17 Temmuz 2010

Yerlesme Cabalari

Sonunda evimizdeyiz :)

Ozet gecmek gerekirse, geldigimiz ilk hafta getirdigimiz esyalari yerlestirme, evi kabaca yasanabilir hale getirme, iki doktor kontrolu ve en onemlisi arabanin bakimi-muayenesi-borclari gibi islerle ugrastik.

Ikinci hafta, daha dogrusu arabanin tum islemleri biter bitmez, herseyi oldugu gibi birakip Izmir'e gittik. Kojonun ailesini ziyaret edip az biraz tatil yaptik.

Ucuncu hafta tekrar Ankaraya donduk ve yerlesme isine kaldigimiz yerden devam ettik. Hala da ediyoruz. Bir yandan evdeki ufak tefek tamirat islerini halletmeye calistik (hala bitmedi, bitmez zaten bu tur isler!), diger yandan kargo ile UK den gonderdigimiz esyalarimizin gumruge takildigini ogrenip onlarla ugrastik. Sonunda dun oglen esyalarimiza kavustuk. Ancak soyle bir sorun cikti ortaya, evde bu esyalari alacak dolap kalmadi! Eee tabi onca zaman hic TR'ye ugramazsak, ihtiyaclarimizi devamli UK'den alirsak, sonra TR donusu esyalari koyacak yer bulamayiz boyle iste! Kisa vadeli cozum olarak kendime ait esyalari, hamilelik giysileri haric, aynen bavullarda birakip kaldirdim. Nasilsa giyemiyorum simdi ve kim bilir ne kadar zaman da giyemeyecegim! Uzuuuun bir sure sonra hepsini elden gecirip degerlendirmeyi dusunuyorum, simdilik bavullarda kalabilirler.

Diger bir cozumum de oglanin odasi olacak odayi simdilik depo haline getirmem oldu :)) Zaten evi yerlestirirken dekoratif esyalari hic cikarmadim, hepsi kolilerin icinde duruyor oylece. Bir sure boyle olsun dedim, kalabaliktan ve sus esyalarindan bay gelmis bana! Bir tek UK'den ayrilirken arkadaslarin hediye ettigi saati ve kojoyla resmimizin oldugu cerceveyi yerlestirdim (her bakisimda aniyorum hepsini!). Haa bir de olmazsa olmaz buzdolabi magnetlerim var, onlara bakmak mutlu ediyor beni, ustelik yer de kaplamyor, temizlik derdi de yok :)))) Oglan dogunca bir sure bizim odada yatar, sonrasi Allah kerim artik :) Oglanin odasinda su anda kojonun bekarlik calisma odasi mobilyalari duruyor, kocaman bir masa, bir kitaplik, bir bilgisayar masasi ve bir suru kolilenmis esya ve ivir zivir. Onlari nasil eritirim bilemiyorum! Her eve bir depo sart!!

Onun disinda eve internet ve TV baglattik, rahata erdik. Ama benim laptop ve fotograf makinesi hala ilgi bekliyor! Internet gelince ilk yaptigimiz is, UK'deyken izledigimiz guzel Ingiliz kanallari ve gun boyu muzik dinledigimiz Spotify programini bir sekilde temin etmek oldu. Kojoyla bayagi sevindik bu ise, ozellikle BBC belgesellerine ve Spotify'a yeniden kavusmus olmak psikolojik olarak cok iyi geldi bize!

Eveet, simdi gelelim yapilacak islere:

-Oncelikle su doktor isini halletmem gerekiyor. Aslinda bana kalsa ben iyiyim, doktora falan gerek yok cok sukur. Dogum baslayinca da bir ebe bulsam da evde halletsem su isi ne super olacak! :P Hastaneyi de aradan cikaririm boylece :)) Ama anladigim kadariyla normal dogum tecrubesi cok kalmamis doktorlarda, bu konuda deneyimli birini bulmak zor olacak gibi gorunuyor. Bir isim var elimde, hatta sagolsun UK'deki arkadaslardan Semacim onerdi (teee oralardan doktor adi aldim iyi mi :P), bu hafta ona gideyim diyorum. O olmazsa Sevgili Zeren'in doktoruna gidecegim bakalim.

-TR'ye  dondugumuzden beri kojoyla acaip kilo aldik, homini girtlak yiyoruz masallah! Son gunlerde ev yemeklerine donmeye basladik ama yine de disarida yeme hizimiz cok da azalmadi. Simdi hem evde hem disarida yiyoruz :))) O nedenle yuruyus ve egzersiz olayina girmemiz gerekiyor. Aklima hamilelik yogasi geldi (kendim icin :PP), hem doguma da hazirlik olur. Ankara'da hamilelik yogasi icin onerisi olan varsa cok sevinirim.

- Yediklerimizle ilgili geldigimizden beri pek cok hikaye dinledik, duyduk. Sanki gereginden fazla bir hassasiyet olusmus herkeste, ozellikle dogal ve organik beslenme anlaminda. Yetistirilen her urunun organik olmayanlari binbir sekilde kotuleniyor, cok zararli yenmemeli deniliyor. Tamam guzel, herseyin dogalini alalim yiyelim tabi ama buna hangi butce dayanir? Bir de benim icin asil problem su ki, hangi organik ve dogal urunu nereden alacagimizi bilemiyoruz. Mantar gibi her yerde bir dogal urunler magazasi acilmis, herkesin urunu kendine gore en dogali. Neye inanacagimizi sasirdik, organik aliyoruz derken yine bir sekilde magdur olacakmisiz gibi geliyor. Bu konuda da onerileri olan olursa cok sevinirim. Ozellikle Ankara'da organik ve dogal urun alinabilecek yerler nereler?

