15 Mayıs 2012

Split Yolları ve Gezi Maliyeti




Hırvatistan'ı gezmek için en güzel yol araba kiralamak. Biz ilk defa bu gezide araba kiraladık. Başka türlü kıyı kesimdeki güzellikleri doya doya yaşamak mümkün olmadığı için ve bebekle arabada olmak toplu taşıma araçlarına göre daha rahat olduğu için bir taşla iki kuş vurmuş olduk :)




Dura dura, manzara izleye izleye Zagreb'den Split'e gittik. Split ve öncesinde uğradığımız Trogir yazıları az sonra. Şimdi fotoğraflarla yol hikayemiz var :)


Hırvatistan'ın 1244 tane adası var. Adriyatik'teki irili ufaklı adacıkları izlemek çok keyifli.





 Gideceklere öneri: Mümkün olduğunca otobanları tercih edin. Kıyı kesimde otoban çok az. Normal yollar gidiş geliş şeklinde ve inanılmaz virajlı. Dağları aşa aşa ilerlediğiniz için yolun bir tarafı deniz ve uçurum. Ama manzara muhteşem!

Hız limitlerine uyunuz. Otobanda hız limiti 130. Şehir içinde 50.

Diğer Avrupa şehirleri gibi yaya öncelikli bir trafik hakim Hırvatistan'da da. Yaya geçitlerinde ışık olmasa bile duran sürücülere teşekkür edip karşıya geçmenin bedeli paha biçilemez!







Yaklaşık 7,5 Hırvat Kunası 1 TL. Sebze-meyve, ekmek, içecek fiyatları Türkiye ile aynı diyebilirim. Türkiye'de harcayacağınız miktarı orada da harcıyorsunuz.

Bu gezinin bize toplam maliyetini merak edenler için açıklıyorum:
Araba kiralama, otel, yeme-içme, benzin, otoban ücretleri, diğer ulaşım ücretleri, milli park girişi, herşey dahil kişi başı 450 Euro. 

Bir tur ile gitseniz en az 1000 Euro verirsiniz kişi başı (Çıplak tur bedelinin üzerine ekstra turları da ekleyince 1000'i bile geçer emin olun). Üstelik bunca yer görmeniz mümkün değil.

Bu tutara dahil olmayan birşey var: Uçak biletleri. Onlar da THY'nin gidiş geliş 99 Euro olan promosyon biletlerinden alındı. Ve nakit olarak değil puan toplama şeklinde geri ödenecek bir yıl içerisinde. Bu konuda daha fazla reklam yapmak istemiyorum, bilen biliyor. Bilmeyene de özelden yazabilirim. Sonuç olarak uçak biletine para vermedik :)

6 yorum:

  1. Kendimi yollara vurasım geldi! Ne iyi yapmışsınız...

    Bir de, o rüzgar türbinli fotoğrafa böyle baktııım, baktım durdum :) Eline sağlık!

    Sevgiler. Başak

    YanıtlaSil
  2. Başak, sen de vur kendini yollara, nasıl iyi geliyor!
    O fotoyu ben de çok seviyorum, nerede görsem dalarcasına uzun uzun bakarım onlara zaten :)
    Sevgiler benden de...

    YanıtlaSil
  3. Yani turlara çok fazla para mı veriyoruz şimdi en çok ona kitlendim ben:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız, aynen öyle. Çoğu tur için istenen ücretlerde kar marjı çok yüksek. Araba kiralamamıza rağmen turlara göre oldukça uygun bir maliyete bu geziyi çıkardık. Herkes bilsin diye yazdım.

      Sil
  4. ayy çok güzel.. insanın gidesi geliyor hakkaten..
    bilet işinin detaylarını bir ara soracağım size mail atıp..

    YanıtlaSil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com