4 Temmuz 2013

Bambino 33 Aylık

Bambino tüm hızıyla büyümeye devam ediyor sayın seyirciler :)

Geçtiğimiz ay içerisinde Bambino kişilik özelliklerini göstermeye her zamanki gibi devam etti.

Anne ve babasının işe gidiyor olmasına fena bozulmaya devam ediyor. Onlar eve gelince tepkisini nasıl belli edeceğini şaşırıyor. Genelde uykuya direniyor, normalde girişmeyeceği işlere girişiyor, deneyler yapıyor vs. Anne ve baba çoktan alıştı, genelde evet diyorlar isteklerine ve sakin olmaya çalışıyorlar. Bir tek uykusuzluk anneyi biraz zorluyor ama Allah büyük, bir gün olmazsa diğer gün uykuyu almaya çalışıyor. Herşeyin geçici olduğunu daha da fazla idrak etmeye başladıkları için midir nedir (yaş almaktan kaynaklanıyor galiba), anın tadına odaklanıyorlar ve şükrediyorlar her hallerine.

Bambino son ay kokulara daha bir duyarlı hale geldi. Ortama girdiği anda nasıl bir koku alıyorsa hemen söylüyor: "Burası kek/sarımsak/soğan/kestane/naylon/ekmek kokuyor" gibi :)

Uçan sinekten bile haberi olacak Bambinonun, radarlar 7/24 açık :) Hep öyleydi bu özelliği, hiç değişmedi. İki kişi sohbet ederken pat diye konuya katılım sağlıyor, çok da güzel yorumlar yapıyor.

Gezmelere ara verildiği de Bambinonun gözünden kaçıyor. Son ay içinde sıkça "Ne zaman Londra'ya gidiyoruz?", "Şimdi Amsterdam'a gidelim, hadi!", "Esma ve Kaan'ı ne zaman göreceğiz?", "Lara bize ne zaman gelecek, şimdi gelsin!" gibi cümlelerle anne-babasını kalbinden vuruyor. Anne-baba da gezmeye meraklı (özellikle anne :P ) ama hayat şartları bazen oturmamızı gerektiriyor :))

Kreşe gitmiyor ama bir oyun grubu var ki, kreşi hiç aratmıyor :) Her gün birinin evine gidiyorlar park ziyareti sonrası. Genelde gidilen evler bahçeli olduğu için bahçede rahatça oynamaya devam ediliyor. Sabah evden çıkıp öğleden sonra ancak geliniyor eve. Akşamları Bambino bazen gün içinde aklına yer eden olayları anlatıyor. Bir arkadaşı var ki Bambinoya hiç oyuncak vermiyor mesela, onu devamlı şikayet ediyor anne-babasına. Anne-baba da önce Bambinonun o arkadaşıyla daha az görüşmesini aklından geçirmiş olsa da, "Hayat böyle oğlum" mottosu çerçevesinde Bambinonun çevresinde farklılıklar olacağını bilmesi ve kendi stratejilerini geliştirmesini teşvik adına fazla yorum yapmayıp dinlemede kalmayı tercih ettiler :)

Uyku düzeni hala dalgalı olan Bambino bazı geceler sabah 5-6'ya kadar kesintisiz uyuyarak anne-babasını şaşırtsa da, genelde 1 kere uyanıp su ya da süt talep ediyor. Kısmi emzirme süreci hala devam ediyor, bildiniz :) Bu konuda önümüzdeki günlerde başlayacak olan Ramazan ayının çocuk ve anne üzerindeki etkilerini test edeceği beklenmekte..

Alerji konusunda geçmemiş olan kabuklu yemiş alerjisi (fındık, ceviz, badem vs.) resmi olarak doktora gidip tescil edilmemiş olsa da pratikte herhangi bir tepki alınmadığı için geçti denecek kıvama geldi. Bu konuda Bambinonun büyümüş ve bağışıklık sisteminin doğal olarak gelişmiş olması mı yoksa destek alınan alternatif tıp yöntemlerinin etkisinden mi olduğu tam olarak belirlenemedi (Bu konuda ayrıca bir yazı yazılması planlanmaktadır). Önemli olan neticede böyle bir sorunun kalmamış olması :) 

Her çocuk gibi Bambino da evinin neşesi, yaşam enerjisi, sonsuz sevinç ve şükür kaynağı. Her anne-baba gibi Bambinonun anne-babası da onun ve evin mutluluğu için ellerinden geleni yapıyorlar. Her çalışan anne-babanın yaşadığı vicdan rahatsızlığını yaşayarak bunu telafi etmenin yollarını bulmaya çalışıyorlar. Bu anlamda Bambino-anne-baba üçgeni olarak evrendeki milyonlarca ailenin bir kopyası onlar.

6 yorum:

  1. Bu yaşta radarları gerçekten çok açıkmış. Kokuları o denli ayırt etmesi şaşırttı beni. Maşallah diyelim :)

    YanıtlaSil
  2. geçecek arkadaşım merak etme..sonra bu uykusuz geçen günlerimizi hatırlamayacağız bile..Kayra'da da ne çok çekmiştim uykusuzluktan;bak 4.5 sene sonra uyuyor artık:) bi 4 senem var benim..senin az kalmış ama:)
    oyun grubu olayı süper olmuş..bir yaştan sonra evde oyalamak zor çocukları.
    öperim seni de bambinoyu da. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zerencim, seninle konuştuklarımız aklıma geliyor ve iki çocuk arasında 4 yaşın olmasının ne kadar doğru olabileceğini görüyorum. Yazdıkların da bunu doğruluyor. Ben de sizleri öpüyorum :)

      Sil
  3. Ben de merak ediyordum acaba ne yaptı bıraktı mı diye?
    Geçen sene daha bırakmamıştı Demir emmeyi ben öyle oruç tutmuştıum.Etkilemedi ama önceki sene sürekli emdiğinden tutamamıştım..

    Büyüyorlar Banucum ya,Allah sağlıkla büyütmeyi bizimde sağlığımızı bozmadan görmeyi nasip etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dayanmışsın Yıldızcım o zaman, bravo.
      Amin diyorum güzel duana :)
      Sevgiler..

      Sil

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com