10 Mayıs 2011

Alerji


Ek gidaya tam anlamiyla gecemeyen Bambino icin endiselenmedim, ancak yogurt ve armuta reaksiyon gostermesi kafami kurcaladi. Bir de son doktor kontrolunde demir damlasi verilmesi, benim kan tahlili istemem uzerine 9. ayda yapilacagini soylenmesi, ustune ustluk "Siz baslayin damlaya, fazla demirin zarari olmaz" denmesi doktor konusunda dusunmeme yol acti. Fazla vitaminin bile zarari varken demirin fazlasinin zararinin olmamasi beni dusundurdu.

Veee yine yeni yeniden bir doktor arayisina girdim. Bu sefer dogru kisiyi buldum. Muserref Savas Erkan kalbimi fetheden doktor oldu. Guleryuzlu, can kulagiyla dinleyen, rahatlatan, en ince detaya kadar sakin sakin soran, paragoz olmayan (bundan sonra her ay gelmenize gerek yok, 2 ayda bir bile gelseniz yeter dedi), 7 aydir sadece anne sutu ile besledigim icin bana defalarca tesekkur eden (koltuklarim kabardi ne yalan soyliyim!), demirin fazlasinin bobrek ustu bezlerde soruna neden olabilecegini soyleyen, kan tahlili yaptirmadan demir veya baska birsey vermem diyen, gereksiz mudahale ve ilaca karsi cikan, ilk gorusmemizin 2 saatten fazla surdugu (abartmiyorum) bir doktor kendisi.

Ek gida konusunda once alerji doktorumuzla gorusmemizi istedi Muserref Hanim ve Omer Kalayci'ya gittigimizi duyunca cok sevindi, kendisi de onu onerecekmis bize. Ertesi gun icin hemen randevu aldik Omer Bey'den. Cumartesi sabah 8.30'da muayenehanesine gittik. Bizi dinledikten sonra armutu cok onemsemedigini ama yogurta reaksiyonu ciddiye aldigini, bu nedenle sali gunune kadar Bambino'ya kontrollu olarak yogurt vermemizi, reaksiyon olursa fotograf cekmemizi ve kendisini aramamizi istedi. Yogurdu sevmezse icine elma puresi katin dedi. Eve gidip Bambinoya yogurt verdik, bir yemek kasigi kadar. Once daha az verecektik ama her zamanki gibi Bambino elime saldirip hepsini istedigini belli etti :) Ben de hepsini yedirdim hevesli gorunce.

Yedikten daha bir dakika gecmeden dudak cevresi kizarmaya basladi. Daha once de oldugu icin bekliyorduk aslinda bunu. Hemen foto cektik. Ancak birkac dakika sonra kirmizilik giderek artmaya basladi, yuzu daha da cok sisti. Biz yine foto cekmeye devam ettik. Daha 5. dakika dolmamisti ki kirmiziliklar sivrisinek isirigina donusmeye basladi, sanki ayni anda yuzlerce sinek isirmis gibi oldu yuzu! Ve Bambino kafasini saga sola sallamaya basladi, elleriyle yuzunu kasimaya calisiyordu bir yandan da. O anda birseylerin ters gittigini anladik. Doktoru aramaktan vazgecip hemen doktora gitmeye karar verdik. Ben Bambinonun dilini kontrol ettim hemen, dili siserse ya da morarirsa nefes alamayabilir ve Allah korusun daha kotuye gidebilir bir anda diye. Dili normal gorunuyordu. Can hiras ciktik evden. Bu arada Bambino durgunlasti, tepkileri azalmaya basladi, donuk donuk bakiyor bana. Bir de yuzunu kasidikca alerji yayilmasin mi, sag gozu kipkirmizi kan canagina donup kapanacak kadar kuculmesin mi bir anda! Yuz sis, sag goz kipkirmizi ve iyice kuculdu, tepkiler de azaldi! Iste o an panik yaptim ve aglamaya basladim. Kojo Eskisehir Yolunda son surat surmeye basladi. Ben bir dakika icinde sular seller gibi aglamayi basarip sonra hemen aglamak ise yaramaz diye kendimi telkin edip sakin kalmaya calistim. Bambinoyla konustum devamli; 'iyi olacaksin, birazdan varacagiz doktora' gibi seyler soyledim, tatli sozler esliginde. Ancak Bambino durgun hala... Doktoru arayip bilgi verdik hemen. Doktor hirilti, oksuruk, nefes darligi yoksa endiselenmememizi ama hemen gelmemizi istedi (Eger bunlar olsaymis en yakin acile gidip igne yapilmasi gerekirmis).

