27 Nisan 2012

Gittim Gördüm Geldim


8 günlük seyahatimiz dün akşam itibariyle sona erdi.
Güzel bir gezi oldu.
Bambino ile gezmek çok keyifliydi.


Bebekli anneler ve babalar, bebeğinizi sakın geride bırakmayın. "O anlamaz" demeyin. Öyle güzel deneyimler kazanıyorlar ki! Bilinçaltlarına işliyor bir kere. Hem en önemlisi onlar size nerede olursanız olun sizinle birlikte olmak istiyorlar, hatta tek istedikleri bu! Onu kendinizden mahrum etmeyin 3 gün kafa dinleyeceğim diye.
Evet, sosyal içerikli mesajımı verdikten sonra gezi programımızı yazmakla başlıyorum yazı dizime :)

1. gün: Ankara-İstanbul-Hırvatistan'ın başkenti Zagreb. Geceleme Zagreb'de.
2. gün: Şurada "Buraya gitmek istiyorum" diye yanıp tutuştuğum yer olan Plitvice Gölleri. Geceleme Zagreb'de.
3. gün: Trogir-Split. Geceleme Split'te.
4. gün: Brac Adası-Split-Dubrovnik. Geceleme Dubrovnik'te.
5. gün: Dubrovnik. Geceleme Dubrovnik'te.
6. gün: Mostar-Saraybosna. Geceleme Saraybosna'da.
7. gün: Zagreb'e dönüş. Geceleme Zagreb'de.
8. gün: İstanbul üzerinden Ankara'ya dönüş.


İlk fotoğraflar Zagreb'de kaldığımız Zigzag Apartments'dan. Merkezin ortasında, yüksek tavanlı, zevkli döşenmiş bir apartman dairesi burası. Öyle rahat ettik ki, gidenlere tavsiye ediyorum. Tom adlı oldukça yardımsever bir ev sahibimiz vardı. Son gün asansör bozulduğu için bütün valizlerimizi 3. kata taşımakla kalmadı, bu nedenle fiyatta indirim bile yaptı.


Bambino ile uçak yolculukları genelde uyuyarak geçti. Uyumadığı zamanlarda herşeyi keşfetti, en ufak düğmeden uçaktaki yolculara kadar herşeye meraklandı.


Puset götürmekle hata etmişim. Belki pusetinde uyur rahat ederiz demiştik ama puset bize resmen yük oldu. Özellikle Plitvice Göllerinde bize çok zorluk oldu pusetle gezmek. 8 gün içinde toplasan 2 saat binmemiştir. Bir dahakine sadece sling götüreceğim.


Sırada Zagreb şehri var.

8 yorum:

  1. Maşallah. Çok iyi etmişsiniz. İki sorum olacak. Birincisi bu seyahate turla mı gittiniz kendiniz mi planladınız? Bana sanki turlar bebeklileri istemezmiş gibi geliyor. İkincisi şu anda ne tür sling kullanıyorsunuz? Bizde wrap sling var ve artık esniyor usun kullanılamıyor. Sırta da asılan mei tai gibi bişey mi alsam diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tomurcuk, teşekkürler. Seyahata turla gitmedik, herşeyi kendi ellerimle planladım :) Zevk alıyorum gezi planlamaktan. Turla eskiden de rahat edemezdik, çocuktan önce yani. O nedenle tarzımızda birşey değişmedi. Yalnızca bu gezi için daha önce yapmadığımız bir şey yapıp araba kiraladık, ancak başka türlü de Dalmaçya Kıyılarının tadı çıkmazdı. Yani çocuk olmasa yine de kiralardık. Turların bebekli yolcu isteyip istemediğini bilmiyorum. Sonuçta bebekle sen ilgileneceksin ve otobüs kalkış saatlerinde hazır bulunduktan sonra çok dert eden olmaz gibi geliyor bana. Bir de bebeğin kalabalığı, sosyalleşmeyi seven bir bebekse otobüs daha avantajlı bile olabilir. Elden ele dolaşır, herkes biraz ilgilenir, belki daha rahat bile edebilirsin. Tabi bunların hepsi şans işi.
      Sling olarak da uzun süre ergo baby ve beco gemini arasında kaldıktan sonra bizim oğlanın önde dışarıyı görecek şekilde oturmayı sevmesini göz önüne alarak Beco Gemini aldık (Ergo da böyle bir seçenek yok). Oturma yeri oldukça geniş ve çok kullanışlı. Dezavantaj olarak yazın fazla sıcak gelmesi (hepsi geliyor olabilir, sonuçta bebekle temas halindesin ve çabuk terliyorsun) ve bağlantı yerlerinin tek elle açılmasının zor olduğunu (genelde yardım alarak açtırıyorum; iyi yanı gayet güvenli olması) söyleyebilirim. Buradan bakabilirsin: http://www.becobabycarrier.com/cat-13/gemini
      Amazon'daki yorumlar için:
      http://www.amazon.com/Beco-Baby-Carrier-Gemini-Metro/dp/B003YE24EE

