10 Ekim 2012

Son Hafta Nasıl Geçti?

Bambino 2 yaşını devirdikten sonraki gün ateşlendi.
İlk defa inatçı bir ateş gördük.
Cuma öğleden sonra başlayan ateş ancak Pazar sabahı düştü.
Haftasonu hastanede geçti.
Tahlil verebilmek için taklalar attık.
Bambino İzmir'den gelen babannesine hiç pas vermedi, ilk gün hariç.
Devamlı beni istedi.
Sabah akşam durmaksızın saatlerce m.eme emdi.
Şimdi daha iyi ama hafif bir öksürük başladı.
Kış çayı aldım bugün, bir de kara turplu bal yapacağım. İnşallah iyi gelir.

Bana gelirsek: Günlerdir uykusuzum, yorgunum, enerjisizim. Bir olaya çok fena üzüldüm, Bambinonun hastalığı da üstüne geldi. Depresyona kıyısından girdim, çıktım.

Eve gelir gelmez üstüme çıkan Bambino ile uyuyana kadar yapışık yaşıyoruz. O uyuyunca ancak üzerimi değiştirip birşeyler yiyebiliyorum. Sonra da klasik ev işleri. Sabahları Bambino ben gitmeyeyim diye kırk takla atıyor, bağırıp çağırıyor. İçim parçalanıyor, bin parça halinde çıkıyorum dışarı. Keşke hep yanında olsam diyorum.

Bir de bu haftasonu çıkacağımız seyahat hazırlıkları var ama henüz el atamadım o konuya. Yok, dün biraz el attım ama kıyısından köşesinden.
Seyahat öncesi hastalık rutin oldu bizde. Bu sefer de şaşmadı düzen.
Yine yorgun argın bir şekilde gideceğim.
Umarım hemen toparlanırım.
En son istediğim şey hasta olmak.

İşte böyle sayın okur. Bu ara iyi haberler yok bizim cephede.
Haftasonu gidiyoruz. Daha önce görmediğimiz bir memlekete: Hollanda'ya.
Oradan da eski dostumuz İngiltere'ye geçeceğiz. Eski anıları yad edip Bambinoya havayı koklatmaya :)
Güzel bir enerji ile yeniden görüşmeyi umuyorum.
Şimdilik herkes hoşça kalsın.
Sevgiler.

Güncelleme: Dün akşam Bambinonun ayaklarına çaydanlık devrildi. İki ayağı da yandı. Neyseki su toplamadı. Apar topar soğuk suya koydum. Sonra da acile gittik. Orada da suya koydular, sonra da krem sürüp bandajladılar iki ayağını ve bir bacağını. Gece acıdan çok ağladı, inleye inleye uyudu. Olay anında "Birşey vardı, sürünce iyi geliyordu, neydi o?" diye çok düşündüm ama bulamadım. Bugün aklıma geldi: Yumurta akı. Yana yere sürünce iz bırakmadan iyileştirme özelliği var. Aklınızda olsun. Çok şükür ki daha beteri olmadı. Bir nazar var ama, hayırlısı...

10 yorum:

  1. çok geçmiş olsun kara turplu bal nasıl oluyor ve ne işe yarıyor acaba
    teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Kara turplu bal öksürüğü kesmek için kullanılıyor. Kara turbun ortasını oyup içine bal koyuyorsunuz ve bir gece bekletiyorsunuz. Ertesi gün turbun içinde oluşan sıvıyı hastaya içiriyorsunuz.

      Sil
  2. Cok gecmis olsun..ve guzel keyifli tatiller..

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun. Vicks öneriyorlar ama bilemiyorum ben. İnşallah moral bozucu durumlar çözülür, Bambino iyileşir ve çok güzel bir gezi yaşarsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vicks küçük yaştaki çocuklar için ağır olabiliyormuş, öyle okumuştum. Dileklerin için çok teşekkürler :)

      Sil
  4. Banucum cok gecmis olsun. yaklasik ayni yaslarda Mehmet Yigit in de ayagi fena sekilde yanmisti.. hatta 911 i aramistik! cok su toplamisti.. malesef oluyor boyle seyler. sizin de ilk ve son olur insallah. oksuruk icin kara turp iyiymis diye ben de duymustum. bunun disinda yatmadan bir cay kasigi kestane bali (alerji durumunu bilemiyorum) ve cold mix de (yastiga damlatilabiliyor) iyi geliyormus. biz de Serra nin hastane isleriyle gecirdik gecen haftayi ve bu haftanin yarisini.. bu nedenle dogumgununuzu gec kutlayabiliyorum: iyiki dogdun Bambino, iyiki dogurdun Banu :) sevgiler, Esra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracım, çok teşekkürler. Size de çok geçmiş olsun. Serra daha iyidir umarım. Oluyor işte hastalıklar, kazalar.. Çocuklar böyle böyle büyüyor. Allah dermansız dert vermesin kimselere. Sevgiler :)

      Sil
  5. Banucum cok gecmis olsun. Ana ogul nazara gelmissiniz vallahi:( Biz de dun acildeydik. bu sefer de kayrosun kulagı iltihaplanmıs. antbiyotige basladık:( boyle boyle buyuyorlar iste de olan bize de oluyor arada:(
    oksuruk bizim gundemimizden de hic dusmuyor. bala zencefil,tarcın ve de karabiber ekleyip 2 kasık iciriyoruz,iyi geliyor bir de stop ever tuss patch'lerden alıp camasırına yapıstırıyorum mentollu nefesini acıyor.aklında olsun canım.
    size simdiden iyi tatiller iyi gezmeler. bambinoyu operim.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeren, çok geçmiş olsun size de. Kreş dönemi oluyor böyle, değil mi? Bizde de aynı dert var şimdi. Dediğin patch'e bakacağım. Çok sağol paylaştığın için. Sevgiler :)

      Sil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com