6 Temmuz 2010

Eveeet, Nerede Kalmistik?

Artık TR sınırları içerisindeyiz çok şükür :)
Bekledigimizden daha az sıkıntılı bir yolculuk gecirdik, buna da çok şükür :)
Istanbul'da bir gece konakladıktan sonra kiraladığımız araba ile Ankara'ya ulastık.
Ankara'da 4 gun kaldıktan sonra kojonun ailesini ziyaret etmek ve biraz dinlenmek üzere İzmir'e dogru yola cıktık.
Esyalarımızın büyük kısmı hala gelmedi, muhtemelen gumruge takıldı. Yerlesme olayına henuz baslamadık yani :))
 Izmir tahmin edilecegi gibi cok sıcak! Gunduzleri dısarı cıkmak imkansiz..
Iki gundur elektrik arızası nedeniyle servise bıraktıgımız arabamızı evde oturarak bekliyoruz... Ancak aksam 9 dan sonra disariya cikabiliyoruz yurumek icin.. Haftasonu Kusadasi'na gittik, orası da farkli degildi!
Geceleri klima devamli acik ve ben bu duruma hic alisik degilim!

Memleketi özlemisiz icten ice de haberimiz yokmus! Geldigimizden beri devamli disarida yemek yiyoruz, cogu zaman gordugumuz ilk yere girip hem de :)) Sanirim beklentilerimizi cok dusuk tuttugumuz icin daha iyi bulduk herseyi, tabi simdilik!

Hamileligim tum hiziyla devam ediyor :) 26 hafta+5 gun icindeyim bugun. Oglan devamli hareket halinde masallah, hic yalniz birakmiyor beni :)

Ankara'da 4 gun icinde hem tiroit doktoruma gittim, hem de gebelik takibi icin bir kadin dogumcuya. Tiroit konusunda hersey yolundaymis cok sukur. Gebelik konusunda da hersey normal bana gore ama doktor oyle demedi :) Magnezyum ve cinko takviyesine basladim, kansizlik ilaci var bir de (eee kirmizi et yemezsen boyle olur, normal yani). Bir de idrar yollarinda bir sorun varmis, antiseptik kullanmaya bsaladim. Isın ılgıncı bundan sonra once 3 hafta sonra, sonra da 2 haftada bir doktora gitmem gerekiyormus! Buranın rutini bu galiba, alismam zaman alacak gibi. Doktor normal dogumcu mu sezeryanci mi tam anlamadim, once uzun uzun 40. haftadan sonra bazı riskler olabilcegi ve bu nedenle mudahale etmenin gereginden bahsetti (hic sezeryan kelimesi kullanmadı ama baska turlu nasıl bir mudahale olur bilemiyorum), sonra da 'dogumun sadece son 10 dk.sı dogumhanede gecer, orada da ben, bir hemsire, sen ve esin olur' diyerek sanırım normal dogumcu oldugunu anlatmaya calıstı. Ama pek net degildi. Sanırım bir sonraki ziyaretimde tekrar sormam gerekecek bunu???

Bir de beslenme duzenim icin bazı onerilerde bulundu doktor: Hergun iki ogun et (ben UK'de haftada 2-3 kere yiyince tamamdır dıyordum!), gunde yarım litre süt+ bir kase yogurt (bunu az cok yapıyordum), hamur islerine son (cok nadir yiyordum zaten), kahve-kola yok (bu da tamam). Biraz hızlı kilo aldigimi her iki doktor da onayladı. Dikkat edecekmisim... Ne yalan soyleyeyim doktordan cıkınca kendimi biraz hasta gibi hissettim. Yapılması gereken ve yapılmaması gerekenle ilgili bircok seyi hap gibi vermislerdi elime. Halbuki UK'de ne rahattim; 'Canin istiyorsa ye, hicbir sey icin kendini zorlama, sen ne kadar rahat ve mutluysan bebek de oyle olacaktir' diyerek gecen 6 ay icin bir kez daha sukrettim! Simdi ise hergun 'Sunu yedim mi, bak bugun sunu unuttum, ay sundan az yedim, suyu cok icmedim bak goruyor musun' gibi kontrolleri yaparken yakalıyorum kendimi. Hayır, boyle olmamali hamilelik. Keyifle ve mutlulukla gecirilmeli her ani. Bu kadar cok kontrol listesine kafa takilmamali (Gerci memlekette herkesi kafaya birseyleri takmis yari-paranoyak olarak gordum, o ayrı!). Her ziyaret ettigimiz kisi (basta kojonun annesi) ya ilginc sorular soruyor ya da kendi basindan gecmis ya da baskalarindan duydugu kotu olayları ve senaryoları bir bir siraliyor! Felaket tellali herkes. Neden? Herkes mutsuz galiba icten ice ve bir sekilde bunu baskalarina da bulastirmak istiyor. Ve malesef mutluluktan daha cabuk yayılıyor karamsarlik mikrobu... Benim ilk gozlemlerim bu yonde... Simdilik kendimi koruyabiliyorum gibi (yani umarim!) ama boyle bir cevrede uzun sre kalinca neler olacak dusunmek bile istemiyorum...

Neyse efendim, simdilik hasret giderme turlarındayiz. Kojonun ailesinden sonra benim ailemle devam edecegiz sanirim. O arada da kargodan esyalar gelirse onlari yerlestirecegiz. Yerlesme ve alisma calismalarimiz hala devam ediyor anlayacagınız.

