4 Nisan 2011

Bambino Yarim Yasinda!

Bambino bugun itibariyle yarim yasindaaaa :)
Zaman gecip gidiyor iste, gecen gun geri gelmiyor. Simdiden ozluyorum daha kucukkenki halini! Allah saglik versin, kotu gunlerini gostermesin bebislerin...

Iste Bambinonun son ayda katettigi asamalar :)

Boy: 66 cm
Kilo: 6750 gr
Kafa capi: 44 cm

- Oyuncaklarin kendisinden cok etiketlerine ilgi gostermeye basladi :) Eline aldigi oyuncagin evire cevire etiketlerine bkiyor, cekiyor, tadiyor. Blogcu Anne'nin onerdigi bir site var boyle bebisler icin: Taggies. Satilan butun oyuncak ve esyalarin orasindan burasindan etiketler cikiyor, tam bize gore :)

- Dusen oyuncagini takip ediyor, yapabiliyorsa egilip aliyor, oynamaya devam ediyor.

- Konusma tam gaz devam :) oyle agu gugu sesleri cikarmiyor, direkt olarak harf cikarmaya calsiyor; fffff, kkkk, lllll gibi :)

- Oturma alistirmalari yapmaya devam ediyor, mumkunse devamli oturmak istiyor, meme memerken bile :))

- Ayaklarini kesfediyor bu ara. Otururken ayaklarini agzina almaya basladiginda desteksiz oturmaya hazirdir demekmis, annem oyle dedi :)

- Sunnet durumu: 1 hafta icinde toparladi cok sukur, ben de cok rahatladim :) Oldu da bitti masallah :))

- Ek gidaya baslamadik hala ama agzimizin icine bakiyor biz yerken :) Cok hevesli oldugu icin bir sekilde baslamak lazim bu aralar cunku cocugun hevesini kirmamali. Bir donem sonra boyle hevesli olmayabilir ve o zaman besinleri kabul etmekte zorlanabilir. Yalniz nasil baslayacagimiza karar vermedim hala, baby led weaning mi yapsak; yoksa geleneksel pure olayindan mi baslasak? Ben sebze-meyveyi karistirmak taraftari degilim. Doktor da tek tek tadina baktirma ve her yeni yiyecek icin en azindan 3 gun beklemeyi onerdi. Aklimdan gecen haslanmis sebzeyi pure haline getirmek, belki anne sutuyle bulamac haline getirip vermek seklinde. Doktor anne sutu yerine biraz zeytinyagi damlat dedi. Bir yandan da finger foods olayina girebiliriz gibi geliyor ama erken olabilir. Sadece anne sutu vermek ne kadar kolaymis. Simdi boyle dusun dusun dur! Neyse artik, yavastan elma ile baslayacagiz. Bugun gidip cam rende ve tel suzgec aldim :)

- Bambino arabaya binmekte biraz yol katetti, yaklasik 20 dakika kadar oyalanabiliyor, sonra basiyor yaygarayi :) Buna da sukur diyelim ne diyelim :) Puset konusunda bir gelisme yok. Salondaki yerinde duruyor kendisi :)

- Butun gun oyun oynamakla geciyor diyebilirim. Bambino nasil isterse oyle oynuyoruz. Ayakta, yatarak, oturarak, sallanarak, gezinerek, her turlusu mevcut bizde :) Emzirme yastigini destek olarak kullanip ortasina oturuyor kendisi, ben de bas kole olarak yaninda duruyorum :)

- Cok spesifik istekleri var, onu yaptirana kadar rahata ermiyor Bambino. Karakter yahu :) Bir oyuncagi gozune kestirdiyse, biz hangisini verirsek verelim istemiyor, alip atiyor istedigini verene kadar. Bu gibi durumlarda hemen konusmaya baslamasini cok istiyorum :))

- Degisik kumaslari hissetmeyi, ellemeyi, yuzune surmeyi cok ama coook seviyor. Battaniyesinin, uzerindeki giysilerin desenlerine dalip dalip gidiyor, onlarla konusuyor. Onlugunu oyun olsun diye (bazen de uykum geldi diye) yuzune dogru kapatiyor :)

- Uykusu gelince elinin tersiyle (duzuyle degil cunku orada tirnaklar var, akilli bidik!) kasiyor. Biraz uyku vakti gecerse gozlerinin yanisira kaslari da kizariyor.

- Uykulari hala duzensiz. Bazen uzun uyuyor, bazen cok sik uyaniyor. Genelde sabaha karsi birikmis gazlari saliveriyor, ondan sonra da dikis tutmuyor uykusu. Sabah en gec 6.30 da kalkmis oluyor.

- Demir damlasi vermeye baslayacagiz. Doktor kan testlerinin 9. ayda yapilacagini, o zamana kadar demir vermenin ihtiyaci olmasa bile zarari olmayacagini soyledi. Ferro sanol verdi. Doktorun dedigine gore bu demir ilaci daha cok emiiyormus ama kabiz yapma olasiligi varmis. Diger demir damlasi daha az emiliyormus. Bakalim nasil etkisi olacak gorecegiz.

