28 Kasım 2009

Chicago - The Musical :)

Persembe gecesi bizim icin ilklerde doluydu! Ilk muzikalimze gittik ve kojo ile birlikte resmi olarak ilk Hint yemegimizi yedik! Hayirli ugurlu olsun :)


UK'e geldigimizden beri muzikallere gidelim diyorduk ama aslinda pahali olduklari icin, baska seyleri de bahane edip bir turlu gidememistik. Bu sene seytanin bacagini kirdik, hem de Chicago ile!

Persembe aksami once Soho'da Imli Restaurant'da Hint mutfaginin tadina baktik. Kojonun begenmeyecegini, doymayacagini ve gece boyu huysuzlanacagini dusunuyordum ama beni cok sasirtti masallah! Hic ekmek yemeden doymayi basardi (ekmek gelmedi masaya, biz de bunlar boyle yiyor herhalde diye istemedik, ama ana yemegin yaninda pilav vardi). Patates keki ile basladik, daha dogrusu  kojo basladi, ben cok aci oldugunu ogrenince vazgectim, onun yerine kitir ekmek uzerine krem yogurt ve uzerine nar eksisi soslu (baska seyler de vardi ama ana maddeler bunlardi) bir baslangic yedim. Biraz tatli geldi, tamamini yyemedim. Ana yemek olarak kori sosunda sicak peynir ve bezelye ve yaninda pirinc pilavi geldi. Once kup seklindeki peynirleri tavuk sandik ama sonra peynir oldugunu hatirlayarak yemeye devam ettik :) Tatli olarak da portakal aromali (kabuklari da vardi) cikolatali dondurma vardi. Kokteyl bardaklarini cok begendigimi yazmadan gecmeyeyim :) Buzlu cayimizi afiyetle ictik. Ortam guzeldi, yemek sirasinda yemeklerde ne oldugunu ve nasil yapildigini anlatan biri geldi yanimiza. Servisi begendik, fiyatlar da fena degildi. Disari ciktigimizda biraz usuduk ama kalabalik ama sakin bir hizda akan sokaklarda yurumeye baslayinca soguk oldugunu unuttuk!

Saat 8'de Covent Garden'da Cambridge Theatre'da Chicago basladi. Konu genel olarak, Roxie Hart isimli bir kadinin Fred Casley adli asigini oldurmesi ve kocasi Amos'a onun hirsiz oldugunu ve kendini savunmak icin oldurdugunu anlatarak ikna etmesi ile uckagitci bir avukat olan Billy Flynn ile anlasilmasi ve sonrasinda Roxie'nin gazetelerde boy gostermesi uzerine.. Ama Roxie'nin bu unu kisa suruyor, sonuc olarak beraat ediyor ve kendisi gibi bir hikayesi olan Velma Kelly ile birlikte sarki soyleyip sans etmeye basliyorlar. Muzik, orkestra, dekor, isik, sahne ve performans gercekten cok guzeldi. 20'li yillarin jazz, blues muzikleri hakimdi programa. Ben bayildim :) Zaten bu muzikal yillar once film olarak da cekilmis. Hatta bir versiyonunda (2002) Richard Gere, Renee Zelleweger ve Catherine Zeta-Jones oynamislar. 1997'den beri muzikal Londra'da gosterimde..

Performans boyunca sahnelenen muzikler sirasiyla sunlar:

OVERTURE
ALL THAT JAZZ (begendim)
FUNNY HONEY
CELL BLOCK TANGO (bu da cok guzeldi)
WHEN YOU'RE GOOD TO MOMMA (cok guclu bir sesti!)
ALL I CARE ABOUT IS LOVE (gorsel performans cok guzeldi, beyaz tuylu seyler tasiyan kizlarin adami ortalarina alip yaptiklari figurler cok hostu)
A LITTLE BIT OF GOOD
WE BOTH REACHED FOR THE GUN
I CAN'T DO IT ALONE
MY OWN BEST FRIEND
I KNOW A GIRL
ME AND MY BABY
MR. CELLOPHANE    (Kojonun favorisi)
WHEN VELMA TAKES THE STAND
RAZZLE DAZZLE
CLASS
NOWADAYS
HOT HONEY RAG

0 kisi demis ki::

Yorum Gönder

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com