29 Mayıs 2012

Sapanca



Haftasonu İstanbul'daki arkadaşlarımızla Sapanca'da buluştuk. Güya orta nokta diye düşünmüştük ama bizim için yol 3,5 saat, onlar için ise 1 saat sürünce pek de ortada buluşmadığımızı fark ettik :P

Giderken Bambino pek koltuğunda oturmadı, emerek 1 saat kadar kucağımda uyudu, uyanınca da yerine oturmadı. Emniyet kemerini ikimizin üzerinden geçirip bağladım ve arkada onunla birlikte seyahat ettim.

Cuma akşamı Sapanca'ya vardık. Hava Pazar gününe kadar kapalı ve yağmurluydu. Bu durum bizi gezmelerden alıkoyamadı yine de.


Cumartesi günü Maşukiye'ye balık yemeye gittik. Doğası gerçekten çok güzel bir yer. Dev ağaçlardan gözlerimi ayıramadım. Doğa öyle cömert davranmış ki, ağaçlar gökyüzünü delercesine uzamış da uzamış Maşukiye'de.





Bambino ilk defa 3,5 aylık bir bebekle 3 gün geçirdi. Bebeği çok merak etti. Hatta bir sabah üst katta uyanan bebeğin sesini duyar duymaz kucağıma gelip "Beni bebeğe götür" demek istedi minnoş. Adını söyledi, "bebe" diyerek sevdi. Pusetini salladı, salıncağını salladı. Tabi salıncağını test etmekten geri durmadı :) Kıyafetlerini inceledi, neyseki kız bebişin mavi kıyafeti pek yoktu, yoksa Bambinonun elinden kurtulamazdı eminim :) Bebeği kucağımda görünce gelip onu annesine vermemi ve kendisini kucağıma almamı istedi :) Bambinonun bir kardeşi olsa böyle olacak demek ki! Allah iki ve daha fazla sayıda çocuğu olanlara güç kuvvet versin.


Haftanın vukuatları: Cumartesi günü gündüz uykusundan uyanan Bambinonun sol göz altının davul gibi şişmiş olduğunu fark ettim. Diğer gözü normaldi ama sol göz altı nasıl şişmişti öyle. Hemen kojoyu çağırdım. Ya yediği bir şey dokundu ya da böcek soktu diye düşündük. Yediği yeni bir şey olmadığı için böcek sokmuş olma olasılığı daha ağır bastı. Yanımda aynısefa merhemi vardı, yanıklara, şişliklere iyi gelir diye onu sürdüm. Biraz indi sanki şişliği ama bizimki "ac, ac" diyerek acısını ifade edince Acile gitmeye karar verdik. Doktor Atarax vermemizi ve bir pomad sürmemizi tavsiye etti. Muhtemelen bir böcek sokmuş ve Bambino buna alerjik reaksiyon göstermiş. Yavrumun bünyesi çok hassas :(




Günün ikinci vukuatı Maşukiye'de oturduğumuz mekandaki sobada elini yakması oldu. Hemen soğuk su dolu bardağın içine soktuk parmaklarını. Uzun süre bağırarak oturdu. Bizimki bir yeri acıdığında "yaaa (yağ- zeytinyağı)" diyerek yağ sürmemizi istiyor. Bir yerini vurduğunda zeytinyağı sürüyoruz ki hemen şişliğini alsın. O nedenle su ile yapılan bu uygulama onu bayağı şaşırttı. Hatta yağ istediğinde zeytinyağı sürdüm ve bir işe yaramadığını görüp hemen elini suya soktu garibim. Sonra aklıma dışarıda gürül gürül akan sular geldi. Gidip akan suyun içine soktuk elini hemen. Onu da sevdi ama biraz korktu sanırım. İçeri girip bardağın içine sokmak istedi elini tekrar.



Pazar günü Sapanca Merkezine gittik. Hava çok güzeldi. Göl kenarında biraz dolaşıp deniz bisikletlerini izledik. Öğleden sonra Ankara'ya doğru yola çıktık. Bambino ilk defa 3 saat hiç kalkmadan koltuğunda oturdu. "Meme" dediği anlarda dikkatini başka birşeye çektim: Kitap okuduk, kamyonları izledik, kuşlara baktık, oyuncak oynadık ve bol bol sohbet ettik. Arabadan indiğimde en çok çenem ağrıyordu :)) Bambinoya çok teşekkür ettim, hiç uyumadığı halde koltuğunda bunca zaman oturduğu için.

4 yorum:

  1. http://gonulsofrasi.net/
    haftasonu kahvaltılarında öncelikli tercihimiz :) tavsiye ederim. Sapanca gölünün en ucu, izmit tarafında.. manzara şahane...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir yere benziyor. Bir dahaki gidiş için not aldım. Çok teşekkürler! :)

      Sil
  2. Sapanca ve Maşukiyeye bende bayılmıştım. Hatta oradaki evleri görünce yazlık ev yerine böyle bir ev alıp haftasonları vs gitsek ne güzel olur diye düşünmüştük..
    Annesi nazar değmiş bambinoya:( O el yakma olayı fena gerçekten de. Bizimki tüm gün buz torbasını bırakmamıştı elinden..geçmiş olsun kuzuya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeren, Sapanca uzak geldi de Bolu civarında böyle birşey olabilir dedik biz de. Tabi oralara da gidip bakmak lazım :)
      Elinin acısı geçene kadar mızırdandı ama neyseki akarsu başında bir yerdeydik. Çok teşekkürler.

      Sil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com