4 Haziran 2011

Bambino 8 Aylik

Bambino bir ay daha buyudu, yasasin! Tam tamina 8 aylik oldu :)

Boy: 69 cm
Kilo: 7400 gr.

Gecen aya gore sadece 200 gr alabildi, sadece anne sutuyle beslendigi icin. Artik rutin bir sekilde ek gidaya gececegiz, yeterli takviyeyi almasi icin. Sabah ve ogleden sonra Neocate mama, oglen etli corba ve ara ogun olarak da meyve yemeye baslayacak. Atlamak yok, her gun yapacagiz artik bunlari. Demir damlasinin tadini da icine vanilya surubu katarak tatlandiracagiz. Ya da damlayi verip hemen ardindan su teklif edecegiz. Sanirim vanilya surubunu denemek daha iyi sonuc verecek. Neocate mama yerine de soya mamasi verilebilirmis ama Neocate daha iyi geliyor bana sanki. Bir bakalim neler olacak bu konuda...

Son ay nasil gecti anlamadim, biraz sIkIntIlI, biraz telasli, biraz stresli ama cok cabuk gecti.

Bambino desteksiz oturma konusunda asama kaydetti.

Emeklemeden yuruyecegi anlasildi net olarak. Zaten oldum olasi yuzustu durmayi sevmedi, hala da direniyor, durmuyor oyle. Simdi isi gucu 'Beni kaldirin yurutun' :) Onune top koyuyorum, topa vuruyor sonra da almaya gidiyor hoplaya ziplaya.

Algilar, antenler tam gaz calisiyor. Etrafta ondan habersiz kimse hareket edemez, yemek yiyemez, hicbir sey yapamaz.

Kapidan odaya girip cikilacaginin bilincinde artik. 'Biri geliyor' diyince kapiya bakiyor. Cikan birinin geri gelebilecegini anladi ama anlamamazliktan geliyor genelde :P

Kalkmak isteyince kollarini acip kaldir beni diyor.

Ayni anda bir eliyle bir oyuncagi tutup diger eliyle farkli bir oyuncagi alabiliyor. 'Multitasking' yapiyor :P

Cok kullanilan isimlerin neye ait oldugunu biliyor artik. Misal, ayna, kus, kedi, elma, sac, dis, telefon.

7,5 aylik olduktan sonra algilarinda fark edilir bir gelisme oldu. Daha bir anlar, dinler oldu. Ingilizce konusunca anadili olmadiginin farkinda mesela.

Oyuncaklariyla arasi guzel ama elektronik olanlara hala bakmiyor, bakmasin da zaten :) Hala en cok kabuklu ceviz, silikon pasta kalibi, terlikler, bos altin kutusu, dis kasiyicilar, kucuk bir yastik, sise kapagi, kasik ile oynamayi seviyor. Oyuncaklarindan aslancik ve ayicik yerine ust uste konan halkalar ve ic ice konan kaplarla daha cok vakit geciriyor. Bunlari teker teker cikariyor ama yerlestirme konusunda pek gelisme yok :)

Bu saydigim malzemeleri bir kutuya koyup onune koyunca rahat bir 10 dakika geciriyor. Hepsini teker teker cikariyor, elliyor, yiyor ve atiyor disari. Gunde 1-2 defa bu kutu oyunu sayesinde onun yanindan ayrilabiliyorum. Onun disinda hep birlikteyiz, uyurken bile :)

Ek gida konusunda temkinli adimlarla bir ileri iki geri seklinde ilerlemeye devam ediyoruz. Bu ara kabak ve havuc puresi yiyor. Erik yedi ve sevdi. Bugun kiraz verdim, ilgilendi ama pek de sevmedi gibi. Yeni seylere karsi cok acik Bambino, versen herseyi yiyebilir. Denemeye devam...

Neocate mamasini temin ettik, yalniz icinde glukoz surubu gorunce vermeye cok cekindim. Bu mamalarin organigi yok mu acep, bir bakmali.

Uykulari bu ara duzensiz seyrediyor. Normalde uyandiktan 2,5 saat sonra uykusu gelirdi ama soyle bir 10 gundur ne zaman uyumak istedigi belli olmuyor. Bazen kalktiktan 1,5 saat sonra uyumak istiyor, bazen de 4 saat sonra. Gece uykulari da cok derin ve uzun degil. Mevsim gecisi mi acaba?

Demir damlasina baslayamadik, tadi oyle kotu ki Ferro S.anolun. Elma puresine katmak gibi stratejik bir hata yaptim, bir kac gun elma yemeyi bile reddetti! O pas tadi kolay kolay gitmiyormus agizdan. Damlayi degistirmeli sanirim.

