mutlaka,bir de babamdan gelen bir Rus kanı olunca çok çok meraktayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alın Demir'i gidin birkaç günlüğüne. Eminim sen oralarda çok daha farklı hissedeceksin.

      Sil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com