4 Mayıs 2011

Bambino 7 Aylik

Bambino bugun 7 aylik oldu. Buyudu, buyuyor, masallah ona!

Bu yazi biraz acele yazildigi icin aklima gelenleri kisa kisa not dusecegim. Maksat tarihe not dusmek.

Bambino iyiden iyiye hareketlendi, saga sola super donuyor artik. Ancak tercihen sagina donuyor, sola mumkunse donmeyip sadece eliyle uzanmayi tercih ediyor bu tarafa dogru. Dogdugundan beri boyle keskin tercihleri var bu oglanin. Saygi duyuyorum :)

Yuzustu yatmayi hala sevmiyor. Bir dakika maksimum, kalip bagirmaya basliyor sonrasinda. Bir de birkac gundur ayaga kalkmaya heves ediyor, koltukaltlarindan tutup yurutunce (agirligini verdirmeden) acaip mutlu oluyor :) Sanirim emeklemeden yurumeye baslayacak boyle giderse. Simdiden belim agriyor bir sure oyle tutunca oglani.

6,5 ayliktan sonra gunler cok ama cok daha keyifli olmaya basladi. Artik iletisim kuruyoruz, birbirimizin dilinden daha iyi anliyoruz. Duygularini net olarak gostermesi cok hosuma gidiyor. Birseye sevindiginde ayaklarini hizli hizli salliyor, ellerini kollarini hareket ettiriyor. Ben de onu oyle gorunce cok mutlu oluyorum, oyle icten guluyorum ki ona. Yok boyle bir sevgi, ask, tutku.. Yok, cidden yok!

Simdiden onu birakip nasil ise donerim diye dusunuyorum. Dedim ya, gunden gune buyuyen bir baglilik olusuyor. 'Onun bana ihtiyaci var' noktasindan 'Benim ona ihtiyacim var' noktasina dogru emin adimlarla kosarak ilerliyorum. Hastalik gibi birsey, yok yok, bagimlilik bu...

Ek gidaya gectik ama iki ileri bir geri gidip duruyoruz hala. Anne sutu ile tam gaz devam ediyoruz. Birkac gun patates, havuc ve pirincten olusan corba yaptik; tabi oncesinde her gun bu yiyecekleri tek tek verip reasiyon var mi diye gozlemledik; bir sorun olmayinca corbaya gectik. Birkac gunden sonra corbayi biraktik. Ancak her gun meyve yemeye devam ediyor. Armut ve yogurda alerjisi oldugundan elma ile gidiyoruz sadece. Birileri guzel, kucuk Anamur muzu gibi muzlar bulup getirirse muz da verecegiz ama henuz bunu gerceklestiremedik. Bu ne tembellik yahu! Neyse, elmayi da hergun verince kabiz oldu zavallim, 5 gundur k.aka yapmayinca bugun bir kasik zeytinyagi verdik; ogleden sonra rahatladi bizimki.

Bu ek gida olayini sekteye ugratan sebeplerden biri mama sandalyemiz. Pratik ve fonksiyonel olani seven bendeniz, Bambino icin uzun sure kullanabilsin diye Stokke Tripp Trapp aldim (bkz alttaki resim). Ancak Bambino henuz kendi kendine dik oturamadigindan kemerini taksak bile oturtamadik buna. Su anda bir kosede sirasini bekliyor. Henuz kullanmadim ama hantal bir mama sandalyesi alip da birkac ay kullanip sonra da koyacak, saklayacak yer bulamamaktansa bu tur uzun omurlu, kullanimi daha kolay olan bir sandalyeyi tercih ederim. Tavsiye de ederim. Sanirim Tchibo'da benzer bir sandalye vardi yakin zamanda. Stokke'yi Turkiye'de satan bildigim tek yer Istanbul'daki Nest by Mozaik. Arayip siparis verilebiliyor, kargoyla her yere urun gonderiyorlar.

