6 Nisan 2011

Ilk Ek Gida Tadimi


Bambino bugun ilk defa tam tesekkullu bir sekilde ek gida ile tanisti sevgili okur.

Tam tesekkulluden kasit, babasi tarafindan sirf bu amac icin ozenle secilip alinmis, eve getirilerek soyulup cam rendeden gecirilmis ceyrek armutun; tupperware'den yine bu amac icin alinmis mama kasigi esliginde tarafimdan Bambinoya yedirilmesi ve bu esnada babasi tarafindan bu anin kameraya kaydedilmis olmasidir.

Bambino beni cok degil ama babasini epey bir sasirtti bu esnada sevgili okur. Ilk saskinligimiz meyvenin suyunu icmeden direkt kendisini yemesi oldu. Ben zaten meyve suyu verme taraftari degildim, oglan da bunu hissetmis olsa gerek direkt meyveyi atti agzina :)

Ikinci saskinligimiz Bambinonun agzina aldigi hicbir lokmayi tukurmemesi, reddetmemesi ve buyuk bir istahla mideye indirmesi oldu. Elimizde pecete hazir bekledik ama hic gerek olmadi peceteye falan!

Ucuncu ve herhalde en buyuk saskinligimiz meyvenin ardindan su verirken yasandi. Babasinin kucuk bir bardakta getirdigi suyu kasikla vermeye kalkinca kasigi reddederek bardaktan icmek istedi Bambino ve sanki bu isi yillardir yapiyormus gibi agzini dayayip icti bardaktan suyunu, ustelik bardagi da kendi tuttu! Bu noktada kojonun ben bardagi Bambinonun agzina dayarkenki ciglik ve panigi ve sonrasindaki saskinligi an be an kayitlara gecti ve bize yillar boyu izleyip/animsayip gulecegimiz hos bir ani oldu! :)

Neden elma degil de armut derseniz, o da kojonun secimi :)

Bambinonun kati gidaya bu kadar hazir olmasi hem sevindirici hem uzucu be okur! Kendimi uzerime kuma getirilmis gibi hissediyorum! Bir yandan da Bambino icin cok buyuk bir adim oldugunu biliyor ve onun icin cok seviniyorum. Bu ani kojoyla birlikte paylastigimiz icin de ayrica mutluyum. Zaten o olmasa ben herhalde 'Bugun olmasin, yarin olsun, yok bugun de olmasin' diye diye hic girismeyecektim bu ise!

Armutu yedikten sonra bizim oglan, elimizde gordugu her yiyecege daha da bir israrla atlar oldu. Hani artik vize cikti ya ek gidaya, herseyin tadina bakmak istiyor artik! O gormeden yemek yiyecegiz bu gidisle!

Bir ek gidaya gecis, daha dogrusu, yarim tatli kasigi armut puresi ve bir yudum su icin ancak bu kadar uzun bir yazi yazilabilirdi herhalde! :PP Anne olmasam, yasamasam, boyle bir yaziyi okur muydum bilmiyorum :) Ama yasayinca, insanin basina gelince boyle kucuk anlar oyle buyuk heyecanlar tasiyor ki, tarihe not dusmeden edemiyor insan :)


Foto buradan

11 yorum:

  1. Bende bir aylık taze anne olarak keyifle okuyorum, bakalım o günler geldiğinde biz neler yaşayacağız, sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Hertelden, cok tesekkurler. Tebrik ederim, insallah hersey istediginiz gibi olur. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Bambinoya da hayırlı uğurlu olsun,bol bol kaşık kaşık yesin,iştahla.
    Suyunu da içimiş ohhh:)Üzerinden sen de stresi atmışsın işte.Bende de oldu bir an ya emmekten vazgeçerse diye içim içimi kemiriyor.O yüzden de erteledikçe erteledim.

    YanıtlaSil
  4. E super! Masallah bir de! Bizimki nefret etmisti :( Elmadan! Suratinin halini bir gorseydin... Sonrasinda da kabak, patates, hepsinde bir itiraz durumu... Sanslisiniz o zaman :) Yalniz suyu cok sicaklarda vermisti doktorumuz. Kabus sicaklarda. Ondan once icmesin zaten mama ile aliyor dedi(malum bizimki emmedi) Sizde de anne sutu ile aliyor ama gene de bir doktoruna danis derim. Epeyce belli bir ml nin uzerinde su vermemistik. Simdi surahiye yakin goturuyor o ayri :P

    YanıtlaSil
  5. büyük tabii oğlunun tüm ilkleri cok buyuk. hele o buyuyunce okuyacak bunları tum notları düş tarihe derim.

    YanıtlaSil
  6. hadi gözünüz aydın. yemek konusunda şanslı olanlardansınız demek:) inşallah hep böyle gider..

    YanıtlaSil
  7. Yildiz, insallah :) Yavas gitme niyetindeyim ama bu oglan dunden hazir gibi, ne versek yiyecek sanki :)

    Berceste, doktor su ile ilgili birsey demedi, biz de sormayi akil edememisiz. Ben kafama gore kati gidadan sonra agzini temizlesin manasinda biraz vereyim diyorum, cok az aldi dun Bambino da. Sizin kucukhanimin masallahi var o zaman, surahi ile icmek her babayigidin harci degil :))

    Eko Anne, zaten onu dusunerek yaziyorum bunlari, oglan buyuyunce okusun diye. Romantik bir anne olup hard copy birsey yapmadigim icin oglana, bari burasi olsun diyorum! Bu blogu acarken anne-bebek bloguna donusecegini soyleselerdi inanmazdim :))

    YanıtlaSil
  8. Zeren, cok sagol, insallah :)

    YanıtlaSil
  9. hayırlı olsun Bambino'nun ilk yemeği :) her yeni adımı böyle yumuşak sorunsuz olsun...
    Bu arada biz de çok uzun süre hiç su vermedik - meyve suyunu zaten 18 aylık falandı ilk içtiğinde galiba...

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir başlangıç yapmışsınız, eminim devamı da böyle gelir.

    Benim kız da iştahlı bir bebek. Katı gidaya 7. ayda geçtik. Hapur küpür yedi, üzerine suyunu içti. Şimdi 18 aylık ve hala emiyor, üstelik yazları benden çok su içiyor.

    Hiç kafana takma "yemek yerse, meme almaz, "su içerse, mama yemex ve/veya meme almaz" diye düşünme. Hepsinin yeri ayrı, bunun bebekler de farkında. İştahsız çocuk zaten meme emerken bile belli ediyor iştahsızlığını...

    YanıtlaSil
  11. Banushka ve CokBilmis, cok tesekkurler. Bambino yemeye hevesli ancak gidalarin alerjik durumlari ortaya cikti. Misal, armut ve yogurt yiyince yuzu kipkirmizi oldu, ishal oldu; kisacasi vucut tepki gosterdi. Anlayacaginiz, bir ileri iki geri gidiyor ek gida olayi...

    YanıtlaSil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com