8 Kasım 2009

Komedi Gecesi


Cuma aksami komedi izlemeye gittik kojo ile. Ne zamandir TV deki stand up sovlari izliyorduk ama canli izlerken anlar miyiz anlamaz miyiz emin degildik. Sonucta kulturler farkli, milletin kahkahalarla guldugu seylere biz bon bon bakabiliyoruz zaman zaman! Ama denemeden emin olamayiz degil mi diyerekten ilk denememizi gerceklestirdik. Tv de izlediklerimiz genelde kocaman salonlarda, tiyatro gibi sahnelerde yapilanlardi. Biz de oyle bir yere gidecegimizi sandik. Ama gidince anladik ki, gece klubu gibi bir yer! Millet icecegini aliyor, istedigi gibi takliyor falan... Mekan cok guzeldi yalniz, oyle basik yerlerden degildi, cok zevkli dosenmis, yuksek tavanli, evet karanlik ve los isikli (ama gece klubu dedigin oyle oluyo sonucta) ama insani baymayan bir yerdi. Sahnenin oldugu yer normalden birkac basamak alcakta. O gece bayagi yagmur yagdigi icin sanirim, cok kalabalik degildik, yaklasik 40 kisi kadardik. Bazi yerler rezerve idi, o yuzden rezerve olmayan yerlere oturmamiz gerekiyordu. Ikinci siraya oturduk kojo ile, onumuze birileri gelsin de sap gibi kalmayalim diye bakinmaya basladik kojo ile :) Neyse bir cift geldi onumuze ama kojonun onu acikta kaldi. Sov baslar baslamaz acilisi yapan kisi ortami yumusatmak ve insanlari kaynastirmak icin birkac kisi takilmaya basladi. Adin ne, ne is yapiyorsun, nerelisin gibi sorular sorup sonra espiri yapmaya basladi. Biz bize sormaz insallah derkene adam bir anda "Sen gozlerini kaciriyorsun benden, bana birsey sormasin diyorsun galiba, yoksa buralardan degil misin?" demez mi kojoya! Insanin aklina gelen basina geliyor iste! Kojo sok oldu tabi, boyle bir sey beklemiyordu, hic birsey demedi, ama amcam bir muddet takilmaya devam etti. Ilk ara verildiginde kojo birsey soyleseydim diye biraz hayiflandi ama ben "Birsey soyleseydin gerisi gelirdi, bosver daha iyi oldu" diyerekten rahatlattim onu. Neyse, oldu bitti artik bize bir daha bulasmazlar diye dusunurken, ne kadar saf oldugumuzu diger bolumelerde anladik. Zira her gelen yeni komedyenden sonra ayni amca gelip yine seyircilere takildi, kojoyu da ihmal etmedi tabi :)) Ama bu sefer bizimki de cevap verdi :)

Gelen komedyenler cok basariliydi, ozellikle sonuncusu gitar calip sarkilar da soyledi, bir de egzantirik bir alet ile ayni anda sanki 10 kisi sarki soyluyormus gibi bir hava yaratti, superdi o anlar :) Ikincinin tipi cok komikti, genelde espirileri kotuydu ama hepimizi cocugun tipine ve mimiklerine guldugumuz icin o da eglenceli gecti. Hatta cocuk bir ara "Kac kisi espirilerime degil bana guluyor?" diye sordu :)) Bir de salondaki en uzun sure beraber olan cift bizmisiz, onu anladik. Adamlar birkac cifte ne zamandir birlikte olduklarini sordu da, oradan anladik onu da. Orta yasli ciftler vardi mesela, ben kafadan 6-7 sene olmustur bunlarin diye dusunuyordum ama kadin "9 ay oldu" demesin mi! Bize sorsaydi kesin ellerinden kurtulamazdik! Zaten kojo o esnada bana donup "Bizim kac oldu yaa, 2004'te mi cikmaya baslamistik neydi?" dedi panik bir sekilde! Gecenin sonunda yaklasik 6,5 yildir birlikte oldugumuzu fark etmemiz sok etkisi yaratti biraz bizde!!

Sonucta guzel bir aksamdi. Adamlari bayagi bayagi anliyoruz artik, espirilerini bile :) Bu hos tabi, zira Ingiliz aksani (hele Scottish aksani daha da beter) Amerikan aksanindan daha az anlasilir ama cozduk biz artik :) Yine gider miyiz, tabi ki! :)

0 kisi demis ki::

Yorum Gönder

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com