5 Mayıs 2010

Secim Afisleri

Ingiltere'de 6 Mayis 2010 tarihinde genel secimler var. En buyuk uc parti su anda hukumette olan isci partisi, en buyuk muhalefet partisi olan muhafazakarlar ve son bir ayda trendi giderek yukselen liberal demokratlar.

Buradaki secim hazirliklari hic alisik oldugumuz sekilde gecmedi. Ne sabahtan aksama kadar sokak sokak dolasip secim marsi calan secim otobusleri, ne binlerce kisinin biraraya gelip tezahurat yaptigi mitingler, ne de liderler arasinda her gun dozaji artan sekilde yasanan agiz dalaslari, komplolar... Gayet, sakin, gayet medeni, gayet guleryuzlu ve eglenceli bir secim donemi gecti burada. Bir kez daha iki ulke arasindaki anlayis farkini, medeniyet farkini ve nasil kapanacagindan pek emin olamadigim ucurumlari gorduk, yasadik...

Bu yazinin amaci resimlerdeki secim afisleri. Muhafazakarlar, Basbakan Gordon Brown'u hedef gostererek onun agzindan secim afisleri yayinladilar. Afislerde Gordon Brown'un en guleryuzlu hallerinden biri var, yazilarda ise onun agzindan sunlar yaziyor:

1. resim: "Rekor duzeyde genc issize neden oldum. Izin verin bir daha yapayim"

2. resim: "Ben size daha fazla ulusal sigorta odettirecegim. Oyunuzu bana verin"

Alttaki kucuk yazilarda ise asil ilani veren Muhafazakalarin sozleri var: "Ya da degisim icin oy verin. Muhafazakarlari secin"

Isin en ilginc yani, TV karsisinda canli yayina katilan bu liderlerin bu afisleri gundeme getirmeleri uzerine Gordon Brown'un soyledikleriydi. "Bu kadar guzel gulumsedigim fotografimi nerden buldunuz, gercekten cok hos cikmisim!"

Anlayis farkli, sonuc: medeniyet farki...

Ayni seyin TR'de yapildigini dusunemiyorum bile. Kesin kanli-bicakli biterdi hikayenin sonu... Asmak-kesmek serbest nasilsa basa gelince!!!

1 yorum:

SOSYAL AĞLAR


İZLEYENLER

Blog Arşivi

HER GÜN MUTLAKA

NE ARADINIZ, YARDIMCI OLALIM?

Kişisel Blog

Copyright © Benden ve Bizden | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com