- Sanki dun gece bir anda buyudu  Bambino, 6 aylik oldu diye degil ama cidden oyle :) Sanki yuz hatlari daha bir oturdu. Isteklerini daha net ifade ediyor. Kendisinin farkina varmaya basladi ve bizim de kendisinin devamli farkinda olmamizi istiyor :)

Canim Bambinom benim, seni cok seviyorum. iyi ki varsin diyerek bu yaziyi noktaliyorum :)

10 yorum:

  1. Kocaman olmuş Bambino. Bana her altı ayda çok değişim göstermiş ve iş kolaylaşmış gibi gelmişti UE'de. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. 41 kere maşallah canım benim,Allah nazarlardan korusun.Aklıma 40larının çıktığı zaman geldi bak 6 aylık oldu oğullarımız.Diyeceğiz ki 6 aylık olduğu zamanlarda da böyle konuşuyorduk:))
    Dün sana bir türlü twitterdan mesaj gönderemedim.Ek gıda konusunda resmen dün kafayı yemek üzereydim.Doktorumuz aslında geçen ay elma ve havuç suyu ile başlayabileceğimizden söz etti.Ama ben başlamadım.Son yapılan bir araştırmaya göre bilinenin aksine erken ek gıdaya başlamak gıda alerjisine yol açmaz aksine çocuk için ileride alerjiler konusunda dirençli olmasını sağlarmış.Bu da yapılan bir araştırma dedi doktorumuz.
    neler vereceğim derken nurturiayı okurken birden bunalım oldum.
    eşime dedim taze elma alır mısın evde var ama ilk meyvesi olacak taze yesin.Babası gitti aldı cam rendeyle rendeledim posası ve suyu ile 1/4 elma verdim yedi.bir kaç gün meyve sonra da yoğurt işine başlamayı düşünüyorum.
    Mamalar konusunda da kararsızım.Diğer doktorumuz mamalarla yapılan bir liste vermişti ama dediğim gibi.
    Neyse yine konuşuruz canım.Aynen sana katılıyorum ne rahatmış sadece anne sütü.
    Haydi bakalım büyüyor bebeklerimiz.Güzel günleri olsun hep;)))

    YanıtlaSil
  3. Ay coook tatli bu bocuuuuk! Masallah ona! Parmak yiyecekler icin pek minik daha annesi. Siz yemek yerken gozunuzun icine bakiyorsa, parmagini bir yiyecege daldirip, agzina sur bakalim, tepki ne olacak? Anne sutunden baska bir yiyecek icin tepki genelde pek sevimli olmuyor zira :(
    Bir donem etiket delisi oluyorlar. Biz de saclari oyle etikete benzeyen bir bebek alip arabasina asmistik :) Belki oyle sever kucuk adam da, arabasina isinir hem :P Battaniyeler, su, bu pek cok sey var etiketli demek ki o donem sariyorlar bu ise :)

    YanıtlaSil
  4. hayırlı olsun 6.ayınız:) nasıl büyüyorlar vallahi,allah sağlık sıhhat versin hepsine..
    ferra sanol iğrenç kokuyor ve lekesi de hiç çıkmıyor aklında olsun..
    ek gıdalar içinse aslında 4.ayda falan dudağına meyve suyu falan değdirseydin keşke; ben 6 ay bekledim,çok hevesliydi biz yerken. meyve püresini bir verdim,ağzını bir kapattı bi daha zor açtırdım. çocuktan çocuğa da değişir tabi. zor bir süreç kolay gelsin şimdiden:)

    YanıtlaSil
  5. Uzun ve sağlıkli bir ömrü olsun Bambino'nun...

    O etiketli oyuncaklardan ben de almıştım ama inanır mısın: O her tarafı etiket olan oyuncağın gerçek etiketini bulup, gene sadece o etiketle oynamıştı benim kız :) Diyeceğim o ki, bir tane denemek için al bakalım Bambino ne yapacak.

    Ek gıda konusunda hevesinin kaçacağını sanmıyorum, ama meyve filelerini öneriyorum. Hem sen mutfakta iş yaparken gözün arkada kalmaz hem de pütürlü gıda yemeye alışır. Benim kız 18 aylı, şu anda meyve püresi yiyor ama bu zamana kadar püre yemeyi hep reddetti. O cam rendeyi ben hiç kullanmadım. Elma dilimlerini meyve filesine koyup eline veriyordum. Damaklarıyla ısırıp, suyunu eme eme bitiriyordu koca koca dilimleri. Bir denemeni tavsiye ederim.

