12 Nisan 2012

Naomi Aldort İstanbul'da


Bu yazımda annelik hikayemin ikinci bölümünü yazmıştım. Naomi Aldort'la tanıştığımda içimdeki dürtülerin ve güdülerin ne kadar doğru ve yerinde olduğunu anladığımdan bahsetmiştim.

Çocuğun iç kılavuzunun zamanı geldiğinde herşeyi öğreneceği ve yapacağına inancım tamdı, Naomi bunu destekliyordu ve kendi çocuklarından örnekler veriyordu. Üç çocuğunu da böyle yetiştirmişti ve şimdi hepsi başarılı birer yetişkindi. Kitabının Türkçeye çevrilmiş olmasına çok sevinmiştim. Hemen alıp okudum, okuttum. İçimden gelen şekilde yaptığım bu anneliğin adı "Doğal Annelik"ti ve tamamen doğruydu benim için, bizim için.

Halen bu yolda ilerlemeye çalışıyorum. Kitaplara bağlı kalmadan, içimden geldiği gibi, doğal bir şekilde.

Naomi'nin Türkiye'ye geliyor olması çok büyük bir fırsat. Her ne kadar seminerleri ücretli olsa da buna kat be kat değer diye düşünüyorum. İmkanı olan varsa mutlaka katılsın, feyz alsın. İstanbullular ne şanslısınız.

Gidemezseniz kitabını edinin. D&R internet sitesinde sadece 10 TL. Buradan bakabilirsiniz.

Programın içeriği ve tanıtımı şu şekilde:


20-21 Nisan 2012
Çocuğunla Çatışmaya Son, 20 Nisan, 18.30-21.30 Cihangir Yoga, Cihangir
Övgü ve Ödülün Bedeli, 21 Nisan, 9.30-12.30 Cihangir Yoga İstinye
Çocuğunla Çatışmaya Son!
Neden oğlum/kızım öfke nöbeti geçiriyor, bana vuruyor, beni dinlemiyor?
Bunun çözümü, çocuğun davranışını düzeltmeye; onu durdurmaya çalışmak yerine o davranışın altında yatan asıl niyeti öğrenmektir. Asıl niyeti anlaşıldığında çocuk o davranışı sürdürmeye daha fazla ihtiyaç duymaz. İşte o zaman hep hayalini kurduğunuz o uslu çocuğa kavuşursunuz; hem de sizden korktuğu için değil, kendi özgür iradesiyle uslu olmaya karar vermiştir.
Seminerin bir bölümü soru-cevap kısmına ayrılmıştır; uyku/yatak rutinleri, saldırganlık, kardeş kavgası, karşı gelme, üstünü giyinmeme, yemek yememe gibi konularda edineceğiniz bu yeni bilgileri nasıl hayata geçireceğinizi konuşacağız. Bebek bekleyen ya da yeni doğum yapmış ebeveynlerin ağlama ve beraber uyuma sorularına da ayrıca değinilecektir.
Kimler için:  Ebeveynler, çocuklarla çalışan eğitimciler, psikologlar, öğretmenler, hamileler ve hamile ile çalışanlar, çocuk doktorları
Tarih: 20 Nisan 2012 Cuma, 18.30 – 21.30
Ücret: 220TL (nakit ödemede ve eş için %10 indirim)
Yer: Cihangir Yoga, Cihangir
Tercüme: Tercüme yapılacaktır
Bilgi ve kayıt için: info@cihangiryoga.com
Tel : +90 (0) 530-8262155, +90 (0) 212-2771190

Övgü ve Ödülün Bedeli!
Bu seminerde; “Aferin, harikasın, müthişsin” gibi destekleyici olduğunu sandığımız övgü kelimelerinin aslında çocuğun özsaygısı üzerinde ne denli olumsuz etkileri olabileceğini ortaya koyacağız; çocuklarımızı teşvik etmek, cesaretlendirmek istediğimizde farklı olarak neler yapabileceğimizi göreceğiz.
Övgü ve ödüle bağımlı olmayan çocukların ayağı yere daha sağlam basar; daha bağımsız, daha özgüvenli olurlar. “Hakkımda ne düşünecekler, sevilecek miyim?” gibi kaygılardan özgür olarak büyüyebilirler.
Anne baba olarak, kendine güvenen; dışarıdan gelen onaylamalara bağımlı olmayan, çocuklar yetiştirmek için onları nasıl destekleyebileceğimizi öğreneceğiz.
Kimler için: Ebeveynler, hamileler, çocuklarla çalışan eğitimciler, psikologlar, öğretmenler
Tarih: 21 Nisan 2012 Cumartesi, 09.30 – 12.30
Yer: Cihangir Yoga, İstinye
Ücret: 220TL ( nakit ödemede ve eş için %10 indirim)
Tercüme: Tercüme yapılacaktır
Bilgi ve kayıt için: info@cihangiryoga.com
Tel : +90 (0) 530-8262155, +90 (0) 212-2771190
Önemli Not: Kontenjan sınırlı olduğu için kayıtlar başvuru sırasına göre yapılacak. Kesin kayıt için ödemenin yapılmış olması şarttır.
Özel Seans: Naomi Aldort sadece 19 Nisan akşam saatleri (Cihangir Stüdyoda) ve 21 Nisan öğle saatlerinde ( İstinye stüdyoda) özel seans verecektir.
Seans ücretleri ve rezervasyon için aşağıdaki numaralardan bize ulaşabilirsiniz
Tel : +90 (0) 530-8262155, +90 (0) 212-2771190
Naomi Aldort Kimdir?
“Ebeveyn çocuğunu zeki diye algılarsa, çocuğun kendini tecrübesi de zeki olur. Ebeveyn çocuğu ile olmaktan keyif alırsa, o da kendi ile olmaktan keyif alır. Eğer ebeveyn ona ilgi gösterir, onla neşe duyar ve onu severse; çocukta kendini ilginç, neşe veren, ve sevilen biri olarak algılar. Onların kendilerini tanıma tecrübesi, bizim onlarla olan ilişkilerimizde saklı.”                                          
Çocuğunuzla Birlikte Büyümek (Doğan Kitap-Anne Baba Akademisi) adlı kitabın yazarıdır. Doğal Ebeveynlik konusunun önde gelen eğitimcilerinden biridir. Dünyanın dört bir yanından ebeveynler bireysel seanslar almanın yansıra atölye çalışmalarına ve eğitimlerine katılarak ona başvurmaktadır. Makaleleri dünya çapında yenilikçi ebeveynlik dergilerinde yer alır. Naomi Aldort evli ve üç çocuk annesidir.
www.aldort.com adlı kendi sitesinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Foto: Naomi Aldort ve 2 oğlu. Kaynak

0 kisi demis ki::

Yorum Gönder

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com