24 Mayıs 2011

Alerjide Son Nokta

Doktorlarimizin dedigi gibi Mayis ayi sonu geldiginde ogle yemegi olarak sebze corbasina baslayacakti Bambino. Daha once tek tek verip reaksiyon almadigimiz patates ve havuc ile bugday, irmik ve arada bir kirmizi mercimekten olusacakti bu corba.

Dun ilk kez patates, havuc ve ince cekilmis bulgurdan olusan corbaya azicik zeytinyagi katarak yedirdik Bambinoya. Sonuc: Iki yemek kasigi kadar istahla yedi bizimki. Sonrasinda agzinin kenarinda hafif kizariklik olustu ama peceteyle agzini silerken oldu deyip gectik. Zaten zamanla kayboldular.

Bugun yine ayni corbayi verdik oglana. Ancak bu seferki durum farkli oldu: Yuzu aninda kabardi, kipkirmizi oldu ve akabinde sinek isirigi gibi puturlukler olustu. Hemen doktoru aradim: "Igneyi yapmayin, ancak hemen antihistaminik verin" dedi. "Tamam" deyip kapattim telefonu. O anda elimizde hic antihistaminik olmadigi aklima geldi. "Doktor verdi de biz mi almadik, yoksa aldik da ben mi hatirlamiyorum?" diyerek kojoyu aradim. Kojo igne disinda ilac yok elimizde diye teyit edince tekrar doktoru aradim. Birkac dakika icinde bunlar olurken Bambinonun huzursuzlugu artmaya basladi. Doktoru aradim; "Hemen gidip Atarax alin ve bir olcek verin, derhal!" dedi!!

"Tamam" dedim kapadim telefonu. Kapattim da, nasil yapacaktim bu isi? Yari dag basi bir yerdeyiz. Eczane cok yakinlarda yok, en yakindaki yuruyerek yarim saat uzaklikta. Uc secenek gecti hemen aklimdan:

1- Yuruyerek gidip gelmek. En az bir saat gerektirir.
2- Taksi cagirmak. Numarayi bul, taksiyi bekle, git, gel, en az yarim saat.
3- "Ya Allah Bismillah" diyerek yillardir duz vitesli araba kullanmadigini unutup "Hersey oglum icin heeayt" nidalariyla Kapinin onundeki duz vites duldulu alip gitmek. Eger stop ettirmeden gidip gelirsen 15-20 dakika.

Durumun aciliyetini ve Bambinonun "Anne birseyler yap" bakisini gorunce 3. secenegi tercih ettim! Hemen arabanin yedek anahtarini bulduk annemle ve ben kendimi sofor koltuguna attim. Park yerinden cikarken arabayi stop ettirdim ama yilmadim. Insan dara dusunce neler yapiyormus a dostlar. Halbuki daha dun babam "Alin benim arabayi cikin" dediginde " Yok babacim, ben senin arabayi suremem" demistim.

Neyse, gidip gelmem 15 dakikadan az surdu. Hemen surubu oglana kavga-dovus icirdik. Tabi agladi bizimki ama mecburduk zor kullanmaya. Sonrasinda biraz sakinlesti Bambino ve kizarikliklar yok oldu kisa zamanda.

Simdi yanimda uykuya daldi. Ben de yasadiklarimizi dusunup "Buna da sukur" diyorum. Ama dusunmeden de edemiyorum: Kan testinde bugdaya hassasiyeti negatif cikmisti. Peki neye reaksiyon gosterdi bu oglan simdi? Veee, en basit sebze corbasini da veremeyeceksek bu oglan ne yiyecek, ne icecek? Sadece anne sutuyle nereye kadar gidecek? Ben ise baslayinca ne olacak? Ya bu alerjileri gecmezse naapicaz? Kime guvenip emanet edicez oglani???

Sorular.. Sorular.. Sorular.. Cevabi kim bilir ki??

12 yorum:

  1. Ben de tekrar okudum ki acaba başka ne olabilir diye düşündüm alerjinin sebebi,canım geçecek bu alerjiler de,anne sütü alıyor ya şimdi endişelenme,o gıdasını alıyor.

    YanıtlaSil
  2. oncelikle merhaba,
    bir suredir okuyorum bambinonun alerjiyle mucadelesini. gercekten zor ve kolay gelsin. her alerji ayri ve elbette her cocuk ayri tepkiler gosteriyor. Ama sadece moral olur belki diye bu yorumu birakmak istedim. Kuzenimde de bebeklik doneminde cesitli meyveler, sebzelere karsi bir suru alerji gelisti. O zamanlar kucuk olsam da ailenin yasadiklarini hatirliyorum. Simdi cok ama cok saglikli. 6 yasina kadar donem donem zorluklar yasadik yemesiyle ilgili ama sonrasinda yasitlarina gore cok daha az rahatsizlandigini bile soyleyebilirim. her cocuk ayri ve boyle durumlarda ay bizde de su olmustu diyenleri ben de sevmem ama sadece buyudu bizimki yazmak istedim hem de cok saglikli. Umarim bambino da cok cok saglikli olacak

    YanıtlaSil
  3. çok gçeçmiş olsun. yaşadığın telaşı düşünemiyorum bile. umarım 1 yaşında bu sorunlar biter. ama allerjik durum cok zorlu değil mi.. ah kolay gelsin.. minigi de cok opuyorum..