Hala m.emede uyuyor, bazen tum uyku boyunca emmek istiyor. Benim yanindan ayrilmami istemiyor genelde. Ya bacagini bacagima atiyor ya da eliyle giysimi tutup birakmiyor. Sirtimi ona donup yatinca sirtimdan tutup cekiyor :)) Oyle tatli ki o halleri! Tortop olup yan donmesi, uyaninca sarkilar soylemesi beni mest ediyor, eryip bitiriyor. Gece uykularinda ise deli yatiyor. Capraz yatiyor, kollari iki yana aciyor, kucucuk haliyle bana yatacak yer birakmiyor :) Bazen uyandrmayim diye yatagin diger ucuna yatiyorum uyanana kadar. Uyku tulumu olmasa ustu hep acik kalacak.

Ust disler geliyor galiba. Salya, kafada ates olaylari geri dondu. Surekli bir yerleri isirip kasinmak istiyor.

Giderek tadindan yenmiyor bu bebis anlayacaginiz :)

10 yorum:

  1. Ya çok tatlı olmuştur şimdi. Ben görene kadar çok değişecek. En güzel halleri. Yanağından bir öp benim için.

    YanıtlaSil
  2. Maşallah Bambinoma;)
    Bebeklerimizin yaşına az kaldı değil miş?Bak kaç ay devirdik.
    Demir damlasını bizimki de sevmedi.Vanilya şurubu derken Türkiyede var mı?Ben de nasıl içereceğimi bilmiyorum.Bir ara bıraktım ama doktorumuz tekrar ver dedi,bir çok kıyafeti damla oldu,meğer leke olur olmaz limon suyu çıkarıyormuş aklında olsun.
    Uykular da düzelecek annesi merak etme,öyle dedik böyle dedik,ayları devirdik.Sağlıklı olsunlar da..

    YanıtlaSil
  3. Eko Anne, evet cok tatli oldu masallah :) Gelince goruselim. Operim, tamam.

    Yildiz, evet yaa, oyle boyle geciyor iste. Vanilya surubu Starbucks'da var sanirim ama emin de degilim. Yarin soracagim insallah unutmazsam. Demir damlasi lekesi ve elma lekesi cok sinir ediyor beni, tum cicileri leke doldu daha simdiden! Uykulari insallah duzelir diyorum, ne diyeyim. Evet, saglikli olsunlar da.

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel takip ve anlatim,ilerde süper hatiralar,kolay gelsin canim,benim ufaklikta yarin alti aylik olacak,her gün yesil mercimek püresi ver,tavsiye ederim,hatta herseye az az koy! sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Bir Terazi Kizi, cok tesekkurler. Sizi de tebrik ederim. Yesil mercimegi not ettim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. Maşallah Bambinoya:)Herşey geçecek merak etme kendi seçimlerini yapıp kendi düzenini kuracak sonunda.. havalar da düzeldi sonunda bol bol gezin güzel havalarda tadını çıkar bebeklik zamanlarının..

    YanıtlaSil
  7. daha yeni asagidaki linke kirli 12 ve temiz 15 diye bir liste koydum. 12 urun var mutlaka organik tuketilmesi gereken, organigini alamiyorsan yememek gereken. Kiraz onlardan biri sen soyleyince yazmak istedim, ustume vazife degilse soyle :)
    EWG'nin pesticide residuleri ustunde yaptigi yaklasik 96000 test sonucu anlasiliyor ki kirli 12'den 5 meyve veya sebze tuketirsen 10 pesticide aliyorsun. 15 Temiz listesinden 15 meyve ve sebze tuketince 2 pesticide aliyorsun. Oylesi bir fark var yani :)
    Iyi kullanmalar :)

    YanıtlaSil
  8. Uma, liste icin tesekkurler. Hemen gidip okumustum blogundan zaten. Bu derece onemli olduklarini bilmiyordum. Kiraz annemlerin bahcesinden, ilac vs yok. Bilglendirme ve uyarilarin icin tesekkurler, yazmana cok sevindim :)

    YanıtlaSil
  9. Alerjilerinizi okudukça anılarım depreşiyor. Anlattıklarından bambinonun durumunun meraklı cüceden çok çok daha ileri bir seviyede olduğunu görebiliyorum. Hep söyledim yine söylüyorum, allah böyle dert versin o ayrı ama çekmeyen bilmez zorluğunu. Bil ki birgün geçecek. Kolaylıklar diliyorum
    Bu arada 8-9. aylarda biz de uyku problemi yaşamıştık. Bence çok fazla yeni şey öğrenmeleri+diş sıkıntılarından oluyor. Bu da geçecek. Biliyorum şimdiki zamanlar çok keyifli geliyor ama her geçen gün ayrı güzel iyi ki varlar değil mi :)

    YanıtlaSil
  10. Oğlumla beni anlatmışsınız sanki :) Demir olarak Ferrum'u denediniz mi? Benimki tadını çok seviyor, doktorunuza danışın ama mutlaka, damla sayısı farklı oluyor sanırım...

    YanıtlaSil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com