17 Kasım 2009

Belcika


Haftasonu, aylar oncesinden Eurostar yolculugu yapalim diye Belcika'ya aldigimiz biletlerle Belcika'ya gittik. Mans Tuneli ile Avrupa anakarasina gitmeyi Londra'ya geldigimizden beri istiyorduk ama bir turlu kismet olmamisti. Eurostar, Londra'yi Paris ve Bruksel'e bagliyor. Paris'e gecen sene ucakla gittigimiz icin geriye bir tek Bruksel kaliyordu. Dogumgunume denk getirdigimiz gezi cok anlamli oldu :)

Saatte 300 km hiz yapan trenlerle Bruksel'e 2 saatte vardik! Gayet rahat ve sorunsuz bir yolculuktu.




Bu arada haftasonu Ingiltere genelinde bol yagis ve maddi hasarli firtina bekleniyordu. Hatta her yil Kasim ayinda yapilan Lord Mayor's torenlerinin aksamki programlari hava muhalefeti nedeniyle iptal edilmis! TV de devamli uyarilar yapiliyordu. O yuzden tam zamaninda gitmisiz :) Hem Lord Mayor'u kacirdigimiza da uzulmedik boylece!

Bruksel'e varinca tren istasyonuna cok yakin olan otelimize gittik hemen. Henuz erken oldugundan odamiza yerlesemedik, cantamizi birakip Kuzey Avrupa'nin Venedik'i olan Bruges'e gittik, yine trenle.

Trenler cok eski gibi gorunuyor ama hem konforlu hem de hic ses yapmiyor. Bruges oldukca turistik ama gercekten eski cagdan kalma bir kent. Belcika'da eski yapilari korumak adina binalarin on cephelerinin yikilmasina izin  erilmiyormus. Icleri ne kadar modern olursa olsun disaridan gorulen on cephe yuzyillar oncesinden yapilmis olan kisim. Hatta Gent'te 5 yildizli bir otelin icine girip gozlerimizle de gorduk, hic disaridan gorundugu gibi degil yapilar!


Belcika cikolatasi ile unlu oldugundan adimbasi cikolataci vardi her yerde. Cikolatadan yapmadiklari sey kalmamis, akliniza gelen herseyi yapmislar cikolata ile! Bir de biralari meshur tabi. Hatta Bruges'de Bira Festivali vardi, ona da denk geldik yani :)

Mevsim itibariyle cok kalabalik degildi, rahatca gezdik sokaklarda! Bir de Christmas Markt'lar vardi, yeni yeni kurulmaya baslanan. Yilbasinin geldigi yer yerde belliydi.









Bruges'ten sonra Bruksel'e donduk ve gunun kalaninda sehir merkezinde dolastik. Gunduz gordugumuz yerleri bir de aksam gorduk, gece aydinlatmasi ile tarihi mekanlara degisik bir hava katmislar.














Pazar gunu Gent'e kojonun liseden arkadasini ziyarete gittik. 1 aylik bebekleri ile yeni yasamlarina adapte olmaya calisan bir aileye tanik olduk :) Bol sohbet, muhabbet, yeme-icme derken bayagi oturduk. Daha sonra Gent merkezini gezdik. Bruges'e gore daha kucuk olan Gent, Venedik'e Bruges'den daha cok benziyordu bence. Bir ara saganak yagmur yagdi ama biz gezmeye devam etttik :) Gent'ten sonra Antwerpen'e gectik ve orayi da dolastik Antwerpen Rotterdam'dan sonra Avrupa'nin 2. buyuk limanina sahip. Gent'ten daha buyuk bir sehir. Tren istasyonlarina hayran kaldik, cunku saydigim kadariyla 4 katli bir tren istasyonuna sahip kent! 4 katta da peronlar var ve calisiyorlar! Inanilmazdi!













"Brussels In a Nutshell" turumuz pazartesi sabahi Bruksel'den Londra'ya gelmemizle son buldu.

Belcika'nin kuzeyi ile guneyi arasinda ciddi farklar var. Kuzeyde Flamanca ve Almanca konusulurken, guneyde  Fransizca tercih ediliyor. Ama herkes Ingilizce biliyor o ayri :) Is bulmak icin cok dil bilmek sart orada. Kuzey Holanda'ya, guney de Fransa'ya baglansin, bu is de burada bitsin diye tartismalar varmis gundemde, ne zamandir. Bruksel ise ayri bir statuye sahip, biraz da Avrupa Birliginden kaynaklaniyor bu durum.

Sonuc olarak, hem UK'deki kotu havadan kurtulduk, hem yeni yerler gorduk, hem arkadas ziyareti yaptik, hem dogumgunu kutladik, hem hava degisikligi yaptik, hem Eurostar'i test ettik.... Bu liste uzar gider! :)

0 kisi demis ki::

Yorum Gönder

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com