Doktora gidene kadar sisligi biraz indi Bambinonun, cok sukur. Omer Bey derhal muayene etti oglani, korktugu gibi olmadigini soyledi ve bizi 1 saat kadar bekletti. Bir de bir kasik surup verdiler hemen oglana ama bizimki neredeyse hepsini puskurttu disari. Yavas yavas kirmiziliklar yok oldu, gozu normale dondu ve iceri girdikten bir bes dk sonra oynamaya basladi Bambino. Ucuz atlattik!

Doktor sut alerjisinin cok muhtemel oldugunu soyleyip kan testi istedi bizden. Tamam diyip ciktik. Dogru kan tahlili vermeye. Yalniz Bambino yorgunluktan sizdi arabaya binince. Biz de uygun bir yere park edip uyanmasini bekledik tahlilden once. Uyaninca oglani slinge atip Tunali Hilmi'de kalabaligin icine karistik. Puset kullanan daha dogrusu kullanmaya calisanlari gordukce slinge verdigim paraya bir kez daha helal olsun dedim. Neyse, tahlil icin gittik Duzen'e. Artik kapanma saati geldiginden tenhaydi ve bu da isimize geldi. Bambino emmek istedi, emzirdim rahatca. Yalniz kan alinirken oglan kendini oyle bir kasti ki damardaki kan pihtilasti. Bizimki bagirdikca bagirdi, hemsireler de ayni koldan birkac kere daha denediler sagolsunlar. Sonunda diger koldan almaya karar verdiler ve bizimki feryat figan eyledi dogal olarak! Kojoyla benim moraller iyice harap oldu tabi bu arada.

Kan tahlili de verdikten sonra oglani tekrar slinge koyup gerisin geri caddeyi yuruduk ve arabayla eve geldik. Evde yemek yokmus; bir yandan yemek yaptik, bir yandan Bambinoyla oynadik. Bambino aksam uykusuna dalmadi bu sefer, resmen sizdi kaldi garibim. O uyuduktan sonra da arkadaslarimiz geldi, onlarla biraz oturduk.

Omrumuzden omur gitti o gun, ana-babalik asil bugunlerde test ediliyormus, bunu ogrendik! Caresizlik, yavrunuzun gozunuzun onunde kotulesmesi ve sizin birsey yapamamaniz ne kotuymus, ne aciymis! Allah kimseyi evladiyla sinamasin...

Sonrasini bir sonraki yazida yazacagim insallah...

6 yorum:

  1. çok geçmiş olsun.. ben okurken bile zor tuttum kendimi, sen gene metanetli davranmayı başarmışsın. anne babalık zor inan ömrümden ömür gidiyor işte böyle..

    YanıtlaSil
  2. çok geçmiş olsun. kücücuk bunyeler neler yasıyor.. yogurt Ela'da ve Ece'de de sindirim problemi yaratmıstı. Ece'ye yedirdigim gece hc uyumadı. Boshver anne sütü alsın.. Umarım sonuclarınız iyi cıkar. gorusuruz

    YanıtlaSil
  3. Canım okurken nefesimi tuttum resmen bitti postun derin bir nefes aldım,çok geçmiş olsun Bambinoma kıyamam ona.
    Şimdiki doktorunuzun iyi olmasına sevindim çok çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  4. Cok gecmis olsun ve dilerim ki, bir daha yasamayin.

    YanıtlaSil
  5. Cok gecmis olsun hepinize :( Atlatmissiniz neyseki daha kotu seyler olmadan. Ayy insan kiyamiyor miniklere hakikaten, boyle durumlar ne kotu. Allah surekli hastalik ve tedaviyle ugrasan bebkler ve anne babasina sabir versin!
    Insallah sonuclar guzel cikar. Benim birkac ilaca alerjim var, bambinonun o yasadigi sureci ve sizin gozunuzun onunde olanlari cok iyi biliyorum! Kizariklik, kendineden gecme, sislik arttikca mahvoluyor insan. Daha kotusu olmamis cok sukur. Guzel haberlerinizi bekliyorum.

    Sevgiler...
    Aslihan

    YanıtlaSil
  6. Arkadaslar, hepinize cok tesekkurler. Umarim bir daha boyle birsey yasamayiz ve kimsenin yavrusu yasamaz. Allah dermansiz dert vermesin kimselere. Sevgiler...

    YanıtlaSil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com