    YanıtlaSil
  4. yediği kaşığa alerji göstermiş olabilir mi?
    ciddi soruyorum.

    YanıtlaSil
  5. Bu alerji olayına çok üzüldüm. Çok zorlayıcı bir durum. Bambino için ayrı sizin için ayrı.

    Testi tekrar yaptırmanız gerekebilir mi? Daha önce bahsettikleri o destekliyici mama kaç ay kullanılabilir. Ben burda epey kafa yoruyorum sana lakin sorudan başka yardımım yok :(

    YanıtlaSil
  6. Arkadaslar cok tesekkurler desteginiz icin. Gercekten cok zormus bu isler, Allah dusmanima bile vermesin. SIkIntidan ergenlik sivilcelerim cikti walla! Mama kasigi her zaman kullandigimiz tupperware'in kasigiydi. Testler bir yasindan sonra tekrarlayacakmis, simdilik anne sutu agirlikli devam edecegiz. Mamayi da en kisa surede alip deneyecegiz, sanirim o da ayri bir macera olacak cunku tadi cok kotuymus. Tek dilegim zamanla her neye alerjisi varsa gecmesi. Sonu guzel biten hikayeler duymak insana moral veriyor, ancak arada bir aksini dusundukce afakanlar basiyor. Belirsizlik ne zor. Stresten kasinmaya basladim, offff...

    YanıtlaSil
  7. Anne sütü emdiği sürece korkmaya gerek yok. Ayrıca patates ve havuca alerjisi olan duymadım. Bulgursuz yemek yaparsın sen de... Baklagil vermek zorunda değilsin. Patates, havuç, fasulye, bezelye, içine soğan ve sarımsak da koyarsan hem bağışıklığı kuvvetlenir. Zaten bunlarla başlıyor her çocuk. Üzme sen kendini.
    Geçen bir anne, bir forumda dert yanıyor. Çocuğu gayet sağlıklı, üstelik doktorların iri dediği kızımdan da iri ama iki yaşına yaklaşmış olmasına rağmen anne sütünden başka bir şey yemek istemiyormuş. Yani anne sütü aldığı sürece 2 yaşına kadar hiçbir şey yemese de sağlıklı bir bebek olabilir.
    Bir de tahta kaşık öneriyorum. Plastik kaşıklar anlamsız, benim kızımın ağzının kenarlarında alerji yapmışlardı. Metal kaşıklar da çocukların hoşuna gitmiyor. Minik ahta kaşıklar var. Kızım 20 aylık, hala çoğunlukla tahta kaşıkla besliyorum. Bir dene istersen.

    YanıtlaSil
  8. Çok geçmiş olsun... keşke alerjiyle ilgili bir önerim olabilseydi. Uamrım, çaresini ve neye reaksiyon verdiğini çabucak bulursunuz.

    Sevgiler, Başak

    YanıtlaSil
  9. merhaba ben de kzım için bir günlük oluşturmaya başladım henuz yenıyız benım kızım da 5 ayını bitırdı alerji çıktı ama neden oldugunu anlayamadık losyon 10 sanıye agzına tuttugumuz çilek aklımıza gelenler oldu insan ne yapacagını bılemıyor bebek buyutmk ne zor,inşallah tekrardan alerji olmaz bebegınız

    YanıtlaSil
  10. Verdigin menude patates var, en cok pesticide'i icine alan urun. Organik miydi yedirdigin patates?? Eger degilse bence alerjisi yemeklerden cok zehirlere guzel melegin :)

    YanıtlaSil
  11. Uma çok doğru bir noktaya değinmiş: Patates ve soğan gibi toprak altında büyüyen ve topraktaki tüm zehirleri içine çeken sebzelerin organiklerini kullanmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
  12. Benim kizimda sut ve yumurta alergisi ortaya cikmisti 7 aylikken. Su anda 3 yasina girdi. Alergi testini tekrar yaptirdik. Ikiside negative geldi. Kopeklere alergisi yoktu, simdi o gelismis. Sabirli ol, cok zor oldugunu biliyorum ama sut ve yumurta geciyor. Gecmis olsun. Umarim kisa surede gecer.

    YanıtlaSil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com