      Sil
  2. Çok teşekkürler. Biz turla bir yere hiç gitmedik, gidemeyiz de sanırım. Kendi kendine olmak daha güzel. Madem bu işleri seviyorsun acaba bir blog yazı dizisi mi yapsan bir ara? Nasıl gezi planlanır? Hangi siteler, hangi listeler kullanılır, çocukla nelere dikkat edilir. Hani peçeteye istek yazdık, bi kuple söylerseniz seviniriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Bence isterseniz gidebilirsiniz. Yıllar önce Ayvalık tarafına turla gitmiştim (çok gençtim o zamanlar :P), 6 aylık bir bebek vardı turda. Hiç rahatsız olmamıştık, gayet güzel gezmişti bebek de bizimle. Kendin gidersen çok daha özgür oluyorsun. Emek vererek oluşturduğun gezi planını uyguladıkça daha iyi anlıyorsun gezdiğin yerleri. Akılda kalıyor. Geldiğimden beri Bosna ile ilgili okuyorum, izliyorum, yalayıp yutuyorum mesela. Gidip görmesem bu kadar ilgilenmezdim. Nitekim onca savaş oldu, vız demiş geçmiş beni (gençlik yıllarına denk gelmesi bir mazaret olabilir mi emin değilim). Kalbim orada kaldı benim. Çok etkilendim. Bu konuda epey yazabilirim.
      Bu işleri seviyorum ama hiç özel birşey yapmıyorum inan. Herkesin bildiği şeyler gibi geliyor bana yaptıklarım. Google yapıyorum herşeyi. Ama istek gelirse yazarım naçizane :) Yüreklendirdiğin için çok teşekkürler!

      Sil
  3. Ben tek nokta sandim,bir çok şehir gezmişsiniz süper olmuş,uçak yolculuğunuzu merak etmiştim.
    Bir de Bambinoyla her geziye katılabildiniz mı?
    Tabi tur muydu bilmiyorum ama

    Neyse keyifli olmuş sanırım bütünüyle;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız, tur değildi, kendimiz plan yapıp gezdik. Turlardan çok daha fazla yer gezdik inan :) Uçakta gelirken uyudu genelde ama giderken sadece Ankara-İstanbul arası uyudu, İstanbul-Zagreb arası uyumadı. Ben yoruldum tabi, Bambino gayet mutluydu :)

      Sil
  4. keşke post'un başında yazdığı gibi senede en az 1 kere hiç gitmediğimiz yerlere gidebilsek.. gönül nereleri nereleri istiyor da işte iş güç vs bir türlü imkan yaratamıyoruz. siz yaratmışsınız,çok da iyi etmişsiniz. artık bambino da gezilerin tadını aldığına göre sizin için yolculuklar yeni başlıyor gibi:)sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeren, evet keşke yapsak bunu. İmkan yaratmak her zaman mümkün olmuyor haklısın. Son iki buçuk senede ilk defa gidebildik mesela. Buna da şükür :) Umarım devamı gelir arayı çok açmadan. Sevgiler :)

      Sil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com