5 Haziran 2012

Gezi Öncesi Hastalık


Bizim oğlan neresinin ağrıdığını gayet güzel biliyor ve gösterebiliyor.
Haftasonundan beri ara sıra karnını gösterip acıdığını söylüyordu. Ben de kucağıma alıp elimin sıcağıyla ovuyordum, rahatlıyordu biraz.

Pazar günü neredeyse hiçbir şey yemedi. Birkaç tane köfte, biraz kiraz ve erik, o kadar. Gün boyu emdi. Ben de hiç üstüne gitmedim, yemek istemiyorsa bir bildiği vardır dedim. Çünkü canı yemek istediğinde elimden çekiştirerek alıp ağzına götürür, o derece istediğini belli eder.

Dün akşam eve gittiğimde bakıcı teyzemiz Bambinonun gün boyu iştahsız olduğunu, çoğu şeyi yemek istemediğini söylemişti. Yine "Vardır bir nedeni, üzerine düşmeyin, canı istediğinde yiyecektir" dedim.
Akşam anneannelere gittik. Yeni pişmiş köfteden zorla bir tanesini Bambinoya verdi anneanne. Birkaç kaşık da bulgur pilavı. Sonra uzunca emdi bizimki. Sonrasında mutfağa gittik.

O sırada bizimki yediklerini çıkarmaya başladı. Öğürüyor ve ne varsa midede çıkarıyordu. İlk defa yaşadı bunu Bambino. Tabi ne olduğunu anlayamadığı ve rahatsızlık duyduğu için ağlamaya başladı.
Ben gayet sakin bir şekilde "Tamam oğlum, midendekiler dışarı çıkmak istmemiş, var mı daha?" diyerek telkin etmeye bir yandan da ağzını yüzünü silmeye çalıştım. Ben sakin kalınca oğlan da sakinleşti, ne var ne yok çıkardıktan sonra sakin bir şekilde kucağıma geldi.

Üşütmüş olabilir diye düşünüyorum. Bu ara üzerine hırka-yelek türü birşey giymek istemiyor, giydirmeye çalıştığımızda çığlığı basıyor.

Aynı şekilde Pazar akşamı banyodan sonra sağ dizini göstererek yağ istedi benden. Baktım birşey yok gibi. Önce zeytinyağı sürdüm. Çok geçmedi aradan, tekrar geldi yağ istedi aynı gösterek. Durum biraz daha ciddi diye düşünüp sarı kantaron yağı sürdüm bu defa. Biraz da masaj yaptık. Bizde olan arkadaşlarımızdan doktor olan muayene etti, birşey yoktu görünürde. Diğer arkadaşım reiki ile enerji gönderdi. Bizimki rahatladı biraz.
Dün de bakıcı teyzesine sol omzunun acıdığını söyleyip yağ istemiş.

Acaba diyorum büyüme atağı mı geçiriyor? Hani kemikler uzarken kas ağrısı olurmuş ya, öyle birşey mi ki?

İşin kötüsü yarın yine bir geziye çıkıyoruz. Umarım daha da kötüye gitmez işler. Bambino gece rahatsızlığından uyuyamadığı için 2 gündür uykusuzuz. Hazırlıklara daha başlamdım, yine bir son dakika klasiği yaşayacağız. Bir önceki için tık tık. 

Foto uçaktan çekilen Bulutların Üstü adlı çalışmamdan.

8 yorum:

  1. Iltihapli curuk disi olabilirmi? Ilhihapta dizlerde agir yapar AMA daha kucuk bambino...insallah guzel saglikli sekilde tatiliniz gecer....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baktım, çürük dişi yok. Az önce kalsiyum eksikliğinin eklem ağrılarına yol açabileceğini okudum. Bizim oğlanda süt ve süt ürünleri alerjisi olduğu için bu aralar kalsiyumdan eksik kalmış olabilir. Bu konu üzerine gideceğim. Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler.

      Sil
  2. Canım bir doktor kontrolü yaptırsaydınız keşke çıkmadan önce.

    Üşütmede olabilir,birden sıcak oldu,evler hala serin olabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç vakit olmadı ki Yıldız. Üşütmüş de olabilir tabi, dediğin gibi. Neyse, toparladı şimdi biraz.

      Sil
  3. Büyüme atağıyla ilgisi yok bence...
    Köfte ve bulgur pilavının üstüne uzunca meme emmek yapmış olabilir. Büyük ihtimal.
    Bir de benim bildiğim; kiraz ve erik aç karnına yenmişse özellikle karın ağrısı yapar.

    Çok geçmiş olsun.
    Çabuk iyileşsin dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeugma, dediğin gibi de olabilir. Çok teşekkürler! Şimdi biraz daha iyi ama dizindeki sorun ara sıra yokluyor hala.

      Sil
  4. Merhaba, okuyunca bambinonun rahatsızlıklarını, aklıma geldi, bizde de kızımda olmuştu büyüme ağrısı ama sizin anlattığınızın çok daha ağırı, hiç unutmuyorum bir pazar sabahı uyandı, yürüyemedi, ayakta duramadı, hep oturmak istedi, gün boyunca kucakta gezdi vs.. Ödümüz kopmuştu bizim de noldu çocuğa birden bire diye, bilmiyoduk da hiç kemiklerin büyürken ağrı yaptığını, çocuk doktorumuza anlatınca telefonda o söylemişti de çoook rahatlamıştık, ağrı kesici bir şurup vermiştik, geçivermişti problem...
    Geçmiş olsun çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esen Can, paylaşımınız için çok teşekkürler. Büyüme ağrısının varlığını kendimden biliyorum. Hiç bir şey yapmadığım halde bileklerim, dirseklerim ağrırdı. Canım anneciğim de sıcak sabunlu sünger ile ovalardı ağrım geçsin diye. Sizin kızınızınki oldukça ağır geçmiş, geçmiş olsun. Bambinonun ağrısı büyümeyle mi ilgili yoksa kalsiyum eksikliği mi, yoksa başka birşey mi tam çözemedim. Umarım ciddi bir durum değildir. Tekrar teşekkürler :)

      Sil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com