Yine ayni sekilde, bu sefer disarida kullanilir ya da baska bir eve gidince kullanilir diye yine bir Iskandinav tasarimi olan (Danimarka menseli) Minui'nin Handysitt adli portatif bebek sandalyesi aldik (bkz alltaki resim). Ancak yine ayni sebepten kullanilacagi gunu bekliyor. Ben de heyecanla bekliyorum :)


Bambino desteksiz oturabilene kadar boyle mi gidecek? Muhtemelen hayir. Bu ayki kontrolde doktora danisacagim bakalim. Yalniz sebze-meyve filesi ile super yiyor, oldukca hevesli bizimki.

Bambinonun buyudugunun diger bir kaniti da oyuncaklarindan sIkIlmIs olmasi. Oyun halisinda artik vakit gecirmek istemiyor. Gerci devamli bizim gibi yukaridan bakmayi seviyor ya da bizim elimizdeki her turlu nesne ile oynamayi. Biz oyuncaklarini elimize alinca o da hevesleniyor ama eline verince hemen atiyor kenara. Bir de oyle estetik atiyor ki gorulmeye deger :) Boyle kavisli bir sekilde firlatiyor elindekini :) Oyun halilarini kaldirdim bugun. Dun de gidip birkac oyuncak aldik ona. Ben elektronik, basmali, ses cikarmali oyuncaklari pek sevmiyorum. Gecenlerde bir arkadasimizda kurabiye kavanozu oyuncagi vardi, Bambinonun ilgisini cekti tabi ama ondan cok benim basim agridi. Sensorluymus, elini bir yere degdirince ya da yaklastirinca ses cikiyor, konusmaya basliyor bir kadin. Birkac denemeden sonra ben fena oldum, sussun artik dedim :) Yine de bir tane bu tur bir oyuncak alacagim, bir tane yeter ama. Dun aldiklarim ise ust uste konan kaplar ve yine ust uste gecirmeli halkalar. Bu sabah gecirmeli halkalari gorunce bir ciglik atti, bir sevindi anlatamam :) Canim benim! Fazla evi doldurmaya da gerek yok. Bence en guzeli bol bol konusmak, sevgi gostermek, temel ihtiyaclarini karsilamak. Bir de hergun slinge koyup disari cikiyoruz. Cevrenin farkina daha cok varmaya basladi son zamanlarda. Ozellikle arabalara bakiyor, gozden kaybolana kadar ayirmiyor gozunu onlardan.


Uyku duzenindeki en buyuk degisiklik kucakta sallanarak uyumamasi. Daha dogrusu kucakta da uyumamasi. Artik yataga yatiriyorum uykusu geldiginde, ben de yanina yatiyorum. Emiyor ve uyuyor. Bu konudaki ayrintili maceralar yazisi burada (Daha once yazmistim da yeni koydum bloga, eski tarihli oldugu icin gozden kacabilir diye buraya baglanti verdim, gidiniz okuyunuz). Yalniz uykusu agir olmuyor genelde, ben yanindan ayrilinca ya aninda ya da en fazla 10 dakika sonra uyaniyor ve beni cagiriyor. Ben yanindaysam rahat bir 45 dk-1 saat uyuyor. Bir ara 2,5-3 saatlik oglen uykulari almaya basladi, ben de uyuyordum onunla. Ama simdi azaldi o uykular. Bir yerde okumustum; bu aylarda bebeklerin uykularinda duzensizlikler baslarmis, bir gunleri diger gunlerine tutmazmis. Bizimki de o hesap simdi.

Yatarken benimle ilgileniyor artik. Kolyemle, hirkamin dugmeleriyle, esofmanimin fermuariyla, agzimla, burnumla oynuyor. Kendince beni taniyor :) Onun dokunuslari oyle yumusak, oyle guzel ki. Gerci bazen de ciziveriyor, mincikliyor, isirmaya calisiyor :) Ama bu anlar cok degerli benim icin. Yazarken bile gozlerim doluyor...