Bloglari internet bulukca takip etmeye calisacagim ama bir sure daha kesintili gidecek bu surec. Zaten laptop hala arizali. Cep telefonundan internet de acaip pahali memlekette, ayni sekilde eve internet almak da oyle! Ustelik de UK'de alistigimiz hiza gore oldukca yavas. Bir de turkce klavyeye alisamadim henuz, bkz. simdiye kadar yazdiklarim :)))

9 yorum:

  1. canim benimmmmmmm :)) COK OZLEDIK SIZI :) cumartesi pazar soylemesi ayip :P deniz kiyisina gittik, bazilarimiz denize bile girdi :P guneslendik :) ama her iki gun de, sabah aksam sizi andim :(( Keske onlar da olsaydi, keske birlikte gelseydik diye hayiflandim durdum :(

    Yine de oralarda cook mutlu olmanizi, gerekirse Turkiye'nin denizine, hem de bebisle birlikte ;) birlikte girmemizi temenni diyorum :))

    Herseye kulaklarini tika arkadasim, he he de gec ;)) yok yok hatta, aboow bak seeen, demeeee.. diye tepkiler verip eglen :P

    Cok klasik olacak ama bire bir duygularimi dile getiriyor; ikinizi de hasretle opuyor ve kucakliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldiniz memlekete;
    Hamilelikte sana söylenenlere kulaklarını tıkıycaksın. Herkes herşeyi bilir, asıl sen doğumdan sonr gör.. Keyfine bak bence. Doktorları d çok takma. Sonuçta Ankara'da mı yerleşiyorsunuz ben anlamadım. Ankara'daysanız senin oglanla benim kıza nerdeyse aynı and doğucaklarıiçin oyun grubu kuralım:P

    YanıtlaSil
  3. Ben de hamileliğimin 6.ayında şunu ye bunu ye denildikçe fenalık geçiresim geliyor.En güzeli içinden geleni yemek.

    Hamile kalmadan önce yarım lütfe süt içen ben süt içemiyorum,düşünün.Zaten ilk aylarımda bir çok şeyden tiksindim.

    Size iyi yerleşmeler,yormayın kendinizi,görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldiniz üçünüz de:)
    O doktoru gözüm tutmadı, şimdiden müdahale sözleri turnusol kağıdı gibi belli ediyor "sezaryen eğilimini".
    Bu olumsuz hikaye anlatanlar canından bezdirici olabiliyor. 40 haftalık hamileyken, sıcaklar 40 derece civarında, ben şu andakinden 25 kilo fazla iken balkonlardan sarkan komşu teyze "Senin sonun da Zeynep gibi olacak!" demişti. Nasıl yani diye sorunca eliyle karnını keser gibi işaret etmişti.Fessüphanallah şarkısını söyleyerek cevap vermemek için arabay atmıştım kendimi. Demesi kolay bize ama sen gene de takma kafana:)Mutlu hamile hepsinden MÜHİM!!!
    Not:Sezaryen de olmadım bu arada. Sen nasıl istiyorsan öyle olsun:) Öyle olması için doktorunun desteği önemli, doğal, suda, havada, sezaryenle...

    YanıtlaSil
  5. Anne ve bebisi, deniz sezonunu acmaniza sevindim. Galiba ayni anda actik sezonu :)) Biz de devamli MK nin repliklerini aniyoruz: 'Noldu babba?', 'Tabiii, bizim de arabamiz vaar', 'Uyumiycam' favorilerimiz arasinda :)) Oneriler ve temenniler icin cok tesekkurler, birilerinin ara sira hatirlatmasi lazim bana bunları! Insallah kisa sure icinde gorusuruz, uzun vadede ise yine eskisi gibi takiliriz :)

    Eko Anne, hosbulduk. dogumdan sonra hele bir de o ruh haliyle cadi bir tipe donusecegim bu gidisle :P Ankara'ya yerlesiyoruz, evet. Oyun grubu olayi super olur :))

    Yildiz, tebrikler! Insallah saglikla alirsin bebegini kucagina. Cok da takmayin kafaniza, onemli olan rahat ve huzurlu olmaniz.

    Ozge, hosbulduk :) Yeni bir doktor arayisina girdim bakalim, kojo da cikar cikmaz senin dediklerini demisti bana. Ne zormus kesip bicme yanlisi olmayan doktor bulmak yahu! Komsu teyze olayina koptum (trajikomik aslinda), herkes herseyi cok iyi biliyor masallah memlekette! İyi dileklerin icin tesekkurler.

    YanıtlaSil
  6. hoşgeldiniz:) ben doktorumdan çok memnundum,herkese de tavsiye ediyorum. normal doğumu destekleyen doktor bulmak zor gerçekten de.istersen sana ctc bilgilerini verebilirim.yerleşme,hamilelik vs sana kolay gelsin diyorum.sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Zeren, hosbulduk :) Bir arkadasimdan doktor adi istedim, o da cok methetmisti doktorunu, eger o olmazsa sana donerim. Belki de ayni doktordur, zira anladigim kadariyla sayilari cok azalmis bunlarin :P

    YanıtlaSil
  8. güzel haberlerinizi bekliyoruzzz :)

    YanıtlaSil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com