13 Ocak 2010

Kitap Mimi

Sevgili Ayse mimlemisti beni, ben de kitaplarla ilgili bu mimi severek yanitliyorum :)


1.Şu an okumakta olduğunuz kitap ve kısaca konusu:
Su anda okudugum kitap muzakere (negotiation) teknikleri ile ilgili bir kitap: The Mind and the Heart of the Negotiator (Muzakerecinin Akli ve Kalbi). Leigh Thompson tarafindan kaleme alinan bu kitap, muzakerecilik alaninda bir bayan tarafindan yazilan birkac kitaptan biri. Kitapta, muzakere tekniklerinizi gelistirmek icin kullanabileceginiz onerilerin yanisira, gercek hayatta yasanan muzakerelerden ornekler ve muzakerecinin akil ve duygusal dengeyi nasil saglayabilecegi uzerinde durulmus olmasi gercekten fark yaratan noktalar. Tabi bunu okuyunca hemen super bir muzakereci olmuyorsunuz ama bazi noktalari hayata gecirebilmek bile onemli ilerlemeler saglayabilir. 

2.En son aldığınız kitap: 
The mind and the Heart of the Negotiator. Aslinda daha once aldigim ama daha okumadigim kitaplar var ama bunu alinca okudum hemen :)


3.Şimdiye kadar aldığınız kitaplar içinde en sevdiğiniz:
En sevdigim diyerek diger kitaplara haksizlik etmek istemem. En iyisi sevdigim yazarlari soyleyeyim: Ayse Kulin, Mina Urgan, Orhan Pamuk, Elif Safak, John Grisham, Amin Maulof ilk aklima gelenler. Yalniz sunu da soylemem lazim; bu yazarlarin her kitabini da severek okudum diyemem, bazilarini satir ya da sayfa atlayarak okumuslugum, bazilarini yarim birakmisligim da vardir... Bir de ani/biyografi/otografi kitaplarini genelde seviyorum.


Hmm, bir de son okudugum kitaplardan Gerd Gigerenzer'in Gut Feelings: Short Cuts to Better Decision Making (Icguduler: Daha Iyi Kararlar Almada Kisa Yollar) adli kitabi cok begendim. Kitapta rasyonel karar almak yerine icgudulerimize guvenerek bazi durumlarda daha basarili ve daha mutlu olabilecegimizi anlatiyor Gigerenzer. Verdigi ornekler oldukca carpici ve ikna edici. Bu kitap Turkce'ye henuz cevrilmediyse ben gonullu olarak cevirebilirim, yayinevlerine duyurulur :))


4.Bir türlü bitiremediğiniz ,bitirsenizde sizi illallah ettiren kitaplar:
Simdi aklima gelmiyor ama bir cumlesi yarim sayfa suren, sonuna geldigimde basini unuttugum cumleler iceren, asiri detaylarla bir turlu olaya odaklanamami saglayan kitaplari birakmisligim vardir. 


5.Elinizdeki kitap bitince okumayı düşündüğünüz kitap:
John Grisham'in son kitabi "Caylak" i almistim en son Turkiye seyahatimde. Insallah onu okumayi dusunuyorum. 


Ayse'ye tekrar tesekkur ediyorum bu guzel mim icin!

2 yorum:

  1. Yazdığın için çok teşekkür edrim, keyifle okudum...yalnız kitapların çoğunu tanımıyorum o ayrı ;P

    Sevgiler benden :))

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim Ayse, zevkle yanitladim ben de :) Kitaplarin bir kismi ders kitabi, itiraf ediyorum :P Ders icin olmasa belki hic bilmeyecegim kitaplar aslinda, ama alip okuyunca gercekten cok begendim ve faydali buldum..
    Benden de sevgiler size :)

    YanıtlaSil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com