Uyaninca yatakta konusuyor hala, simdilerde done done konusuyor :) Bir saga bir sola donuyor, ayaklarini havaya kaldirip agzina aliyor. Bir de ses cikarma deneyleri yapiyor. Agzina battaniye alip konusmaya calisiyor, sonra dilini disari cikarip konusmaya calisiyor, sonra agzini iyice acip ses cikariyor :) Ben de ona onun dilinden karsilik veriyorum, cok hosuna gidiyor. Sonra da mincikliyorum, gidikliyorum saga sola cevirip :) Sirtinda iki kurek kemigi arasindan gidik aliyor en cok, bir de bobreklerinin oldugu yerlerden :)

Disler geliyor yavas yavas. Hem de bir degil, ikisi birden! Alttakiler yolda bakalim. 

Saclari uzamaya basladi ama hala cok kisalar.
Parmaklari dolma oldu iyiden iyiye.
El ve ayaginin izini cikarmak istiyorum alciyla ama cok hareketli diye cesaret edemiyorum. Bir de kullananlar cok olumlu geri donus yapmamislar Ingiltere'de., burada durum nedir bilmiyorum. Zaten burada nerden alinir onu da bilmiyorum.

Aklima gelenler bunlar. Canim Bambinom seni cok seviyorum!

7 yorum:

  1. Hadi bakalım hayırlısı olsun 7.ayınız da.

    Ben anne olduğumu daha çok 6. ay ile birlikte anladım diyebilirim.
    Öyle güzel demişsin ki yavaş yavaş bizim bağlılığımız artarken onlar bağımsızlıklarını ilan edecekler.
    Mama sandalyesine baktım hamileyken görmüştüm sizin modeli daha inceleme işine bile giremedik:)

    Dişler de çıksın sıkıntısız,sağlıkla büyüsün Bambino,yüzünden de gülüşü eksik olmasın;)

    YanıtlaSil
  2. bak 7 aylık olmuş bile.. maşallah ona..maşallah annesine:)
    özenip aldığımız ama kullanılmadığından erkenden ortadan kaldırdığım ürünlerin başında geliyor mama sandalyesi.sonradan aldığımız chicco nun portatif mama sandalyesini ise hala kullanıyoruz:) bebekken dışarı yemeğe gittiğimizde,mama sandalyesi yokken hemen onu açıyorduk..şimdide önündeki tepsisini kaldırdık,sandalye yükselticisi gibi kullanıyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Oyy nasil da buyumus minik kuzuuu! masallah ona.

    Her gecen gun daha da zevkli oluyor miniklerle. Arhan 11 aylik oldu ve hakikaten artik cok daha guzel oluyor onunla vakit gecirmek.Konustuklarinda dusunemiyorum bile, bayilirimmm :)

    Topluca okuyorum ve yorum cok yapamiyorum zaman probleminden :( nasil bir yogunluktur anlatamam, donem bir bitse artik!

    Anneler gununu de kutluyorum, mutluluklar minik oglusunla :)

    Aslihan

    YanıtlaSil
  4. Yildiz, tesekkurler, darisi basiniza :) Mama sandalyesi aradigini okumustum, biraz da ilham versin diye yazdim :)

    Zeren, tesekkurler. Portatif olan daha cok is goruyor gibi geldi bana da, siz de iyi dusunmussunuz. Kayra ablamiz buyudu tabi tepsiye falan ihtiyaci yok artik, masallah :)

    Aslihan, tesekkurler. Uzun zamandir ses cikmiyordu senden, yogunlugunu tahmin edebiliyorum, kolay gelsin! Arhan oglan yasina basacak yakinda, ne mutlu ona ve size :) Haberleselim, sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. :))) bu mama sandalyesi favorim ama çok pahalı bulduk...Tchibo almak istiyorum antilop ve chicco sahibi olarak gene de bu tasarım şahane :=) gerçi bebek iştahlı ise her yerde yiyor o da ayrı :)

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Berrak, stokke mama sandalyemizi artik kullanmiyotuz. İlgilenirseniz size satabilirim. Mail atman yeterli. Sevgiler :)

    YanıtlaSil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com