    Bir de ek gıdada sorun olacak süre 6 ay. 12 aylık olana kadar bir buharlı pişirici almanı tavsiye ederim. Bebekler için üretilenler var. Fiyatları da çok uygun. Yemek derdin olmuyor. Hemen içine yarım havuç, yarım kabak atıyorsun 15 dakika içinde bebeğin yemeği hazır oluyor. DIşarı çıkarken de hiç hazır mama taşımadım ben yanımda çünkü bebeği giydirirken atıyordum sebzeleri buharlı makineye, gderken de bir kavanoza dolduruveriyordum. Zaten 2 satte bir yediklerinden daha soğumadan yemeğini yemiş oluyordu. Çoğu insan gerek yok buharlı pişiriciyeder ama rahatlığını fark edince vazgeçemiyor insan. KIzım büyüdü ama ben evimize bir de büyük boy buharlı pişirici aldım. Hem böylece etleri mikrodalgada çözdürmekten de kurtuldum. Aaaa bu konuda ne çok yazasım varmış. Dur ben bunu bloguma yazayım bari :)

    YanıtlaSil
  6. Saricizmeli, bana da bir gecede buyudu gibi geldi ama yanilsama mi gercek mi anlayamadim :P

    Yildiz, bundan cok degil, 50 yil oncesine kadar bebekler 18 aya kadar sadece anne sutu aliyorlarmis! inanilmaz ama gercek. sonucta o bebekler de doyuyor ve gerekli besini aliyormus sadece anne sutu ile. o nedenle ben biraz agirdan almayi tercih ediyorum ek gida isini. Gerci Bambino herseye saldirmaya ve ona vermezsek kizmaya basladi ama :) Ufak ufak baslayacagiz bakalim :) Sen bayagi yol katetmissin bu konuda anlasilan :)

    Berceste, cok sagol :) Etiketli birsey alip arabasina takmak iyi fikir olabilir :) Ama asil sorun arabasinda 5 dk dan sonra mizmizlanmaya baslamasi. Kucak bebesi bizimkisi :))

    Zeren, cok sagol. Aaa evet hatirliyorum minnosun agzini acmayip ceneyi kitlemelerini, dun gibi :) Bakalim biz neler yasayacagiz... Demir damlasi hk, uyarin icin de sagol, not aldim.

    CokBilmis, amin, hepimizin cocuklarina diyelim. Etiket olayina cok guldum, ben hic girmeyeyim o olaya o halde, seninkiyle benimkinin huylari cok benzer :) Meyve filesi de amistim, onu da hazir edeyim. Buharli pisiricilere de bakayim, biz kendimiz icin almistik tefalin 3 katlilarindan ama hic kullanamadim. Bebekler icin olan kucuk ve pratik ise dusunebilirim.
    Ha bu arada sana slinglerle ilgili yazacaktim. Lillebaby icin bebegin oturdugu yerin dar olduguna dair seyler okudum ve ayni kategoriden Beco Gemini aldim, simdilik cok memnunum. Bir incele istersen. Yalniz organik kumaslarda acik renk tercih etmek gerekiyormus, koyu renkliler yikaninca cok soluyormus. Ben Lucas modelini aldim, tavsiye ederim. Yahu senin mail adresin yok mu, niye bulamiyorum ben? :P

    YanıtlaSil
  7. Ben karismadan duramadim :(( Cok Bilmis bana kizmazsin degil mi? O buharli pisiricilerdeki parcalar genelde polikarbonat oluyor! Aman polikarbonattan uzak durun da nasil pisirirseniz pisirin! Biliyorsunuz BPA salgiliyor polikarbonatlar. Biberonda kacip sonra buharli pisirici, yogurt makinesi, su, bu deyip yakalanmayin! Fileli emziklerden biz de almistik ama cok memnun kalmadik. Yikayip sterilize edilmesi cok kolay degil. Meyveler boyuyor da zaten. Onun yerine cam rende her zaman favorim! Bir de Benden Bizden cok haklisin, anne sutu her derde deva ve de yeterli sut varsa aynen dusundugun gibi. Yalniz bu cocuk milletinin direncini kirmak gerekiyor, aliskanliklarindan vazgecmiyorlar o sebeple de erken alismalari tercih ediliyor. Sen dene yemek yerken heveslendiginde bir parmakcik tattir bak neler olacak :)

    YanıtlaSil
  8. Slingi de sorsaydiniz Ergo derdim ama senin aldigin da Ergo'nun akrabasi sanirim :) Yani ayni tarz. Ben sakat belle bile Ergo kullanabildim, uzun sure degil ama elbet!

    YanıtlaSil
  9. Berceste, uyarilarin icin sagol. BPA olayi onemli tabi, yagmurdan kacarken doluya tutulmamak lazim. Meyve filesi hakkinda dediklerini okudugumu hatirliyorum biryerlerde, zaten bebek nasil isterse oyle oluyor, cok secim sansimiz yok gibi! Aldigim sling de ergo baby tarzinda, tek farki one bakacak sekilde de oturtabiliyorsun bebegi. Ergo baby'yi CokBilmis de onermisti ama bizimki cevreyi gormeyi istiyor illa :) Baby Bjorn kullaniyorduk ama o pek saglik acisindan onerilmiyormus, oturma yeri cok dar ve bacaklari asagiya dogru serbest kaldigindan omurgasina yuk biniyormus. Bu arada oglana oglen acili patatesin suyunu tattirdim, oyle cok israr etti ki! Ogurup cikarmadigina gore sevdi galiba. Boylece hem tuzlu hem aci hem salcali birsey tattirip yeminimi bozmus oldum :PPP

    YanıtlaSil
  10. Tam lakabına yakışır bi poz. Mıncırmalık bambino :))

    YanıtlaSil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com