8 Haziran 2011

Renk Degisikligi

Bambinonun kaslari koyulasti, hem de bir gecede. Inanilir gbi degil! Aksam daha seyrek ve acik renk olan kaslar sabah kalktigimizda koyulasmis ve gurlesmisti. Uyusun da buyusun diye bosuna demiyorlar tabi :)

Bugunlerde aslinda ailecek zor zamanlar geciriyoruz.

Annem surpriz bir sekilde dun anjiyo oldu, gelecek hafta da mide endoskopisi olacak. Annemin yaninda olamadigima uzuldum, cocukla birlikte zor tabi onun islerine kosturmam...

Ben haftabasindan beri dusuk tansiyon ile bas etmeye calisiyorum. Dun taban yapti; 7 ye 4 olctuk tansiyonumu. Annem de olmayinca evde tek basima zor gecti gun. Kafami kaldiramayacak derecede halsizlik, mide bulantisi ve bas donmesi ve haraketli mi hareketli bir bebek... Gece de durmaksizin bir kasinti bas gosterdi, sabah annem eve gelir gelmez beni acile goturduler... Akut urtiker, halk dilinde kurdesen olmusum... Vucut direnci cok dustugu icin bu sekilde kendini gostermis. Ustelik de tansiyonum dusuk oldugundan tuzlu ayran disinda dogru durust birsey yememistim.

Isin kotusu doktor emzirmeyi birakmam gerektigini cunku ancak igne ile duzelebilecegimi soyledi. Bunu yapamayacagimi soyledim, Bambino emmezse ac kalacak cunku. Doktor da B plani olarak antihistaminik verdi, zyrtec. Ancak benim durumum biraz agir oldugundan ise yaramasi uzun surebilir dedi. O zamana kadar kabartilar ve kasinti devam edebilirmis. Bu ilac da cok guvenilir degil ama eger almazsam hic gecmeyecek. Iki ucu .... degnek iste!

Dun evde kafami kaldiramaz durumda hem dinlenip hem bebek bakmaya calisirken ayni anda kojo da yiyecek zehirlenmesinden dolayi yatiyordu. Butun gunu banyoda gecirip bir lokma yiyecek yemedigi icin halsiz dusmus iyice.

Bambinonun da k.akasi bu ara yesil ve sumuksu cikiyor. Acaba idrar yolu enfeksiyonu mu tekrarliyor diye doktora gittik bu sabah, benim muayenem oncesi onu gosterdik. Bu ara ust disler cikma sinyali veriyor, ondan da olabilirmis ama yine de kultur ornegi verecegiz bakalim.

Anlayacaginiz bu ara ailecek hastayiz ve kimsenin kimseye hayri yok gibi birsey. Herkes kendi acisini, agrisini yasiyor.. Sehir insanlari olarak hemen hemen tum yakinlarimiz kendi islerinde, telaslarinda.. Kucuk yerde olsan biri olmazsa biri gelir diye dusunmeden edemedim. Boyle kotu zamanlarda yalniz kaldiktan sonra ne anlami var diye de sorgulamadan duramadim... Bu hastaliklar insani filozof yapar azizim...

10 yorum:

  1. Cok gecmis olsun hepinize,bambinonun kakasinin o sekil olmasi hemen hastalik göstergesi degil,bazen olur,insallahta bisey cikmaz,önemli olan kesinlikle ishale yakalanmamasi! Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok çok geçmiş olsun her birinize,çok üzüldüm canım:(
    Geçen hafta biz de öyle hastalıklar yaşayınca nasıl bir durumda olduğunu çok iyi anlıyorum.
    Emzirme işinden ileç da alamayınca iyileşmek zorlaşıyor.
    Kendine dikkat et,sen iyi ol ki herkes iyi olsun.Bundan önce annelerimiz için geçerli olan buydu.Ama artık anne olunca bizim için geçerli bu kavram.
    Ankarada olsam gelirdim inan,hani bende de bebek var ama üzüldüm çok:(
    Çok çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  3. ah canlarim.. simdi aradim ama acmadin :(

    e.

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmiş olsun:( Siz bi kurşun döktürmeyi denediniz mi:s Bambinoya üzülürken şimdi de anne babası..tey Allahım. Allah acil şifalar versin hepinize.

    YanıtlaSil
  5. çok geçmiş olsun canım ya. ben haftaiçi 7-7 buçuk arası eve geliyorum.yakın da oturuyoruz sanırsam.. gelirim ben istersen..gmailine cebimi de göndereyim acil bişey olduğunda ara lütfen..

    YanıtlaSil
  6. Cok gecmis olsun hepinize... Bazen hersey ustuste geliyor, ama tez zamanda dilerim iyi gunler sizinle olsun...

    YanıtlaSil
  7. Çok Çok geçmiş olsun. Annenin de güzel haberlerini bekliyoruz. Ben de çocuklar yüzünden koşturmam gereken insanlara koşturamıyorum. Şehir hayatı insanı yalnızlaştırıyor gerçekten. Umarım bir an önce herkes cok iyi olur..

    YanıtlaSil
  8. çok geçmişler olsun. kuzenim ameliyat sonrası antibiyotik süresince emzirmeyi kesmişti. bağışıklık için gittikleri çapada bir profesör bir kaç kanser ilacı dışında kesmiyoruz emzirmeyi demiş.
    NE'nin gözleri de sabaha siyah olmaz umarım:)

    YanıtlaSil
  9. Arkadaslar, hepinize cok tesekkur ediyorum. Boyle bir zamanda beni yalniz birakmadiniz, moral oldunuz bana.
    Biz biraz daha iyiyiz, toparlanmaya calisiyoruz. Yarin annem endoskopiye girecek, insallah bir sorun olmadan atlatiriz onu da.

    YanıtlaSil
  10. Çok geçmiş olsun cnm hepinize.
    Annelerin hasta olma hakkı yok derler dilerim çabuk atlatırsınız
    sevgiler

    YanıtlaSil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com