4 Şubat 2011

Bambino 4 Aylik!

Zaman nasil da geciyor buyuk resme bakinca, 4 koca ay gecmis Bambino dogali! Oyle buyudu ki abi bile oldu kac bebege daha simdiden :)

Son 1,5 aydir her oglen disari cikti Bambino. Tabi hala puset ve araba sevmediginden kucakta cikti yuruyuslerine. Yalniz son hafta kar ve buzlanma nedeniyle cikamadik.

Konusmaya devam ediyor son gaz :) Muzige karsi duyarli, biri sarki soylerken sessizlesip dinliyor. Bazi sarkilari severken bazilarina 'degistir' diye tepki veriyor!

Elleri nesneleri tutmaya basladi, dogal olarak atmaya da :)

0-3 aylik kiyafetleri son gunlerini yasiyor, ilk gunlerde cuval gibi olan kiyafetler tayt kivamina geldi. Nasil bir mucizedir bu!!

Erken mi zamani mi bilemiyorum ama Bambino oturma ve dogrulma calismalarina basladi! Ozellikle son haftada ana kucaginda yatar pozisyonda durmak istemiyor, kafayi bacaklarindan guc alarak dogrultuyor ve oturur duruma geliyor bayagi bayagi! Ben oturmadan once saga sola donmeyi gerceklestirir saniyordum, oturmaca surpriz oldu :)) Acaba diyorum slinge koyamadigimiz Bambino kanguruda durur mu ki? Sorunun cevabini biliyorum sanirim ;)

Esyalari takip ediyor, insanlari titizlikle inceliyor Bambino. Babasini kapidan cikana kadar takip ediyor. Ona gulene o da guluyor :)) Uykudan uyaninca gulucukler saciyor etrafa oglus :))

Vee dermatit olayi... En son trend :) Saka maka, insallah kisa sureli ve gecicidir! Bambinonun kisa ve hafif uykulari, durup dururken mizmizlanmasi, katilarak aglamasi bu yuzden diye dusunuyorum. Nitekim bugunku doktorumuz da bunu dogruladi, henuz kendi kendine kasinamadigi icin memede sakinlestirmek istermis kendini! Bu arada Ankara'da alerji doktoru arayana tavsiye ederim bu doktoru. Sayesinde yiyecek diyetini biraktim, Bambinonun gorunurde belli basli besinlere alerjisi yokmus megersem. Atopik dermatit denen sey temelde cildin nem eksikliginden kaynaklaniyormus. Her gun kuvette oturacak, sonrasinda bol nemlendirici surulecek.

Dunden beri de sevinc cigliklari atmaya basladi; sevinince, sasirinca mutluluk cigligi atiyor :)

Dis yerleri bayagi kabardi. Ara ara atesi cikiyor ve ishal oluyor. Sebebini dise bagliyorum.

Bambino biraz hizli mi gidiyor yoksa bana mi oyle geliyor? "Hizli gitme oglum, cabuk yorulursun, ben gittim de ne oldu?" diyorum ama pek dinlemiyor :)) Zamane cocuklari hic soz dinlemiyor azizim! :P

8 yorum:

  1. ayyy maşallah kuzuya :) bize göre baya önde gidiyor bambino. bizimki daha yeni yeni oturmaya çalışıyor. daha dönmeyi de başaramadı (4,5 aylık). diş miş de yok tabi henüz :) büyümek istiyor artık bambino napsın sıkıldı yat yat nereye kadar :)

    YanıtlaSil
  2. Maşallah oğlumun blog arkadaşına;)

    YanıtlaSil
  3. İyi gidiyor, iyi gidiyor, maşallah ona :)
    Kucakta yürümeyi seviyorsa ErgoBaby öneriyorum. En son 12 kiloluk kızımla 7 km yürüdüm: http://sormabulmadunyasi.blogspot.com/2011/02/belgrad-orman-bebekle-en-fazla-kac.html
    Ayrıca benim kızım da slinglerde de kanguruda da fazla durmamıştı hiçbir zaman, yürümeye başladığından beridir de pusette tutamıyoruz. Bu ürünü tavsiye ederim.
    Benim kız da 4 aylıkken henüz dönemeden oturmaya başlamıştı. Meme emerken birden doğrulup oturuyordu :) Oturtmayın diyen doktorlara inat şu koltuğu öneriyorum:
    http://sormabulmadunyasi.blogspot.com/2011/01/bumbo-bebek-koltugu-nedir-ne-ise-yarar.html
    Hala kullanıyoruz zaman zaman.
    Ayrıca benim kızda da dermatit varç Avene ürünlerini düzenli kullanmak işe yarıyor. Ayrıca her gün banyo da kaşınmayı alıyor (su çok sıcak olmamalı). Sabah akşam kremliyorum ben. 1 gün aksatsam pul pul oluyor. Babası 34 yaşında hala öyle pullu dolaşıyor etrafta :)))
    Bizim bebekler ne kadar çok birbirlerine benziyorlar yahu?

    YanıtlaSil
  4. Fragola, tesekkurler. Bizimki hizli cikti gercekten desene! Ama eminim cabuk yorulacak :) Lina gecer kesin bizimkini, bak gor :P

    Yildiz, tesekkurler.

    CokBilmis, tesekkurler. Dedigin slinge baktim, icim gidiyor alayim diye ama bizimki binmez diye tirsiyorum. Simdilik evde BabyBjorn marka bir tane var, onunla deneme calismalarina basladim bakalim. Bebek koltuguna bayildim, dusunuyorum almayi. Dermatit olayimiz da cok benzer, biz de sizin gibi yapiyoruz artik. Hakikaten kuzular cok benziyormus yaa :))

    YanıtlaSil
  5. ErgoBaby bildiğin kangurulardan değil, BabybJorn'den tamamen farklı bir mantığı var. Daha çok sling gibi bir şey ama kanguru rahatlığında :))
    Çok pahalı olduğu için ben de denemeden almak istememiştim. e-bebek mağazasında deneyip, öyle almaya ikna olmuştum. Bir yolunu bulursan gidip dene derim. İçeri girer girmez tak Ergo'yu, oturt Bambino'yu içine. Sonra alışverişe başla. Bak bakalım ne kadar dolaşabiliyorsun mağazada :)

    YanıtlaSil
  6. CokBilmis, bak bu iyi fikir. En kisa zamanda deneyecegim insallah :)

    YanıtlaSil
  7. Allah nazarlardan korusun cok tatlı :) bende dusundum simdi tasarımcym ben cok yogun calısıyrm evlensem cocuk yapsam oooooffff kariyer ne olcak :S

    YanıtlaSil
  8. modda twin, cok tesekkurler :) kariyer ve cocuk ayni anda bir sure gitmiyor orasi kesin. Cocuk en azindan ilk yilda anneye cok ihtiyac duyuyor, ama zamanla duzene giriyor aladigim kadariyla. yoksa hicbir kadin cocuk dogurduktan sonra ise devam edemezdi! kolay gelsin, isiniz cok zevkli olmali :)

    YanıtlaSil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com