-Laptop ve foto makinesi tamir ettirilecek.

-Evdeki onemli eksikler tamamlanacak, hepsinin yapilmasi hic gercekci bir beklenti olmaz, zira devamli birseyler cikiyor ev hayatinda yapilmasi gereken, bazilarini gormezden gelmeli :)))

-Biraz daha isler oturunca, oglanin esyalari ve ihtiyaclarina sira gelecek. Umarim bunun icin yeterince vakit vardir :)

11 yorum:

  1. banucugum canimmm,
    hayirli olsun yeni yasaminiz.sizleri simdiden cok ozledik:(
    canimm..cok sevindim saati kullandigina.
    ne guzel ne heyecan verici ve monotonluktan uzak anlattiklarin.biliyorum cok is var yapilacak.ama olsun.hepsi sirayla biter.
    cok opuyorum seni..alpaya da cok selamlar canim..

    YanıtlaSil
  2. Meralcim, cooook tesekkurler guzel dileklerin icin! Insallah hepimiz icin hersey guzel gelisir. Icimden bir ses ve bazi kuslar :P cok yakinda TR'de gorusecegimizi soyluyor :)) Ben de cok opuyorum, Murat'a da selamlar!

    YanıtlaSil
  3. hadi bakalım hoşgeldiniz:)) anlaşılan epeyce kolaylamışsınız. kendini çok yorma e mi?? :))

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldin ;)

    İşler birikmiş,kolay değil.. Bende taşınmayı planlayarak biri olarak heyecanla okudum... taşınma ve yerleşme benim gözümde de çok büyüyor.. ciddi bir bütçede itiyor aynı zamanda;)

    organik ürünler konusunda haklısın.. ben 4 kişilik bir aile olduğum için her organik üründen alamıyorum .. Nasıl alayım dediğin gibi.. 1 liraya domates varken organik 4tl. umarım ucuzlar ve herkes organik beslenir...

    Tekrar kolaylıklar diliyorum..Ama güzel fotolarını ve gezi notlarını özledim haberin ola!


    öpüyorum..

    YanıtlaSil
  5. OIP, kolayladik cok sukur. Kalan isleri de yaydik bayagi, hani derler ya isin %90'i zamanin %10'unda, kalan %10'u da zamanin %90'inda bitermis, bizimki de o hesap oluyor :))

    Pelin, tesekkurler, sana da cok kolay gelsin simdiden, cok buyutme ama gozunde. Harekete gecince eminim kisa surede yerlesmis olacaksin bak gor :) Ama ufak tefek isler hep cikiyor, cok kafana takma.
    Su laptop ve foto makinesi yapilinca heveslenecegim sanirim gezilere ve gezi yazilarina :)

    YanıtlaSil
  6. Canimm hadi gozunuz aydin sagsalim ulastiniz vataniza,evinize..Yerlesme isi zaten yavas yavas olur,bu halinle cokta dert etme bence.Sen kendine ve bebisin sagligina dikkat et.Gerisi zaten hallolur bir sekilde.

    Esra'dan aliyoruz haberlerinizi ve bol bol da aniyoruz sizi,kulaklariniz cinliyordur mutlaka :)yoklugunuz cok belli oluyor biraraya geldigimizde,ozledik cidden :(

    Guzel haberlerini bekliyoruz canim,kendinize iyi bakin..

    YanıtlaSil
  7. Mehtapcim, cok tesekkurler! Biz de sizleri ozledik, kulaklarinizi cinlatiyoruz bol bol, en kisa zamanda buralara bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  8. Hamilelerin %80'inin böyle bir taşınma derdi oluyor, herhalde gelen bebekler kısmetleri olan evler ile geliyor:)
    Organik konusunda tereddüt etmekte haklısın. Armudumuz, domatesimiz ecnebi gümrük kapılarında "Cık cık, olmamış, bu ilaçlı, bu da bir tuhaf böyle." gibi açıklamalarla geri döndürüldüğünden beri hepimizde bir haller. Artık radyasyonlu çayı promosyon amaçlı içen bakanlardan da kalmadı ne de olsa:)
    Organik gıda konusunda İstanbul'da bile Aşağı Ayrancı pazarını (yukarı mıydı acaba?) methedenler çok.
    Gene de bu ne şüpheciliktir gardeşim diyorsan ve belgesel seviyorsan tavsiyem http://www.ntvmsnbc.com/id/25115448/
    Bloga da yazdım, herkesler duysun, izlesin :P
    Not: Fiyat konusu en büyük tereddüt. Burada katıldığım iki nokta var ki Fikir Sahibi Damaklar'da belirtilmişti. Amaç gerçek gıda tüketmek ise daha tasarufflu tüketilir gerekirse, ziyan edilmez.
    Bir de talep edildikçe gerçek anam-babam usülü tarım tekrar yaygınlaşacak ve doğal olarak ucuzlayacak.
    Çok yazdım, kırmızı kart görmeden kaçayım...

    YanıtlaSil
  9. Ozge, sana kartlar hep yesil :) Cok tesekkurler paylasimin icin, hemen ben de bir post yazacagim bu konuda! Ne kadar cok duyurulursa o kadar iyi olur. Iyi tatiller :)

    YanıtlaSil
  10. Ayni ulkelerden gecmisiz, ayni Slow Food akiminin etkisindeyiz, eh bu demektir ki, ben buralarda olacagim :)

    YanıtlaSil
  11. Berceste, her zaman beklerim :)

    YanıtlaSil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com